02 Nisan 2016, Cumartesi 08:45:22

Nuri Demirağ'ın hayatını anlatan kitap tanıtıldı

Eskişehir'in İnönü ilçesinde, Nuri Demirdağ'ın hayatının konu edinildiği kitap tanıtıldı.
  • Artık reisinde Atatürk gibi veciz sözleri var. Reise selam yola devam. bir de şu borçlara el atsada kurum düze çıksa.
  • "Bu kazadan sonra THK siparişi iptal etti. Nuri Demirağ, mahkemeye verdiği THK ile yıllar süren bir mahkeme sürecine girdi. Mahkeme THK lehine sonuçlandı. Ayrıca uçakların yurtdışına satılamaması için bir de kanun çıkartılır. Bu yüzden sipariş alamayan fabrika 1944 yılında kapanır. Beşiktaş'ta üretilen uçakların uçuş deneme testleri ve gök okulu için yapılan pistler, hangarlar, üzerlerindeki bütün yapılı binalar o yıllarda dünyanın en büyük havalimanı Amsterdam Havalimanı büyüklüğündaki bütün kurulu tesisler istimlak edildi. Bu havalimanı günümüzdeki Atatürk havalimanı. İspanya, İran ve Irak’tan alınan siparişler engellendi; elde kalan uçaklar hurdacıya satıldı. Nuri Demirağ’ın davayı kaybettikten sonra hükümet üyeleri ve cumhurbaşkanına mektuplar yazarak yanlışlığın düzeltilmesi için yaptığı girişimler başarısız oldu; fabrika tekrar açılamadı." Not: Wikipedia'daki bu makalede, fabrikanın kapanış tarihi olan 1944 yılını, "1950 li yıllar" olarak değiştiren çakala saygılarımı sunuyorum..
  • Havacılığın efsane ismi Nuri Demirağ'ın mücadelesi "İSTİKBALİN GÖZYAŞLARI" ismiyle sinema filmi olacak. Senaryo tamamlandı. Senaryo ve Yönetmen: Umut Ertek Senaryo Danışmanı: H.Caner Akkurt
  • ilk BOĞAZ köprüsü projesinin tasarımını yaptıran goldengate köprüsünün inşaatından artan malzemeleri getritip mustafa kemalin olur yapın demesine rağmen "ona rağmen "fevziçakmak ve ismet inönün taş koyduğu hep taş koyduğu zamanın çok ötesinde insan.2016 aynı durumlar köstekler dalga geçmeler mahkemelerle durdurmalar projeleri!!! zihniyetler pek değişmedi be NURİ DEMİRAĞA..o ZAMANLARDA SENINLE VE PROJELERİNİ Tİ YE ALDILAR DALGA KONUSU YAPTILAR ŞİMDİ DE AYNISNI YAPIYOR İÇİMİZDEKİ KANCIKLAR..
  • çok güzel işler yapacaktı önün kesildi yazık oldu yoksa bu sektör çok farklı yerlerde olurdu bizim açımızdan
  • tayyibin sözünü kullandığı için tutar bu kitap. yalakalar alır hemen.
  • Nuri Demirağ'ın hayatını anlatan kaçıncı kitap bu artık?
  • Yeni Demirağlar laZım bu vatana. Ama kıymeti çok sonra anlaşılmasın. Kalbini ve aklını koyup bizlere havacılıkta bir devir yaşatan Rahmetli Nuri Demirağ'ı saygıyla anıyorum. Mustafa 'Kemal'in Uçakları' kitabınıda tavsiye ederim.

2. İnönü Zaferi'nin kutlama programı kapsamında yapılan kitap tanıtımı, İnönü Türk Hava Kurumu (THK) eğitim merkezinde yapıldı.

Yazar Caner Akkurt'un kitabını anlattığı programa; Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, İnönü Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kepez, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kitapta Nuri Demirdağ'ın başarıları ve yaşadıkları anlatıldığını belirten yazar Akkurt, slayt gösterisi eşlinde Nuri Demirdağ'ı da salondakilere tanıttı.

NURİ DEMİRDAĞ KİMDİR?
Demirdağ, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları inşaatının ilk müteahhitlerinden ve Türkiye’nin 10 bin km'lik demiryolu ağının 1250 km’lik bölümünün inşasını gerçekleştirdi.

Yaptığı demiryollarından dolayı kendisine Mustafa Kemal Atatürk tarafından 'Demirağ' soyadı verildi. Cumhuriyet döneminin sayılı zenginleri arasına girmiş ve hayırseverliği ile tanınmış bir iş adamıdır.

Türkiye’de ilk uçak fabrikasının kuruluşu, ilk sigara kağıdı üretimi, ilk yerli paraşüt üretimi gibi ilkleri gerçekleştiren, İstanbul Boğazı üzerine köprü yapılması, Keban’a büyük bir baraj yapılması düşüncelerini ilk kez gündeme getiren kişidir. Özellikle havacılık sanayisinde başarıları ile anılır. 





Nuri Demirağ'ın hayatını anlatan kitap tanıtıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

bravo ~ 8 yıl önce
Artık reisinde Atatürk gibi veciz sözleri var. Reise selam yola devam. bir de şu borçlara el atsada kurum düze çıksa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wikipedia ~ 8 yıl önce
"Bu kazadan sonra THK siparişi iptal etti. Nuri Demirağ, mahkemeye verdiği THK ile yıllar süren bir mahkeme sürecine girdi. Mahkeme THK lehine sonuçlandı. Ayrıca uçakların yurtdışına satılamaması için bir de kanun çıkartılır. Bu yüzden sipariş alamayan fabrika 1944 yılında kapanır. Beşiktaş'ta üretilen uçakların uçuş deneme testleri ve gök okulu için yapılan pistler, hangarlar, üzerlerindeki bütün yapılı binalar o yıllarda dünyanın en büyük havalimanı Amsterdam Havalimanı büyüklüğündaki bütün kurulu tesisler istimlak edildi. Bu havalimanı günümüzdeki Atatürk havalimanı. İspanya, İran ve Irak’tan alınan siparişler engellendi; elde kalan uçaklar hurdacıya satıldı. Nuri Demirağ’ın davayı kaybettikten sonra hükümet üyeleri ve cumhurbaşkanına mektuplar yazarak yanlışlığın düzeltilmesi için yaptığı girişimler başarısız oldu; fabrika tekrar açılamadı." Not: Wikipedia'daki bu makalede, fabrikanın kapanış tarihi olan 1944 yılını, "1950 li yıllar" olarak değiştiren çakala saygılarımı sunuyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Caner AKKURT ~ 8 yıl önce
Havacılığın efsane ismi Nuri Demirağ'ın mücadelesi "İSTİKBALİN GÖZYAŞLARI" ismiyle sinema filmi olacak. Senaryo tamamlandı. Senaryo ve Yönetmen: Umut Ertek Senaryo Danışmanı: H.Caner Akkurt

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boğaz köprüsü ~ 8 yıl önce
ilk BOĞAZ köprüsü projesinin tasarımını yaptıran goldengate köprüsünün inşaatından artan malzemeleri getritip mustafa kemalin olur yapın demesine rağmen "ona rağmen "fevziçakmak ve ismet inönün taş koyduğu hep taş koyduğu zamanın çok ötesinde insan.2016 aynı durumlar köstekler dalga geçmeler mahkemelerle durdurmalar projeleri!!! zihniyetler pek değişmedi be NURİ DEMİRAĞA..o ZAMANLARDA SENINLE VE PROJELERİNİ Tİ YE ALDILAR DALGA KONUSU YAPTILAR ŞİMDİ DE AYNISNI YAPIYOR İÇİMİZDEKİ KANCIKLAR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nu.D. ~ 8 yıl önce
çok güzel işler yapacaktı önün kesildi yazık oldu yoksa bu sektör çok farklı yerlerde olurdu bizim açımızdan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kısa adam ~ 8 yıl önce
tayyibin sözünü kullandığı için tutar bu kitap. yalakalar alır hemen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaçıncı Kitap ~ 8 yıl önce
Nuri Demirağ'ın hayatını anlatan kaçıncı kitap bu artık?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Diğer kitaplar ~ 8 yıl önce
1. Ahsen Okyar - Nuri Demirağ 2. Ziya Şakir - Nuri Demirağ 3. Fatih Dervişoğlu - Nuri Demirağ 4. Muhittin Şimsek - Nuri Demirağ Benim sayabildiğim kadarıyla Nuri Demiarağ'ın hayatını anlatan 5. kitap olmuş.
H. ~ 8 yıl önce
Yeni Demirağlar laZım bu vatana. Ama kıymeti çok sonra anlaşılmasın. Kalbini ve aklını koyup bizlere havacılıkta bir devir yaşatan Rahmetli Nuri Demirağ'ı saygıyla anıyorum. Mustafa 'Kemal'in Uçakları' kitabınıda tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000