12 Ekim 2013, Cumartesi 07:36:54

NURİ DEMİRAĞ HAVALİMANI'NDA ACİL DURUM TATBİKATI

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'nda acil durum tatbikatı gerçekleştirildi.

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı sorumluluk sınırı ve yakın çevresinde meydana gelebilecek her türlü acil durumun yaratacağı olumsuz sonuçları asgariye indirmek, olaydan etkilenen insanların hayatını kurtarmak personel araç-gereç ve teçhizatın kullanılmasını test etmek amacıyla, hazırlanan senaryo gereği acil durum tatbikatı gerçekleştirildi.

Havalimanı sorumluluk sınırları içerisinde görev yapan kurum, kuruluşlar ile Sivas ilinde bulunanve Havalimanı Müdürlüğü tarafından karşılıklı yardım anlaşması yapılan kuruluşların etkin katılımı ile “Ateşli Yangın Tatbikatı” senaryosu gereği inişe geçmekte olan uçağın pistin dışına çıkarak yanmaya başlaması sonucu kule (ATC) tarafından acil durum alarmı verildi. Tatbikat ilgili birimlerin koordinasyon içerisinde müdahalesiyle tatbikat başarılı bir şekilde sonuçlandı.

Tatbikat sonrası bütün kurum, kuruluşlar havalimanında yaşanabilecek acil durumlar karşısında yapılacak müdahale tekniklerini, personel eğitimlerini, araç-gereç ve teçhizat kullanımını pratik olarak test etti. Tatbikat sonrası ileride meydana gelebilecek acil durumlar karşısında muhtemel hareket tarzlarını geliştirildi.

NURİ DEMİRAĞ HAVALİMANI'NDA ACİL DURUM TATBİKATI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000