09 Nisan 2021, Cuma 09:17:10

Novair satışa çıkarıldı

Almanya'nın ikinci büyük tur operatörü DER Touristik, İskandinav bölgesinde faaliyet gösteren hava yolu şirketini satıyor.

DER Touristik Group Avrupa'daki portföyünü modernize etmek ve temel işlere odaklanmak amacıyla İskandinav bölgesindeki hava yolu şirketi Novair'i satıyor. DER Touristik'in, Novair'i Jet Nordic Group'a satacağı belirtilirken, satış fiyatı ile ilgili bilgi verilmedi.

Satış işleminin ağustos ayında tamamlanacağı öğrenilirken, filosunda iki tane A321 Neo bulunan Novair'in İskandinavya'dan Avrupa'daki destinasyonlara yılda 240 bin yolcu taşıdığı kaydedildi. Novair, Kuoni'den satın alınan tur operatörü Apollo ile birlikte DER Touristik'in İskandinavya ayağını oluşturuyor.

TurizmGüncel'de yer alan habere göre; DER Touristik CEO'su Sören Hartmann, temel işi tur operatörlüğü, seyahat acenteciliği ve otel işletmeciliği olan bir seyahat grubu için havacılığın temel işlerden biri olmadığını ifade etti. Hartman, ''Temel etkinlik alanımız seyahatleri organize etmek ve satmak. Kendi hava yolumuzu işletmek temel işimizin bir parçası değil. Bunun yerine, seçkin hava yolu şirketleri ile güçlü ittifaklar üzerine çalışıyoruz.'' dedi.

Novair satışa çıkarıldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000