15 Ocak 2021, Cuma 09:02:44

Norwegian'da 1100 pilot ve kabin memuru işinden oldu

Norveçli Norwegian Airlines'ın uzun mesafe uçuşlarını durdurma kararı 1100 pilot ve kabin memurunun işinden olmasına neden oldu.
  • Şu an yasak olmasa neler olur bilmem ,mesela beni eski instagram hikaye paylasimlarimi ve uydurulmuş paylaşımları toplayıp eşim ile sarap içerken fotoğrafımı da koyup yollamış şirkete sapığın biri,üniformalı fotoğraf yok bişey yok,sicilim tertemiz.Kurulda 6 ya üç denge varken hemen 25/2 den işten çıkar(sadece 25/2 den çıkarabiliyor şirket ama bknz maddenin konu ile ilgisi yok) ama sağolsunlar işsizlik maaşı içinde sgk ya başka bir sebep göstermişler(Ama o sebepten işten çıkarma yok). Yani kendinizi sağlama alın.
  • Bakmayın işsiz kaldıklarına , işsize devletin vereceği para senin benim çalışarak aldığımız paradan fazladır .
  • Biz Turk pilotlar ayagimizi denk alalim bak neler oluyor degilmi Kidik? Uyardigin icin sagol
  • Norveç varlık fonu bizim gibi ülkelerin yüksek faiz veren hazine bonolarına yatırım yaparak kene gibi emen bir varlık fonudur . Norveç in balık , kütük ve bir kaç enerji dalı hariç ürettiği hiç bişey yoktur . Avantajı nüfusunun çok az olmasıdır . Dünyanın en büyük petrol rezervi de onlardadır ama heralde turşusunu kuracaklar hiç çıkarmıyolar . Sosyal devlettir ama faizle beslenir .
  • Ben anlamam 60.000 tl m yatmazsa norwegiana giderim...kargoda altin tasiyorlar..hukumet bize bahmir...yersen boyle...gercekler ise...devlet ihtiyaci olmayan binlerce tk pilotuna hala is veriyor...
  • ben thy yerinde olsam uçakta ikram ve kabin memuru olayını sonlandırırdım. kabin memurları dünya parayı bedavadan kazanıyor. yaptıkları sandviç ve içecek dağıtmak. otobüste yapan asgari ücret alıyor uçakta yapan 10.000 lira...saçmalık geerçekten
  • Orada işten çıkarılan insanlar, insan gibi yaşamlarını devam ettirecek işsizlik maaşını devletten alıyorlar. Bu nedenle oralarda işten atılmak ciddi bir problem değil. Bizde olsa açlığa mahkumsun. Şimdi soruyorum. Sosyal devlet mi? Dindar devlet mi?

Norveçli Norwegian Airlines'ın uzun mesafe uçuşlarını durdurma kararı 1100 pilot ve kabin memurunun işinden olmasına neden oldu.

Pandeminin en çok etkilediği sektörlerden biri olan havacılık sektöründeki iş kaybı ciddi sonuçlar doğurmaya devam ediyor. BBC'de yer alan habere göre; Mart ayından bu yana uzun mesafe uçuşlarını durduran ve Boeing 787 tipi uçaklarını parka çeken Norwegian'da toplam 1100 pilot ve kabin memuru işsiz kaldı.

Özellikle uzun mesafe hatlarında görev alan pilot ve kabin memurlarının 1 yıla yakın zamandır yapılamayan uçuşlar nedeniyle işlerinden ayrılmak zorunda kaldığı bildirildi.

Şirker CEO'su Jacob Schram; 'Pandemi dönemiyle birlikte kısa mesafe uçuşlarına odaklanmak zorunda kaldık. Elbette mümkün olduğunca az sayıda çalışanımızla yollarımızı ayırma planları yaptık ancak bu planlar bazen başarılı olamayabiliyor' dedi.

Norwegian Airlines geçtiğimiz yılın Ağustos ayında yapılan açıklamada 442 milyon sterlin zarar edildiğii duyurmuştu.

Norwegian'da 1100 pilot ve kabin memuru işinden oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Mars ~ 3 yıl önce
Şu an yasak olmasa neler olur bilmem ,mesela beni eski instagram hikaye paylasimlarimi ve uydurulmuş paylaşımları toplayıp eşim ile sarap içerken fotoğrafımı da koyup yollamış şirkete sapığın biri,üniformalı fotoğraf yok bişey yok,sicilim tertemiz.Kurulda 6 ya üç denge varken hemen 25/2 den işten çıkar(sadece 25/2 den çıkarabiliyor şirket ama bknz maddenin konu ile ilgisi yok) ama sağolsunlar işsizlik maaşı içinde sgk ya başka bir sebep göstermişler(Ama o sebepten işten çıkarma yok). Yani kendinizi sağlama alın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 3 yıl önce
Bakmayın işsiz kaldıklarına , işsize devletin vereceği para senin benim çalışarak aldığımız paradan fazladır .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aman ha ~ 3 yıl önce
Biz Turk pilotlar ayagimizi denk alalim bak neler oluyor degilmi Kidik? Uyardigin icin sagol

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FaizCi ~ 3 yıl önce
Norveç varlık fonu bizim gibi ülkelerin yüksek faiz veren hazine bonolarına yatırım yaparak kene gibi emen bir varlık fonudur . Norveç in balık , kütük ve bir kaç enerji dalı hariç ürettiği hiç bişey yoktur . Avantajı nüfusunun çok az olmasıdır . Dünyanın en büyük petrol rezervi de onlardadır ama heralde turşusunu kuracaklar hiç çıkarmıyolar . Sosyal devlettir ama faizle beslenir .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
faizci ye ~ 3 yıl önce
sonuc?? kim akilli bu durumda ? kim kazaniyor ? kim kaybediyor ? hikaye yi birak sonuca gel ? kim insan gibi yasiyor ?
Ee sonuç ? ~ 3 yıl önce
Norveç hakkinda bilgi istesek ögreniriz. Sen konuya gel
Git ~ 3 yıl önce
Insan gibi yaşıyolarsa git yaşa , ordaysan zaten tuzun kurudur buraya üfürme koçumm
Kptan ~ 3 yıl önce
Ben anlamam 60.000 tl m yatmazsa norwegiana giderim...kargoda altin tasiyorlar..hukumet bize bahmir...yersen boyle...gercekler ise...devlet ihtiyaci olmayan binlerce tk pilotuna hala is veriyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum )) ~ 3 yıl önce
once yazi yazmayi ogren sonra git kum havuzunda oyna .. bu zeka ile buralari isgal etme ))
İş ~ 3 yıl önce
Veriyor da noluyor baksana onca km pilot hala şirkete şöyle yaparız böyle gideriz tehdit British dönüşümlü ücretsiz izne çıkarıyor kaç yıllık kaptanları Bizim roketler astronotlar kılaldırmasın. Hostese bişey bile demiyorum zaten yolcu olmayan şirkette israf değil de ne bugün binlerce km?!
aliveli ~ 3 yıl önce
ben thy yerinde olsam uçakta ikram ve kabin memuru olayını sonlandırırdım. kabin memurları dünya parayı bedavadan kazanıyor. yaptıkları sandviç ve içecek dağıtmak. otobüste yapan asgari ücret alıyor uçakta yapan 10.000 lira...saçmalık geerçekten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 3 yıl önce
Bu akılla siz Space-x'e pilot olursunuz. Tebrikler
cahillik ~ 3 yıl önce
kabin memurlarinin gorevi ikram değil ,acil durumlarda yolcunun güvenliğini saglamaktir.Uluslar arasi kurallarla zorunludur ,yolcu sayisina ,ucak acil cikis kapilarina gore kabin memuru sayisi belirlenir
Sakın bizimle kıyaslamayın ~ 3 yıl önce
Orada işten çıkarılan insanlar, insan gibi yaşamlarını devam ettirecek işsizlik maaşını devletten alıyorlar. Bu nedenle oralarda işten atılmak ciddi bir problem değil. Bizde olsa açlığa mahkumsun. Şimdi soruyorum. Sosyal devlet mi? Dindar devlet mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heykel devlet olmasinda ~ 3 yıl önce
Herseye varim...hayat kisa heykeller ucuyor
Ayt ~ 3 yıl önce
Siz devam edin sosyalist devlete ulan düne gelinceye kadar işsizlik maaşı yoktu bu ülkede nankör bir daha dini ağzına alma bizim dinimiz İslam dini beğenmiyorsan norveçte yaşa zorla tutmuyorlar seni burda
ayt ye ~ 3 yıl önce
sen sudiarabistan a gitsen de rahat etsek ..)))hem mukaddes topraklar .. git ve orada kal )
Egitim şarrt ~ 3 yıl önce
heykel yapmayinca suç olyor
Ayt ~ 3 yıl önce
Türkiye öz be öz benim vatanım Müslümanım elhamdülillah ayt gibi hava limanında senin gibi kaç ataisti yola getirdim ben Arabistan'a gitmeye gerek arabları günahım kadar sevmem bilaaaadeeeer
Mukaddes ~ 3 yıl önce
Çarpılda 40 tekkede toparlanama.
Keşke alsalarda gitsek :) ~ 3 yıl önce
Norveç e alsalar memlekette adam kalır mı sanıyorsun? :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000