09 Mart 2015, Pazartesi 08:21:04

NORVEÇ'TE GREV KRİZİ SÜRÜYOR

Norwegian Havayolları’nda, günlerdir süren grev nedeniyle binlerce yolcunun uçuş problemi yaşadığı kaydedildi.

Norwegian Havayolları’nda, günlerdir süren grev nedeniyle binlerce yolcunun uçuş problemi yaşadığı kaydedildi. 

Norveç, İşveç ve Danimarka’daki tüm iç hat seferlerini iptal etmek zorunda kalan Norwegian Havayolları, İskandinav ülkeleri arasındaki uluslararası uçuşları da iptal etti. Şimdiye kadar ise taraflar arasında anlaşma sağlanamadığı, grevden dolayı mağdur olan yolcu sayısının 150 bine ulaştığı vurgulandı.

Geçtiğimiz haftalarda başlayan grevin, şirket bünyesinde çalışan pilotların, toplu iş sözleşmesi isteğiyle başladığı belirtildi. Yaklaşık 70 pilotun greve gitmesiyle başlayan olayların, daha sonra 650 pilotun daha greve dahil olmasıyla oldukça yankı uyandırdığına işaret edildi. Şirket yetkililerinin, pilotların greve gitmesi nedeniyle yaklaşık 800 kabin memuruna da zorunlu izin verdiği açıklandı.

Norwegian Havayolları’nın iptal edilen seferleri gerçekleştirebilmek için farklı havayollarından uçak ve mürettebat kiraladığı kaydedildi. Pilotların ana sendikası Parat’ın da aralarında bulunduğu birçok kişi ve kurum, şirketin bu hamlesini oldukça sert eleştirdi. Uygulanan hamlenin grev kanunlarına aykırı olduğunu belirten İşveç Başbakanı Stefan Löfven, bu tür hamlelerin grev esnasında kabul edilemez olduğunu belirtti.

Löfven’e yazdığı özel bir mektupla cevap veren Norwegian Havayolları Kurucusu ve Genel Müdürü Bjørn Kjos ise şunları kaydetti: "Avrupa kanunlarına göre, yolculara yönelik sorumluluk bize ait. Norwegian Air Norway’de grev olduğunda, diğer şirketlerden bizim için uçmalarını rica ettik. Kimse grev kanunlarını çiğnemedi."

Grev’deki iki tarafın da en kısa zamanda sorunu çözmek için uğraştığı aktarıldı. Geçtiğimiz Cuma günü, hem sendika hem de şirket yetkilileri gönüllü olarak Ulusal Arabulucu’da buluştu. Ancak Ulusal Arabulucu’da 16 saat süren müzakerelerin sonunda henüz bir çözüm bulunamadığı aktarıldı. Gelişmeler üzerine Cumartesi günü tekrar müzakere masasına oturan tarafların, henüz anlaşamadığı; ancak bu kez anlaşmaya yaklaştıkları aktarıldı. (Bugün)

NORVEÇ'TE GREV KRİZİ SÜRÜYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000