08 Haziran 2022, Çarşamba 12:18:24

Norveç'e üçüncü P-8 Poseidon teslim edildi

Norveç Kraliyet Hava Kuvvetleri tarafından yayınlanan bilgilere göre, teslim edilecek 5 adet P-8 Poseidon deniz karakol uçağından üçüncüsü Norveç’e teslim edildi.

Norveç Kraliyet Hava Kuvvetleri tarafından yayınlanan bilgilere göre, teslim edilecek 5 adet P-8 Poseidon deniz karakol uçağından üçüncüsü Norveç’e teslim edildi.

Air Recognition tarafından da aktarıldığı üzere, Boeing P-8 Poseidon (eski adıyla Multimission Maritime Aircraft) Boeing, Space & Security tarafından ABD Donanması için geliştirilen ve üretilen Boeing 737-800ERX uçaktan modernize edilmiş bir Amerikan deniz karakol uçağı.

P-8, 737-900 tabanlı kanatlara sahip bir 737-800 olan 737-800ERX’in askeri şartlara uygun modernize edilmiş bir modelidir. Gövde, ABD Donanması’na hizmet veren 737-700 tabanlı C-40 Clipper kargo uçağına benzer şekilde tasarlanmıştır. Torpidolar, Harpoon gemisavar füzeleri ve diğer silahları taşıyabilmektedir. Ayrıca uçak, sonobuoy atabilmekte ve takip edebilmektedir. Northrop Grumman tarafından geliştirilen MQ-4C Triton deniz gözetleme insansız hava aracı da dahil olmak üzere diğer hava araçlarıyla da birlikte operasyonel faaliyetlerde bulunabilmektedir. P-8, Raytheon APY-10 çok amaçlı yüzey tarama radarına sahiptir. Önceki P-3’ten farklı olarak, P-8’de daha yüksek operasyonel irtifa nedeniyle bir manyetik anomali dedektörü (MAD) bulunmamaktadır.

Bugüne kadar, küresel faaliyet gösteren P-8 filosu, kazasız 400.000’den fazla uçuş saatine sahiptir. P-8, deniz ve kıyı operasyonları yapabilen uzun menzilli denizaltı savunma harbi, satıh platformları harbi, istihbarat, gözetleme ve keşif yeteneklerine sahip bir uçaktır. Buna ek olarak, P-8 dünya çapında insani ve arama kurtarma misyonları gerçekleştirebilmektedir. Norveç ile beraber ABD Donanması, Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri, Hindistan Donanması ve Birleşik Krallık Kraliyet Hava Kuvvetleri de dahil olmak üzere küresel müşterilere teslimat gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilmektedir.

 

Norveç'e üçüncü P-8 Poseidon teslim edildi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000