17 Haziran 2022, Cuma 14:20:43

Norveç vatandaşları kimlikle Türkiye'ye seyahat edebilecek

Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt, pasaport süreleri bitmiş olan Norveç vatandaşlarının geçici bir süre sadece kimlik kartlarıyla Türkiye'ye seyahat edebileceğini açıkladı.
  • Pasaportlar geçici cip tedariki sorunu var onun için bu yaz için saçma sapan yorum yazmayın Norveç’te yaşıyorum pasaport tedarikinde sorun yeni pasaport çıkarman için polisten gün Alman lazım en az 6 ay süre ile bekleme süresi veriliyor bizim turizmciler rica etmiş geçici kanun bu yaz için Norveç gazetesin yazıyor VG ve Afrenposten de
  • Turizm döviz hamlesi tamam anladık AMA biz Avrupa ‘ya 3 günlük mesleki seminere gitmek için vize alamıyoruz .bizede vizesiz Avrupa girişi olsun ...
  • Utanç belgeleri ile ülkeyi gitgide kendilerine benzettiler..üç kuruşluk
  • Biz de Norveç Migros Kartla gidebilecez mi? :))))
  • Kimliğe de gerek yok bence ppt kontrolünde Norveç diyeni alsınlar
  • Şaşırdık mı tabi ki de HAYIR...
  • Döviz gelsin
  • Her geçen gün itibarımız eriyor, ayağa düşüyoruz.
  • İtibardan tasarruf olmaz deyip itibarı araba,uçak,saray vs zannedip ülkeyi iyice itibarsızlaştırmak,sayelerinde olmayan prestiji,ağırlığı daha da bitirmek böyle bir şey herhalde. Bir de zafer kazanmış komutan hesabı poz vermiş gelmiş geçmiş en başarısız dışişleri bakanı. Ben bir vatandaş olarak utanıyorum,kahroluyorum bunların umurunda değil. Adamların bir eyaleti,şehri vs gibiyiz ki kimlikle ülkemize gelebiliyorlar ama biz oraya kimlikle gidemiyoruz niye peki? Bir ülkenin onuru para için bu kadar mı ayaklar altına alınır,bu kadar mı rezil duruma düşer. İktidarın bu ülkeye verdiği maddi ve manevi zararı tüm düşmanlar birleşse veremezdi. Akepe sayesinde ekonomik, sosyal,ticari,ahlaki vs akla ne gelirse nereyi,neyi tutsan elinde kalıyor,herşeyimiz ayaklar altında da en büyük sorumlu bunlara 20 yıldır oy verip,destekleyenlerdir başkası değil.
  • super is. turkler de norvece gittiginde ozel karsilanirlar , ucaktan inmeden sorgulanir, aranir , bekletilir, vizesi olsa da bir ton ek soruya maruz kalirlar. zaten turk pasaportunun itibari da cok yuksek. zira turkce bilmeyen suriyelilerin hemen hepsinde pasaport var. ama buna ragmen turk vatandasligina gectiklerinde suriyeliler gibi nemalanamadiklari icin hepsi gecmemis.

Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt, pasaport süreleri bitmiş olan Norveç vatandaşlarının geçici bir süre sadece kimlik kartlarıyla Türkiye'ye seyahat edebileceğini açıkladı.

Norveç'ten Türkiye'ye seyahat etmek isteyen ancak pasaport süreleri dolmuş olan Norveçlilerin, geçici olarak kimlik kartlarıyla ülkeye girmelerine olanak sağlandı.

Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeld, Ankara ile imzalanan anlaşmayı Twitter hesabından duyurdu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla anlaşmayı takdim ettikleri fotoğrafı paylaşan Huitfeldt, "Türkiye'nin pasaport hükümlerini geçici olarak değiştirmesine çok sevindim! Yılın geri kalanında pasaportu olmayan Norveçliler, Türkiye'ye seyahat ederken nüfus cüzdanı kullanabilirler. Mevlüt Çavuşoğlu, anlaşmayı takdim ediyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Norveç ve İzlanda Büyükelçisi Fazlı Çorman da paylaşıma verdiği yanıtta, "Çok iyi haber. Norveç'teki birçok kişi bu kolaylık için kutlama yapıyor. Mümkün kıldığınız için teşekkürler bakan" ifadelerini kullandı. (Cumhuriyet)

İşte Huitfeld'ın paylaşımı ve Büyükelçi Çorman'ın yanıtı:



 

Norveç vatandaşları kimlikle Türkiye'ye seyahat edebilecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (55)

Oslo ~ 2 yıl önce
Pasaportlar geçici cip tedariki sorunu var onun için bu yaz için saçma sapan yorum yazmayın Norveç’te yaşıyorum pasaport tedarikinde sorun yeni pasaport çıkarman için polisten gün Alman lazım en az 6 ay süre ile bekleme süresi veriliyor bizim turizmciler rica etmiş geçici kanun bu yaz için Norveç gazetesin yazıyor VG ve Afrenposten de

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alamancı ~ 2 yıl önce
Sen orada yaşamana devam et. Ülkemize mudahele etme ne olur.
Oslo yazana ~ 2 yıl önce
Çip sorunu nedeniyle bir ülke bir başka ülkeye kimlikle gelebilecek ama öteki ülke vatandaşı oraya kimlikle gidemeyecek ve sen de bunu normalleştiriyorsun öyle mi???
Norveç çok zor ~ 2 yıl önce
Norveç çok zor yeğenim
Zeka ~ 2 yıl önce
Pasaportu olmayanlara özel bir izin almaları gerekli denilebilirdi ama bunun yerine kimlikle bile girebilirsin demek mi çözüm bre akıl küpü?
Sacma sapan gardas ~ 2 yıl önce
Sen herhalde bagimsiz devlet olma ile mustemleke olma arasindaki farki algilayamiyorsun. Madem oyle mutekabilliyet ilkesi geregi bizde norvece gecici olarak vizesiz gideydik. Gerci norveci ulkeden saymam ama karsililik ilkesi mutlaka olmaliydi.
Döviz ~ 2 yıl önce
Turizm döviz hamlesi tamam anladık AMA biz Avrupa ‘ya 3 günlük mesleki seminere gitmek için vize alamıyoruz .bizede vizesiz Avrupa girişi olsun ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezil ~ 2 yıl önce
Utanç belgeleri ile ülkeyi gitgide kendilerine benzettiler..üç kuruşluk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aa ne güzel ~ 2 yıl önce
Biz de Norveç Migros Kartla gidebilecez mi? :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 2 yıl önce
Kimliğe de gerek yok bence ppt kontrolünde Norveç diyeni alsınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km6 ~ 2 yıl önce
Şaşırdık mı tabi ki de HAYIR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 2 yıl önce
Döviz gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düşişleri ~ 2 yıl önce
Her geçen gün itibarımız eriyor, ayağa düşüyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İtibar ve prestij bitti ~ 2 yıl önce
İtibardan tasarruf olmaz deyip itibarı araba,uçak,saray vs zannedip ülkeyi iyice itibarsızlaştırmak,sayelerinde olmayan prestiji,ağırlığı daha da bitirmek böyle bir şey herhalde. Bir de zafer kazanmış komutan hesabı poz vermiş gelmiş geçmiş en başarısız dışişleri bakanı. Ben bir vatandaş olarak utanıyorum,kahroluyorum bunların umurunda değil. Adamların bir eyaleti,şehri vs gibiyiz ki kimlikle ülkemize gelebiliyorlar ama biz oraya kimlikle gidemiyoruz niye peki? Bir ülkenin onuru para için bu kadar mı ayaklar altına alınır,bu kadar mı rezil duruma düşer. İktidarın bu ülkeye verdiği maddi ve manevi zararı tüm düşmanlar birleşse veremezdi. Akepe sayesinde ekonomik, sosyal,ticari,ahlaki vs akla ne gelirse nereyi,neyi tutsan elinde kalıyor,herşeyimiz ayaklar altında da en büyük sorumlu bunlara 20 yıldır oy verip,destekleyenlerdir başkası değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
super ~ 2 yıl önce
super is. turkler de norvece gittiginde ozel karsilanirlar , ucaktan inmeden sorgulanir, aranir , bekletilir, vizesi olsa da bir ton ek soruya maruz kalirlar. zaten turk pasaportunun itibari da cok yuksek. zira turkce bilmeyen suriyelilerin hemen hepsinde pasaport var. ama buna ragmen turk vatandasligina gectiklerinde suriyeliler gibi nemalanamadiklari icin hepsi gecmemis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abicim ~ 2 yıl önce
Gitmeyin o zaman. Onların da kölesi olmayın Türkiye’de

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000