29 Ocak 2020, Çarşamba 19:20:53

Nijerya'ya uçacaklara uyarı

Nijerya hükümeti, hayvanlardan insanlara geçen ve ölümcül olabilen Lassa ateşi salgını nedeniyle ülkede ''acil durum'' ilan etti.
  • Sağlam basacan bu hayatta. Sağlamsa lassa virüsleri.
  • LASSA!!..
  • haberi görür görmez hasta oldum zaten havalar soğuk sert lodos (!)
  • severiz afrikayı
  • İga personeli mi onlar
  • anlaşıldı. 2020 yılında dünya hava ulaşımı ciddi şekilde daralacak. zaten dünya ekonomik kriz yaşıyor. türkiye'de parasını çarçur edip 200 milyonluk havaalanı yapıyor tam komedi
  • Dün 737max’ler şirketlere teslim edilemedi diye : yok BİNLERCE pilot..! Yok kabin görevlisi işsiz kalacak deniliyordu... Çoğu bu virüslerden ölecek... Kaptanı 1milyon dolara ,kabin Amirini 500bin dolara uçuran şirket göreceğiz... (Gülüyonuz dimi?? :)) ama son gülen virus olacak)

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi’nden (NCDC) yapılan açıklamada, ülkede salgının her gün artması nedeniyle "acil durum ilan edildiği" ve salgınla mücadelede yeni çalışmalara başlandığı belirtildi.

Açıklamada, ocak ayı başından beri ülkenin 19 eyaletinde 258 vaka tespit edildiği ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Öte yandan Nijerya Sağlık Bakanı Dr. Osagie Ehanire, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı ve çeşitli sağlık kurumlarıyla iş birliğinde tespit edilen vakaların ardından bölgelere sağlık ekipmanlarının gönderildiğini söyledi.
Mali, Togo, Gana, Liberya ve Sierra Leone gibi birçok Afrika ülkesinde görülen Lassa ateşine Nijerya'da ilk olarak 1969'da ülkenin kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde rastlanmıştı.

Fare dışkısıyla temas sonucu bulaşan hastalık, insandan insana geçebiliyor ve ölümcül kanamalı ateşe yol açıyor.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve her geçen gün yayılan Corona virüsü sebebiyle bu kente uçuş yapan çoğu şirket uçuşlarını durdurma kararı almıştı. Benzer bir durumun Nijerya için de gerçekleşme ihtimali gündemde. 

Nijerya'ya uçacak yolcuların önlem almaları gerektiği belirtildi.

Nijerya'ya uçacaklara uyarı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Sağlamsa... ~ 4 yıl önce
Sağlam basacan bu hayatta. Sağlamsa lassa virüsleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sağlamsa ~ 4 yıl önce
LASSA!!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
39fo ~ 4 yıl önce
haberi görür görmez hasta oldum zaten havalar soğuk sert lodos (!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Widen ur world ~ 4 yıl önce
severiz afrikayı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 4 yıl önce
İga personeli mi onlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mutluizm ~ 4 yıl önce
anlaşıldı. 2020 yılında dünya hava ulaşımı ciddi şekilde daralacak. zaten dünya ekonomik kriz yaşıyor. türkiye'de parasını çarçur edip 200 milyonluk havaalanı yapıyor tam komedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bahtsız pilot :; ~ 4 yıl önce
Dün 737max’ler şirketlere teslim edilemedi diye : yok BİNLERCE pilot..! Yok kabin görevlisi işsiz kalacak deniliyordu... Çoğu bu virüslerden ölecek... Kaptanı 1milyon dolara ,kabin Amirini 500bin dolara uçuran şirket göreceğiz... (Gülüyonuz dimi?? :)) ama son gülen virus olacak)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpilli Efo ~ 4 yıl önce
pilot blöf yapar en az %40-50 zammı kapar sen ona 1.5 milyon dolar de sonra da kabin ekipleri fazla ücret alıyor diye yorum yap

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000