09 Aralık 2015, Çarşamba 15:42:48

Nihat Özdemir'den önemli açıklamalar

Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) Avrupa ve Asya Pasifik bölgeleri tarafından düzenlenen ‘Airport Exchange 2015’ İGA’nın ev sahipliğinde İstanbul’da başladı.
  • Bu havaalani bitince Turkiye ekonomisinin % 10 buyuyecegini iddaa eden var mi? Sonucta bu havaalani 78 milyon insanin 15 milyonuna dogrudan hizmet verecek bir tesis. geri kalan 63 milyon yine hayap pahaliligi, yetersiz saglik hizmetleri, kotu beslenme, cevre kirliligi ile dert cekmeye devam edecek. Tabii bitince yandas 5 sirketin sahipleri ihya olacak. o da baska bir konu
  • Özdemir'in konuşmasında 'ilk etabı devreye alındığında Atatürk Havalimanı'nın faaliyetine son verilecek. Çünkü orada herhangi bir şekilde bağlantı ve kargo işlemleri olmadıktan sonra o havalimanının çalışması söz konusu değil' ibaresi de var. Abuk subuk bir cümle, Atatürk hava limanının her türlü bağlantısı var, neden çalışmasın? Belli söz almışlar kapatılacak diye. Atatürk'ün arazisi için ne planlar vardır kim bilir.
  • O diil de bu gerzekler "paralel pist" kavramini da yanlis anlayip projeyi degistirmesinler? "-Nee, paralel pist mi, hemen iptal edin, rabia isareti seklinde biraz acili yapin pistleri..."
  • İstedikleri kadar karşı çıksınlar. Şu bir gerçek ki; 3. Havalimanı, dünyayı hakimiyeti altına alan duty free lobisini rahatsız edecek!! Ey dünya kork Türkiye'den...
  • Evet Amerika Rusya hatta uzaylılar bile rahatsızmış bu oluşumdan, duyumlar var.
  • sen kimsin nihat Atatûrk havaalinini kapatiyon hii sen kimsin nihat
  • Atatürk kapatılacak, ve 50000 havaalanı çalışanı RTE havaalanına gececek ,yani bu bölgenin cazibesi kalmayacak...
  • istanbulda üçüncü havaalanı yapılacak ya burda kuduruyorlar, rencide, negativ kritik, asalayici sözler blablabla konuşuyorlar. inşallah çooook daha buyur. 4 yıl sonra terk etcem bu ulkeyi. inşallah
  • Yahu iki uyduruk pist, birer taksi yolu ve küçültülmüş bir terminalle nasıl ihticaı karşılayacaksınız? Küçülte küçülte miniatürk boyutlarına getirdiniz havaalanını, hala şöyle olacak böyle olacak atıp tutuyorsunuz. Konuşunca da siz herşeye karşı çıkıyorsunuz oluyor. Yahu ihaleye çıkılan proje ile yapımına başlanan arasında uçurum var. İnsanlara umut pompolayacağınıza doğruyu söyleyinde açılış günü geldiğinde herkes hazırlıklı olsun, şapa oturmasın!
  • Bu bi israil ermeni oyunudur! Sen hic böyle bir proje yaptinmi hdp ey parelel eyy pesilvanya eyy chp siz böyle projeler ürettinizmi

Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) Avrupa ve Asya Pasifik bölgeleri tarafından düzenlenen ‘Airport Exchange 2015’ İGA’nın ev sahipliğinde İstanbul’da başladı.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda başlayan etkinliğe yurt içi ve yurt dışından çok sayıda temsilci katıldı. Etkinliğin açılışını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yaptı. İstanbul’a yapılacak 3. Havalimanının  en önemli merkez konu olduğu etkinlik, 10 Aralık’a kadar sürecek.

Açılış toplantısının ardından İGA Yönetim Kurulu Üyesi ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ile ACI Avrupa Genel Direktörü Olivier Jankovec basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Nihat Özdemir; ‘Bilindiği gibi ACI tüm meydanları bir araya getiren bir kuruluş. Bu buluşma ile birlikte havalimanlarının görev sorumluluklarının yanı sıra sorunları da konuşulacak ve çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmalar yapılacak. Bu seneki etkinliğe ev sahipliğini İGA olarak biz yapacağız.

Yapacağımız yeni havalimanının ilk etabını 100 milyona kadar çıkabilen kapasite ile açacağız. 6 pisti olacak meydan, bu vesile ile İstanbul’u da dünyanın merkezi olması yolunda ilerletecek. Ekonomik gelişmeler ve havacılıktaki bölgesel gelişme bu durumu kolaylaştıracak.

Ekim ayında 6 banka ile 4.5 milyar Euro’luk bir finansman anlaşmasına imza attık. Öz sermaye ile birlikte toplamda da 6 milyar Euro’yu bulacak yatırımla başlıyoruz. Toplam yatırım maliyeti de 10.5 milyar Euro’yu bulacak. Havalimanını işleteceğimiz 25 yıl için de Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) 26 milyar Euro kira ödemesi yapacağız.

Havalimanının açılış takviminde gecikme olacağını düşünmüyoruz’ dedi.

‘İLK ETAP ATATÜRK HAVALİMANI’NIN KAPASİTESİNİ KARŞILAYACAK’

Yeni havalimanının kapasitesi ve finansman şartları ile ilgili soruları yanıtlayan Özdemir; ‘Havalimanının ilk etabı açıldığında 80-90 milyon yolcu kapasiteli olacak. Bu rakam 100 milyon yolcuya kadar çıkacağı için Atatürk Havalimanı’nın kapasitesini karşılayacaktır.  Ayrıca havalimanının yapımı şu ana kadar son derece verimli geçti. Kış aylarında belki kapasite yüzde 65-70’lerde olabilir ama genel anlamda yüzde 100 verimlilikle çalışıyoruz.

Bugüne kadar da 750 milyon-1 milyar Euro arasında bir harcama yaptık.

Finansman anlaşması yaptığımız bankalar arasında bulunan Rus bankası Denizbank ile 500 milyon Euro’luk bir anlaşmamız bulunuyor. Bu anlaşmada şu ana kadar hiçbir sorun söz konusu değil. Sözleşme şartları aynen geçerlidir ve bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum’ ifadelerini kullandı.

Açılışa ilişkin açıklamalarda bulunan ACI Avrupa Genel Direktörü Olivier Jankovec ise; “İstanbul ve Türkiye, küresel hava taşımacılığının yükselen yıldızlarıdır. Son 10 yıla ait havalimanı trafik raporlarımız, Türkiye’nin havalimanlarının çift haneli büyüme rakamları ile hızla ilerlediğini ve trafik sıralamasında son derece etkileyici bir hızla yukarılara tırmandığını gösteriyor. Ülke, yüzüncü kuruluş yıldönümü olan 2023’e kadar, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma yolunda istikrarlı bir şekilde ilerliyor” diye konuştu.

‘Airport Exchange’ etkinliğine 150’den fazla firma katılıyor. Yaklaşık 2500 delege ve ziyaretçinin katılması beklenen etkinlikte, İstanbul Yeni Havalimanı’na özel ‘İstanbul Yeni Havalimanı Gelişim Konferansı’nın da dâhil olduğu beş ayrı ACI Airport Exchange uzmanlık konferansı yapılacak. Uluslararası havalimanı etkinlikleri takviminde önde gelen, 2013’te Doha - Hamad Uluslararası Havalimanı ve en son 2014’te Aéroports de Paris olmak üzere, Avrupa veya Asya’nın kayda değer gelişmeler sağlayan büyük havalimanlarının ev sahipliğinde gerçekleşen ACI Airport Exchange, bu yıl 10’uncu kez düzenlenecek.

©AirportHaber







Nihat Özdemir'den önemli açıklamalar

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Ne Havaalaniymis be ~ 8 yıl önce
Bu havaalani bitince Turkiye ekonomisinin % 10 buyuyecegini iddaa eden var mi? Sonucta bu havaalani 78 milyon insanin 15 milyonuna dogrudan hizmet verecek bir tesis. geri kalan 63 milyon yine hayap pahaliligi, yetersiz saglik hizmetleri, kotu beslenme, cevre kirliligi ile dert cekmeye devam edecek. Tabii bitince yandas 5 sirketin sahipleri ihya olacak. o da baska bir konu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meka ~ 8 yıl önce
Özdemir'in konuşmasında 'ilk etabı devreye alındığında Atatürk Havalimanı'nın faaliyetine son verilecek. Çünkü orada herhangi bir şekilde bağlantı ve kargo işlemleri olmadıktan sonra o havalimanının çalışması söz konusu değil' ibaresi de var. Abuk subuk bir cümle, Atatürk hava limanının her türlü bağlantısı var, neden çalışmasın? Belli söz almışlar kapatılacak diye. Atatürk'ün arazisi için ne planlar vardır kim bilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paralel ~ 8 yıl önce
O diil de bu gerzekler "paralel pist" kavramini da yanlis anlayip projeyi degistirmesinler? "-Nee, paralel pist mi, hemen iptal edin, rabia isareti seklinde biraz acili yapin pistleri..."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
12345 ~ 8 yıl önce
İstedikleri kadar karşı çıksınlar. Şu bir gerçek ki; 3. Havalimanı, dünyayı hakimiyeti altına alan duty free lobisini rahatsız edecek!! Ey dünya kork Türkiye'den...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
duty free ~ 8 yıl önce
o işi almanlar aldı bile... Onlar yapacaklar.
Korku ~ 8 yıl önce
Bankalardan TC yazısını kaldırdığınıza göre sizlerde Türklerden korkuyorsunuz herhalde. Ne de olsa arap sevdası var. Değil mi ?
Aragorn ~ 8 yıl önce
Evet Amerika Rusya hatta uzaylılar bile rahatsızmış bu oluşumdan, duyumlar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aydo ~ 8 yıl önce
sen kimsin nihat Atatûrk havaalinini kapatiyon hii sen kimsin nihat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
Atatürk kapatılacak, ve 50000 havaalanı çalışanı RTE havaalanına gececek ,yani bu bölgenin cazibesi kalmayacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gurbetçi ~ 8 yıl önce
istanbulda üçüncü havaalanı yapılacak ya burda kuduruyorlar, rencide, negativ kritik, asalayici sözler blablabla konuşuyorlar. inşallah çooook daha buyur. 4 yıl sonra terk etcem bu ulkeyi. inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acaba? ~ 8 yıl önce
Yahu iki uyduruk pist, birer taksi yolu ve küçültülmüş bir terminalle nasıl ihticaı karşılayacaksınız? Küçülte küçülte miniatürk boyutlarına getirdiniz havaalanını, hala şöyle olacak böyle olacak atıp tutuyorsunuz. Konuşunca da siz herşeye karşı çıkıyorsunuz oluyor. Yahu ihaleye çıkılan proje ile yapımına başlanan arasında uçurum var. İnsanlara umut pompolayacağınıza doğruyu söyleyinde açılış günü geldiğinde herkes hazırlıklı olsun, şapa oturmasın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dünyadan habersiz ~ 8 yıl önce
İhaleye çıkarılan 160 mil./yıl kapasiteli H.limanı 3 kademede inşa edilecek....1. Faz, 80 mil./yıl inşaatı bitince açılacak.Daha sonra 2. Faz inşa edilecek,açılacak(40 mil.yıl).....En sonra 3. Faz inşaatı başlar.2 tane pistle açılış yapılır...6 taneyle biter.
Eyyy paralel geyy he da pe !!! ~ 8 yıl önce
Bu bi israil ermeni oyunudur! Sen hic böyle bir proje yaptinmi hdp ey parelel eyy pesilvanya eyy chp siz böyle projeler ürettinizmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000