27 Haziran 2014, Cuma 09:05:09

NİHAT ÖZDEMİR'DEN 3. HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Limak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Havalimanı inşaatında şu anda özkaynaklarla devam ediyoruz. 2017 yılında ilk etabı tamamlayacak ve havalimanını hizmete açacak şekilde tüm planlamalarımızı yapıyoruz" dedi
  • turkiye icin ozellikle alakasiz IATA kodu vermekte maharetliler yabancilar. SAW: W harfi ne arar sabiha gokcen kelimesinde. ADB: Adnan Menderes in B si. farzedelim ki yeni havalimani ismi Istanbul Avrupa Airport: koduda AXW olur olabildigince berbat kod vermek icin kasitli yapiyorlar. Ankaraninki ESB yani ankaranin hicbir harfi yok. AYT antalya inadina Y yi T den once yaziyorlar ki velev ki dunyada baska bir benzer isimde sehir olsun yinede o sehirin havalimanindan daha yuksek antalyanin yolcu kapasitesi. Ama olsun sen turksun muslumansin sen en kotu IATA kodlara layiksin. ne kadar basarili olsanda. biz muhtacmiyiz bu zibidilerin koduna yaa.
  • Çalışan personel çok zor şartlarda çalışıypr arıza var diye su soğuk odalar soğuk yol kardan kapalı yemek yok istanbulda mahsur kalan bir súrû işçi hava durumu önceden belirlenen. Bir durum önlemi alınması gerektiğini biliyor fakat ortaklık ve çok başlılık çalışanı magdur ediyor limağın vizyonuna yakışmıyor. Gereğinin yapılmasını rica ediyorum.
  • Nihat Agabey üniversite arkadasım degil ama üniversitede hocamdı o demişse yapar bir kere eğitmen o Cengiz i bilmem,sezai Agabey sen olmasan olmaz iki ortak bu kadarmi birbirini tamamlar bir kere sıfır kibir kapris ler gece 3 te cal kapılarını asalet görün
  • Bunlarda atıp tutuyor. Daha bir hafta olmadı ortaklardan Cengiz meydan 2018de açılacak dedi. Şimdi Özdemir 2017 diyor. Bunların daha birbirinden haberi yok. Ver coşkuyu. BER gibi olmasında ha bugün ha yarın.
  • Merak ettiğim birşey var, mevcut Atatürk Havalimanı'nın IATA kodu=IST, yeni havalimanı açılıp Atatürk Havalimanı tarifeli seferlere kapandığında yeni havalimanına tanımlanabilir mi? Böyle bir durum kurallar dahilinde mümkün mü? ISTANBUL'un havalimanı için IST kodundan daha iyisini düşünemiyorum. Hele ki Atatürk'ten Yeni Havalimanı'na geçip iyice merkez olmaya başladığında tüm uçuş ağlarında başka bir kod ile anılan bir İstanbul yerine, IST kodu ile müsenna, markasını üstünde taşıyan bir havalimanı yerinde olur diye düşünüyorum. Bilen var mı?
  • Hani hazine agzina Kadar dolar ve altin ile dolu idi ???....Padisah size kapiyi azicik aralasin ve sizde ihtiyacinizi giderin olsun bitsin !!!
  • bu ülke ülke olsa senin gibi evrakta sahtecilik,rüşvet,ihaleye fesat karıştırma vs suçlamaları ayyuka çıkmış biri bırak işadamlığını ayakkabı boyacısı (kimseyi küçümsemiyorum )bile olamazdı !
  • dolgu işi tam bir arapsaçı. en ucuz yollu işi bitirmeye çalışacaklar. kot farkı, uçakların alçalma öngörüleri falan hikaye..hayırlısı demekten başka bir şey yok.

Limak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Havalimanı inşaatında şu anda özkaynaklarla devam ediyoruz. 2017 yılında ilk etabı tamamlayacak ve havalimanını hizmete açacak şekilde tüm planlamalarımızı yapıyoruz" dedi

İstanbul’a yapılacak olan üçüncü havalimanı ihalesini kazanan konsorsiyumun üyesi Limak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, finansman paketini Ağustos veya en geç Eylül ayında tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Kosova’da katıldığı etkinliğin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özdemir, “Havalimanı inşaatında şu anda özkaynaklarla devam ediyoruz. 2017 yılında ilk etabı tamamlayacak ve havalimanını hizmete açacak şekilde tüm planlamalarımızı yapıyoruz. Sanıyorum gelecek yıl havalimanındaki bina inşaatlarına başlamış oluruz” ifadelerini kullandı. İnşaat sahasındaki dolgu malzemesinin nereden geleceği ve burada Kanal İstanbul projesinden gelecek hafriyatın kullanılıp kullanılmayacağı ile ilgili soruyu da yanıtlayan Özdemir, “Bizim çok acele olarak bu inşaatı yapmamız lazım o projeleri bekleyecek zamanımız yok. Bu dolguyu kendi içinde yapacağız” diye konuştu.

Reuters’ın şirket yetkililerinden aldığı bilgiye göre, başlangıçta birinci etabının ilk fazı 42 ay yapım süresi ve 70 milyon yolcu kapasitesi, ikinci fazı için ilave 20 milyon yolcu kapasitesi öngörülürken, mevcut durumda iki faz birleştirildi ve ilk etap 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak şekilde planlandı. Bu kapsamda, ilk etapta havalimanında yaklaşık 6.6 milyar euroluk yatırım planlanırken bunun 2.3 milyar euroluk kısmı konsorsiyum üyesi beş şirketin koyacağı özkaynak ile 4.3 milyar euroluk kısmı ise proje finansmanı şeklinde sağlanacak.

Bir şirket yetkilisinin verdiği bilgiye göre şu anda birçok banka ile görüşmeler sürüyor ancak finansman paketinde henüz net bir model üzerinde uzlaşılmadı. Yetkililerin verdiği bilgiye göre konsorsiyum üyeleri, havalimanı inşaatı için bugüne kadar 50 milyon euroluk makine ve ekipman alımı yaptı. (Taraf)

NİHAT ÖZDEMİR'DEN 3. HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

osman ~ 8 yıl önce
turkiye icin ozellikle alakasiz IATA kodu vermekte maharetliler yabancilar. SAW: W harfi ne arar sabiha gokcen kelimesinde. ADB: Adnan Menderes in B si. farzedelim ki yeni havalimani ismi Istanbul Avrupa Airport: koduda AXW olur olabildigince berbat kod vermek icin kasitli yapiyorlar. Ankaraninki ESB yani ankaranin hicbir harfi yok. AYT antalya inadina Y yi T den once yaziyorlar ki velev ki dunyada baska bir benzer isimde sehir olsun yinede o sehirin havalimanindan daha yuksek antalyanin yolcu kapasitesi. Ama olsun sen turksun muslumansin sen en kotu IATA kodlara layiksin. ne kadar basarili olsanda. biz muhtacmiyiz bu zibidilerin koduna yaa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adsız ~ 9 yıl önce
Çalışan personel çok zor şartlarda çalışıypr arıza var diye su soğuk odalar soğuk yol kardan kapalı yemek yok istanbulda mahsur kalan bir súrû işçi hava durumu önceden belirlenen. Bir durum önlemi alınması gerektiğini biliyor fakat ortaklık ve çok başlılık çalışanı magdur ediyor limağın vizyonuna yakışmıyor. Gereğinin yapılmasını rica ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Nihat Agabey üniversite arkadasım degil ama üniversitede hocamdı o demişse yapar bir kere eğitmen o Cengiz i bilmem,sezai Agabey sen olmasan olmaz iki ortak bu kadarmi birbirini tamamlar bir kere sıfır kibir kapris ler gece 3 te cal kapılarını asalet görün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bunlarda atıp tutuyor. Daha bir hafta olmadı ortaklardan Cengiz meydan 2018de açılacak dedi. Şimdi Özdemir 2017 diyor. Bunların daha birbirinden haberi yok. Ver coşkuyu. BER gibi olmasında ha bugün ha yarın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok samimi gördüm ~ 10 yıl önce
cengiz ve özdemirle üniversiteden arkadaşsınız herhalde. söyle çabuk bitirsinler havalimanını.
BÜLO ~ 10 yıl önce
Olmaz, asla olmaz !!! Bunlarda padisah korkusu var !! Eger o insaat 30dk. gecikme ile bitsin padisah TeMeSeFe yi sallar üstlerine
Havalimanı Kodu ~ 10 yıl önce
Merak ettiğim birşey var, mevcut Atatürk Havalimanı'nın IATA kodu=IST, yeni havalimanı açılıp Atatürk Havalimanı tarifeli seferlere kapandığında yeni havalimanına tanımlanabilir mi? Böyle bir durum kurallar dahilinde mümkün mü? ISTANBUL'un havalimanı için IST kodundan daha iyisini düşünemiyorum. Hele ki Atatürk'ten Yeni Havalimanı'na geçip iyice merkez olmaya başladığında tüm uçuş ağlarında başka bir kod ile anılan bir İstanbul yerine, IST kodu ile müsenna, markasını üstünde taşıyan bir havalimanı yerinde olur diye düşünüyorum. Bilen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BÜLO ~ 10 yıl önce
Hani hazine agzina Kadar dolar ve altin ile dolu idi ???....Padisah size kapiyi azicik aralasin ve sizde ihtiyacinizi giderin olsun bitsin !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 10 yıl önce
bu ülke ülke olsa senin gibi evrakta sahtecilik,rüşvet,ihaleye fesat karıştırma vs suçlamaları ayyuka çıkmış biri bırak işadamlığını ayakkabı boyacısı (kimseyi küçümsemiyorum )bile olamazdı !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakan ~ 10 yıl önce
dolgu işi tam bir arapsaçı. en ucuz yollu işi bitirmeye çalışacaklar. kot farkı, uçakların alçalma öngörüleri falan hikaye..hayırlısı demekten başka bir şey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000