13 Mayıs 2016, Cuma 09:50:30

Nihat Özdemir; 'Havalimanının dörtte biri bitti'

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İGA Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Özdemir, yeni havalimanının şimdiye kadar yüzde 25'ini tamamladıklarını açıkladı.
  • Aitiyetini başka yerlerde arayanlarda ülke adına iyi bir şey göremezsiniz. Onlar dün mandacı bu gün istemezükcü. Banliyo hatlarını Marmara'yla karşılaştırabilecek acizliğe haiz okurlar AirPorthabere hiç yakışmıyor.
  • THY bu meydana en son geçecek. Dolayısı ile de lojmana falan gerek yok. Aslında tüm havayolları ulaşım olmadığı sürece geçmemesi lazım.
  • ne olduda gecen hafta bes saatte kur 2.80 den 2.97 ye geldi? memlekette darbe mi oldu yoksa? bunu aga teftis ederken soracaktin kendisine? baskasi yapsa 50 kanaldan bakin eyyy dolar, bak ne yapti kuru cikartti memleketi zarara ugratti diye bas bas bagiriri kendisi yapinca simdi globally fossss ... havuz guzeli seni
  • ihaleyi alirken hazine garantisi yoktu,parayi kendileri bulacaklardi sonra reis ve binali sagolsun hazine yani bizim garantimizi kendi adina verdi, hicbir banka kredi vermeyince hazine garantisinden dolayi kamu bankalari yani gene biz kredi verdik ,.. ihaleyi aldiktan sonra kota degeri degisti,bir milyar dolar oradan maaliyet kari elde etiler cunku yeni projede kota degeri farkli.. bu kadar farkli maaliyetleri azaltan ihale kosullarinin degisimden sonra ihale yeni sartlarla yenilendi mi? elbette hayir .. niye? cunku milletin parasini ,emanet parasini namusu adina korumak icin and icmis milletvekili, bakan , cumhurbaskani, basbakan tum kamu yetkilileri bu ihaleden aldiklari havuz , alma adi altinda paralarla isadamlarina damadinin yonettigi medya kanallarini ve gazetelerini aldirtip kendi partisinin propagandasini yaptirdi.. milletin emanet parasini alip kendi sahsi, parti menfaatlari ,kisisel hirslari, kisisel menfaatlerini icin kullanmak rusvet,yolsuzluk demek degil mi?
  • şu ana kadar 1.8 milyar € harcanmış da limak ın cebinden ne çıktı hiç. bankaların açtığı kredilerle bu miktar harcandi. sona kadar da böyle gidecek , sonra sistem çalışmaya başlayacak ve kredi geri dönüşleri ve devlete kirayıda zaten çalışan sistem ödeyecek . bu işte bir tuhaflık yokmu ? İşleticinin riski ne burada ? Hakikaten kaymak işler bu tip işler.
  • Bir Türk olarak bu projeden gurur duyuyorum.
  • neden 26 şubatta açılıyo bu havalimanı neyin zeminini hazırlıp malum şahsın ismimi verilmek hedefleniyor
  • Mevcut ekonomik parametrelerle doların 2.70 olması hiç gerçekçi değil. Ülkenin önde gelen bir işadamının bunu bilmemesi mümkün değil.
  • Havaalanı bitti diyelim.O havaalanında çalışan pilot, kabin memuru teknisyen genellikle Ataköy, Halkalı , Beylikdüzü nde oturuyor . Bu insanların her gün oraya gitmesi mevcut ulaşım imkanlarıyla 2 saat sürer. Yeni havaalanı çevresinde yerleşim birimi yok. Olsa bile bu kadar insanı kaldırmaz. 2 saatlik süre 30-45 dakikaya inmesi lazım ki insanlar gidip gelebilsinler. Ulaşım imkanlarının 3-4 yıldan önce tamamlanması zor. Havaalanı 2018 de bitse bile bu nedenden dolayı 2020 den önce açılmamalıdır .
  • 2015 yılında temeli atılan projenin şu ana kadar çeyreği bittiyse kalan %75 bir bucuk yılda nasıl bitiyor. Ayrıca ince yapı başlamamış olup daha uzun süreli imalat değil mi?

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İGA Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Özdemir, 3. Havalimanında çalışmaların hızla devam ettiğini, 2018'in ilk çeyreğinde yeni havalimanının açılışını yapacaklarını söyledi.

"ULAŞIM AĞLARI HAVALİMANI AÇILIŞINA YETİŞECEK"

Yeni havalimanının şimdiye kadar yüzde 25'ini tamamladıklarını, 1,8 milyar avroluk da harcama yaptıklarını dile getiren Özdemir, "Bu hafta pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız, beraberindeki 4 bakan ile birlikte yeni havalimanına geldi" dedi. Nihat Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan toplantının çok olumlu geçtiğini belirterek, "Projedeki aksaklıkları Sayın Cumhurbaşkanımız bizden önce takip ediyor. Gerekli program koordinasyonu sağlandı" dedi. Söz konusu toplantıda yeni havalimanına gidecek metro inşaatının takviminin de belirlendiğini aktaran Özdemir, yolların, kavşakların ve metro bağlantılarının 2018'de havalimanın açılışına yetişecek şekilde planlandığını dile getirdi. Özdemir, "Hızlı trenin dahi ne zaman geleceği bu toplantıda konuşuldu" ifadelerini kullandı.

"KURUN 2,70 SEVİYESİNE İNECEĞİNE İNANIYORUM"

Yeni havalimanının finansmanı ile ilgili de konuşan Özdemir, söz konusu proje için alınan kredilerin yürümesinde hiç bir problem olmadığını, her şeyin zamanında ilerlediğinin altını çizdi. Özdemir, son dönemde kurda yaşanan oynaklığa ilişkin, "Hiç bir iş adamı kur artışını istemez. Çünkü şu anda Türkiye ekonomisinin şartları ve göstergeler hiç bir şekilde bu kur artışının nedenini izah edemiyor. Tahmin ediyorum 22 Mayıs'ta yapılacak AK Parti Kongresinden sonra yeni bir hükümet kurulacak ve ben kurun 2,70'ler seviyesine düşeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu. Özdemir, ekonomik buldukları ve finansmanını sağlayabilecekleri ihale ve özelleştirmelere katılmak üzere her zaman kararlı olduklarını da sözlerine ekledi.

Nihat Özdemir; 'Havalimanının dörtte biri bitti'

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Efendi ~ 8 yıl önce
Aitiyetini başka yerlerde arayanlarda ülke adına iyi bir şey göremezsiniz. Onlar dün mandacı bu gün istemezükcü. Banliyo hatlarını Marmara'yla karşılaştırabilecek acizliğe haiz okurlar AirPorthabere hiç yakışmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 8 yıl önce
THY bu meydana en son geçecek. Dolayısı ile de lojmana falan gerek yok. Aslında tüm havayolları ulaşım olmadığı sürece geçmemesi lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 8 yıl önce
ne olduda gecen hafta bes saatte kur 2.80 den 2.97 ye geldi? memlekette darbe mi oldu yoksa? bunu aga teftis ederken soracaktin kendisine? baskasi yapsa 50 kanaldan bakin eyyy dolar, bak ne yapti kuru cikartti memleketi zarara ugratti diye bas bas bagiriri kendisi yapinca simdi globally fossss ... havuz guzeli seni

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 8 yıl önce
ihaleyi alirken hazine garantisi yoktu,parayi kendileri bulacaklardi sonra reis ve binali sagolsun hazine yani bizim garantimizi kendi adina verdi, hicbir banka kredi vermeyince hazine garantisinden dolayi kamu bankalari yani gene biz kredi verdik ,.. ihaleyi aldiktan sonra kota degeri degisti,bir milyar dolar oradan maaliyet kari elde etiler cunku yeni projede kota degeri farkli.. bu kadar farkli maaliyetleri azaltan ihale kosullarinin degisimden sonra ihale yeni sartlarla yenilendi mi? elbette hayir .. niye? cunku milletin parasini ,emanet parasini namusu adina korumak icin and icmis milletvekili, bakan , cumhurbaskani, basbakan tum kamu yetkilileri bu ihaleden aldiklari havuz , alma adi altinda paralarla isadamlarina damadinin yonettigi medya kanallarini ve gazetelerini aldirtip kendi partisinin propagandasini yaptirdi.. milletin emanet parasini alip kendi sahsi, parti menfaatlari ,kisisel hirslari, kisisel menfaatlerini icin kullanmak rusvet,yolsuzluk demek degil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaymak ~ 8 yıl önce
şu ana kadar 1.8 milyar € harcanmış da limak ın cebinden ne çıktı hiç. bankaların açtığı kredilerle bu miktar harcandi. sona kadar da böyle gidecek , sonra sistem çalışmaya başlayacak ve kredi geri dönüşleri ve devlete kirayıda zaten çalışan sistem ödeyecek . bu işte bir tuhaflık yokmu ? İşleticinin riski ne burada ? Hakikaten kaymak işler bu tip işler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurur duyuyorum ~ 8 yıl önce
Bir Türk olarak bu projeden gurur duyuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 8 yıl önce
ben duymuyorum, bir hirsizlik, yolsuzluk olmadan havalimani yapamadik.. bir milyar dolar daha ucuza yapilabilecekken yapamadik, bir milyar dolar milletin emanet parasi goz gore gore havuza gitti.. haram olsun ..
Gurur duyan ~ 8 yıl önce
Birseylerin farkında değilsiniz yada birşeyleri ayırt edemiyorsunuz.evet gurur duyabilirsiniz buna saygım sonsuz ve gorusunuzu sevgiyle karşılıyorum ama emin olun ki yolsuzluk ve para hırsızlığı bunları yapıyorsa buna gurur duymayiniz ülkenin milli kaynaklarının doğru kullanılmasına gurur duyunuz.
23 nisan ~ 8 yıl önce
neden 26 şubatta açılıyo bu havalimanı neyin zeminini hazırlıp malum şahsın ismimi verilmek hedefleniyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İGA ~ 8 yıl önce
Bir mahsuru mu var bilader?
ztk ~ 8 yıl önce
malum sahsin adini versinler, torenle yaptigi yolsuzlari anip degistiririz..
A321 ~ 8 yıl önce
Mevcut ekonomik parametrelerle doların 2.70 olması hiç gerçekçi değil. Ülkenin önde gelen bir işadamının bunu bilmemesi mümkün değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A321 ~ 8 yıl önce
Havaalanı bitti diyelim.O havaalanında çalışan pilot, kabin memuru teknisyen genellikle Ataköy, Halkalı , Beylikdüzü nde oturuyor . Bu insanların her gün oraya gitmesi mevcut ulaşım imkanlarıyla 2 saat sürer. Yeni havaalanı çevresinde yerleşim birimi yok. Olsa bile bu kadar insanı kaldırmaz. 2 saatlik süre 30-45 dakikaya inmesi lazım ki insanlar gidip gelebilsinler. Ulaşım imkanlarının 3-4 yıldan önce tamamlanması zor. Havaalanı 2018 de bitse bile bu nedenden dolayı 2020 den önce açılmamalıdır .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Loji ~ 8 yıl önce
THY lojman yapsın bence
Airbus ~ 8 yıl önce
Thylik iş değil ki bu ,,,
2018 mi? ~ 8 yıl önce
2015 yılında temeli atılan projenin şu ana kadar çeyreği bittiyse kalan %75 bir bucuk yılda nasıl bitiyor. Ayrıca ince yapı başlamamış olup daha uzun süreli imalat değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000