03 Haziran 2011, Cuma 08:32:43

NEDEN YAZ SEZONU KAPATILDI?

Merzifon Havaalanı pist bakımı nedeniyle geçici süreyle 3 aylığına sivil uçuşlar için kapatıldı.
  • AKP li olmalısın, çok biliyorsun . Pist yenileme aşama aşama yapılır. AHL de nasıl yapıldıysa öyle yapılması lazım. Yedek pisti genişletirsin önce daha sonra da ana pisti bakıma alırsın, iki pistin de ayrı ayrı aprona girişi var.
  • hala burdamısın(merzifonda?)
  • sana kim inanir.....meydani bilen birisi olarak atmissin. Adam sana ana pist ve acil emergency pistinin bakima girecegini, ve emergency pistinin buyutulecigini soyluyor. THYyolcu ucaklarindan bahsediyoruz burada F16lardan degil...
  • Meydanı bilen birisi olarak yazıyorum, külliyen yalan. Emergency pist taxi için F-16 lar tarafından kullanılmakta, sivil uçaklar ana piste indikten sonra U dönüşü yapıp pist başına gelip ordan terminal apronuna giriyor. Yani yapılacak inşaatla bir alakası yok. AKPli vekilin yaptığı acıklama seçimde oy telaşından, THY inşaatı bahane etti, uçuşlar iptal oldu.
Kapatma tarihinin turizm sezonuna denk gelmesi nedeniyle bu durumdan yolcuların olumsuz etkileyeceği yönündeki tepkiler üzerine konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan AK Parti Çorum Milletvekili adayı Salim Uslu, "Sivil uçuşlara açıldığı 2008 yılından bu yana Çorum‘un sanayi, turizm ve ekonomisine önemli katkı sağlayan Merzifon havaalanının serbest meydan statüsü kazanabilmesi için gerekli olan bakım ve iyileştirme çalışmalarına 1 Haziran tarihi itibariyle başlanmıştır.

3 ay süreyle bakım ve iyileştirme çalışması yapılacak olan havaalanında bu süre içinde uçuşların yapılamayacak olması turizm sezonunu olumsuz etkileyecektir. Turizm açısından bakım çalışmalarının Eylül - Ekim aylarında yapılması daha uygun olurdu.

Ancak mevsim şartları itibariyle yaz aylarında yapılması gereken inşaat, asfalt, beton yenileme gibi bakım onarım işleri, bakımın bu zaman dilimi içinde yapılmasını zorunlu kılmıştır. Bu süre içinde iki pisti bulunan havaalanında esaslı bakım ve onarım çalışması yapılacaktır. Ayrıca bu kapsamda ‘acil pistine‘ 22,5 metre genişliğinde ve 1.000 metre uzunluğunda ilave yapılacaktır" dedi.

Turizm sezonunda alınan bu karar bölgemizde yaşayan ya da bölgemize seyahat edecek olan turizmcileri, sanayici ve iş adamları ile diğer yolcuları olumsuz etkileyeceğini kaydeden Salim Uslu, "Tadilat çalışmaları süresince hemşerilerimiz ve diğer yolcular Samsun ya da alternatif olarak Ankara‘dan uçma imkanına da sahiptirler. Havaalanının pistinin uzatılacak olması, haftanın her günü, günün her saati uçuş imkanına ve daha iyi şartlarda hizmet verilmesi imkanına kavuşulacak olması bakımından yapılançalışmaların halkımız tarafından anlayışla karşılanacağını umuyoruz.

Bütün uçakların 24 saat süreyle havaalanına iniş ve kalkış yapabilmesi, uçakların gece havaalanında kalabilmesi ve istenilen saatte ve sıklıkta daha çok uçuş yapılabilmesi anlamına gelen ‘‘serbest meydan‘‘ statüsü kazanması ve bu amaçla bakım ve iyileştirme çalışmalarının yapılması Çorum‘a da hizmet veren Merzifon Havaalanının hava ulaşımının ve uçuş imkanlarının gelişmesi bakımından son derece önemlidir. Bakım ve iyileştirme çalışmalarının planlanandan daha kısa sürede bitirilmesini ve havaalanının kısa süre içinde yeniden uçuşlara açılmasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.
NEDEN YAZ SEZONU KAPATILDI?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
AKP li olmalısın, çok biliyorsun . Pist yenileme aşama aşama yapılır. AHL de nasıl yapıldıysa öyle yapılması lazım. Yedek pisti genişletirsin önce daha sonra da ana pisti bakıma alırsın, iki pistin de ayrı ayrı aprona girişi var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hala burdamısın(merzifonda?)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sana kim inanir.....meydani bilen birisi olarak atmissin. Adam sana ana pist ve acil emergency pistinin bakima girecegini, ve emergency pistinin buyutulecigini soyluyor. THYyolcu ucaklarindan bahsediyoruz burada F16lardan degil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Meydanı bilen birisi olarak yazıyorum, külliyen yalan. Emergency pist taxi için F-16 lar tarafından kullanılmakta, sivil uçaklar ana piste indikten sonra U dönüşü yapıp pist başına gelip ordan terminal apronuna giriyor. Yani yapılacak inşaatla bir alakası yok. AKPli vekilin yaptığı acıklama seçimde oy telaşından, THY inşaatı bahane etti, uçuşlar iptal oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000