01 Haziran 2017, Perşembe 11:45:28

Necdet Aksaç'tan lisanslandırma açıklaması

UTED (Uçak Teknisyenleri Derneği) Başkanı Necdet Aksaç, UTED Dergisi'nde yer alan yazısında lisanslandırma süreciyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.
  • Vay insanlığın haline nasıl bu kadar birbirinize düşman olabiliyosunuz nasıl bu kadar kin dolu olabiliyosunuz. Sen şöyle yaptın böyle yaptın o bu şu. Yazıklar olsun. 5 tane kedi köpeğin ortasına yemi atınca nasıl mahşer yerine döner ortalık şuan öylesiniz herkes birbirini kötülüyo aşağılıyo
  • Yavuz burda milketin ekmegi ile oynuyin kendine dikkat et ekmek namusdur...
  • Sahi sizde girecekmisiniz bu yapılmasını istediğiniz sınava? Doğru ya okul mezunlarının girmesine gerek yok tabii siz öyle istiyorsunuz . sahii siz okul mezunları herşeye vakifsiniz.Bu günlerede siz getirdiniz Türk sivil havacılığın başarılarını . Zaten okullarda tüm havacılık bilgileri mükemmel donatiliyor.Dönüpde bir aynaya bak tavsiye ederim.
  • Cevapları dağıttılar ingilizce bilmeden konuşamadan adam gibi tecrübe yapmadan lisans aldınız sizi gidi uyanıklar.Yavuz kiminen yaptı cEren ile.Dünya ticaret merkezinde cErenin peşinden ayrılmıyorsunuz hala bedavadan sınavları geçeceksiniz diye. Kendinize çok güveniyorsanız bu lisanlarla yurtdışına gider çalışırsınız Sizden sadece qualified mechanic olur Size cs yasa ss yetki ve mührü vererek uçakları tehlikeye atıyorlar. Daha bi kerede kalmadan geçin tip kursu sınavlarını Kendinizi büyük görmeyin Tk ya bişey olursa o zaman belli olur kim kalifiye kim değil yoksa adam azlığında kolayca bedavadan lisans aldınız yunan ve bulgar otoriteleri sayesinde. Hadi gidip almanyadan alın bakalım alabiliyorsanız. Basic skill ve mandatory task yapmadan alınan lisansları saymıyorum benim gözümde değeri yok. 350 euro ya dtm de sınav yapıyorlar geçme garantili Shgm ne yapıyor.Sınava gönderecek adamı yok.Azcık oralarda bir yetkili dolaşsa mevzuyu anlar zaten.Bütün düzen hep böyle kurulu.
  • Alınan lisans var ortada. Neyin teknik modüllerinden bahsediyosunuz? Uçak avrupada başka uçak Türkiye de başka uçak mı? Sadece modül 10 yaparsanız yaparsınız. Buna da hakkınız yok. Tüm havacılık bakım kuruluşlarında çalışan teknisyenler modül 10 eğitimine tabii tutulur. 2 yılda bir tazelenir.Bu da SHGM kuralı değil midir? Kaldı ki bu zamana kadar mühür çalıştıran teknisyene, sen burda çalışamazsın uçağı bildiğini kanıtla öyle çalış demekten başka bişey değildir bu. Kim olursa olsun ister EASAlı ister SHY li;birlik olun. Bugün easalıya yarın diğerine. Teknisyenlerle uğraşıldığı kadar başka havacılık meslek grubu görmedim 10 yıllık çalışma hayatımda. Yazıktır günahtır. Milletin ekmeğiyle oynamayın.
  • İyi de shgmye öneriyi veren sen değilmisin insanlara şimdi masumu oynama komik çocuk seni
  • Birçok sorun ve bazı alınacak tedbirler alenen ortada olması na rağmen otoriteler gerek lisanslandirmada gerek havacılık sektörü için öğrenci alımına son sürat devam eden vasıfsız okullara Benzeri birçok çarpıklık ortada iken otoriteler hala neyi beklemekte diye düşünüyorum Basit bir kaç uygulama ile bu nadide sektör ve çalışanlarınin huzuru kalitesi artırılabilir
  • Teknisyenin haklarını ne olarak savunuyorsunuz siz hiç bir tarafta beziniz yok anket mi yaptınız kime danıştınız kimle istişare yaptınız siz. Ağızdan çıkan laflarla olmaz bu iş çözülmez. Hostesin kaptanın haklarını bizede verdirinsene hostesten kaptandan vergi alınmıyor bizde havaciyiz dünyanın en zehirli havasını soluyoruz bizde vergi alınıyor. Uçuyor jetlag bilmem ne diye yıpranıyor diye vergi alınmıyor. Bunları konuşun kanun teklifi sunun size mi kaldı lisansla eğitimle uğraşmak bi siz eksiktiniz eğitimle lisansla uğraşmayan bi siz kaldınız. Yazıklar olsun.. hak savunuyorlarmiş ranttan başka birşey değil sizinki iki bakan taniyim vs.. yolumuzu bulalım devam edin.
  • 250 kişiyle kimi temsil ettigini düşünüyosun? yukarıda yazmışsın cevap vereyim sana inan HADDİN DEGİL!!!
  • Shgm sınav ücretleri 90tl ?

UTED (Uçak Teknisyenleri Derneği) Başkanı Necdet Aksaç, UTED Dergisi'nde yer alan yazısında lisanslandırma süreciyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Aksaç; 'insanları veya kurumları karalamaya kimsenin hakkı yoktur. Haddi de değildir' dedi.

Aksaç'ın yazısı:

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM,

Son zamanlarda lisanslandırma sürecinin iyileştirilmesi için yapılan çalışmalarla ile ilgili birçok gerçek olmayan spekülasyon yapılmıştır.

Bu konuda derneğimizin yaptığı çalışmalarla ve yaklaşımımızla ilgili kısaca bilgi vereceğim.
SHY 66 lisansı alım sürecinin önündeki engellerin kaldırılması ve ülkemizdeki lisanslandırma sürecinin iyileştirilmesi için SHGM yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde SHY 66 Çalışma Grubunda yer aldık. Ülkemizdeki lisans alım sürecinin önündeki en önemli engel olan Temel Eğitim Deneyim Kayıt Listelerinin yeniden düzenlenmesine katkıda bulunduk.

Yıllarca bu mesleği yapan ve emekli olan birçok meslek büyüğümüzün çalışma hayatları boyunca yapıldığına tanık olmadıkları bakım işlemlerinin, henüz lisans alım aşamasında olan genç meslektaşlarımızdan “Temel Eğitim Deneyim Kayıt Listesi” ile talep edilmesinin doğru olmadığını ifade ettik. Ve en çok tercih edilen lisans kategorileri olan

-A1
-1
-B2

Temel Eğitim Deneyim Kayıt listelerini yeniden düzenledik ve SHY 66 Lisanslandırma Çalışma Grubunun onayına sunduk. Meslektaşlarımız, A bakım kapsamında gerçekleşen bakım işlemlerinde bu listeleri doldurulabilecek.

Ayrıca, genç meslektaşlarımızın Avrupa Birliği ülkelerindeki kuruluşlar aracılığıyla EASA lisansını tercih etmek zorunda kaldıklarını ve bunun ülkemiz havacılığının gelişmesinin önünde bir tehlike oluşturabileceğini her ortamda ifade ettik.

İlk yapılan SHY 66 Lisanslandırma toplantılarında, SHGM yetkililerinden EASA lisansına sahip meslektaşlarımızın Yunanistan, Bulgaristan gibi ülke otoritelerine mahkûm edildiğini dile getirdik ve EASA lisanslarının SHY 66 Lisanslarına dönüşümünü talep ettik. Ancak, hepimizin bildiği gibi, HATA Eğitim kuruluşunun başka bir ülkede gerçekleştirdiği bir sınav organizasyonunda tespit edilen kopya nedeniyle, bu sınavların SHGM kontrolünde olmadığı ifade edilmiş ve bu talebimiz uygun bulunmamıştı.

Ayrıca, 19 Ocak 2017 tarihinde Ankara’da yapılan toplantıda, SHGM tarafından bakım kuruluşlarından, SHY 66 dışındaki lisans sahibi çalışanlar için “validasyon sınavı” talep edileceği ilk defa bu toplantıda ifade edilmiş ve kapsamı ile ilgili henüz bir karar verilmediği belirtilmişti.

11 Nisan 2017 tarihinde İstanbul’da yapılan toplantıda ise, Teknik içerikli Modüller ve Modül 10’dan SHGM tarafından yetkili SHY 147 kuruluşlarından sınav talep edileceğinin bilgisi verildi.

3 Mayıs 2017 tarihinde yapılan son toplantıda da, “validasyon” tekrar gündeme geldi. Haziran ayı içerisinde bu yönde bir düzenleme yapılacağı ile ilgili bilgi verildi. Biz de bu bilgileri meslektaşlarımızla paylaştık.
Yukarıdaki akışın dışında doğru olmayan beyanlar üreterek, insanları veya kurumları karalamaya kimsenin hakkı yoktur. Haddi de değildir.

Bugün, turistik gezilerle “parayı getir, EASA lisansını götür” algısının oluşmasına neden olanlar, bu mesleği hakkıyla yapan meslektaşlarımızı da zan altında bırakmakta ve mesleğimize itibar kaybettirmektedir.

Bu süreçte, yalnızca SHGM ve EASA lisans sahibi olan meslektaşlarımız mağdur edilmemiştir. Hepimizin vergileri ile kurulan lise ve yükseköğretim okullarında, havacılık bakım eğitimi alan gençlerimizde, lisanslandırma sürecindeki çarpıklıktan dolayı hak kaybına uğramaktadır.

Bu çözümsüz ortamda, yaklaşık 10 milyon “Euro” ülke kaynağının heba olduğu ifade edilmektedir. Kurumların buna odaklanması ve çözümü için irade göstermesi gerekir.

Öncelikle bataklık kurutulmalıdır. Bu EASA lisans organizasyonlarının son bulması için sorumluların bir an önce gerekli önlemleri almasını bekliyoruz. Uçak Bakım Lisansı gerekliliklerine sahip olmayan SHGM veya EASA lisans sahiplerini ayrıştıracak bir yöntem zaman içerisinde mutlaka bulunacaktır.

Burada en büyük sorumluluk, SHGM ve Bakım Kuruluşlarına düşmektedir.

Değerli Meslektaşlarım,

Hoşgörü ve Rahmet ayı Ramazan’ın tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini dilerim.
Tüm meslektaşlarımıza ve sivil havacılığımızın tüm paydaşlarına görevlerinde kolaylıklar ve emniyetli çalışmalar dileriz.

Saygılarımla...

Necdet Aksaç'tan lisanslandırma açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Yazıkk ki ne yazıkk ~ 7 yıl önce
Vay insanlığın haline nasıl bu kadar birbirinize düşman olabiliyosunuz nasıl bu kadar kin dolu olabiliyosunuz. Sen şöyle yaptın böyle yaptın o bu şu. Yazıklar olsun. 5 tane kedi köpeğin ortasına yemi atınca nasıl mahşer yerine döner ortalık şuan öylesiniz herkes birbirini kötülüyo aşağılıyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yavuz ~ 7 yıl önce
Yavuz burda milketin ekmegi ile oynuyin kendine dikkat et ekmek namusdur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kendi başına ~ 7 yıl önce
Sahi sizde girecekmisiniz bu yapılmasını istediğiniz sınava? Doğru ya okul mezunlarının girmesine gerek yok tabii siz öyle istiyorsunuz . sahii siz okul mezunları herşeye vakifsiniz.Bu günlerede siz getirdiniz Türk sivil havacılığın başarılarını . Zaten okullarda tüm havacılık bilgileri mükemmel donatiliyor.Dönüpde bir aynaya bak tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Delikanlı olan kendini ispatlar ~ 7 yıl önce
Gider Türk hava yollarında sınava girer istenilen modüllerden geçer hatta tüm kendine karşı olan kendisinin lisansı hak etmeden aldığına inanan insanları utandırmak için gider bir de üzerine Türk lisansını alır. Öyle hocayı yemeğe götürelim cevapları çalalım sınavları geçelim muhabbetlerine girmez. Ayrıca üniversite sınavına girer tüm bu okullara nispeten Türkiye'de ilk 20.000 kişinin arasına girer. Sonra da aramızda hiçbir fark kalmaz. Öyle yalandan yalandan işler çevirip de ben teknisyen oldum diye ortalarda dolaşmanın alemi yok. Bağcılardan gelenlere lafım yok kardeşim.Hüseyin günad hocaların sayesinde onlar çok güzel bir konuma geldiler tebrik ediyoruz kendilerini. Türk hava yollarının ihtiyacı olmasa havacılık sektörü türkiye'de gelişmese Şirketler yetkilenmeniz için sizlere bu kadar müsaade etmezler de müsaade etmez neredi. Haddini bilecek birileri varsa onlarda her türlü dolandırıcılıkla lisans alanlar Nokta.
Delikanliya ~ 7 yıl önce
Sirket ihtiyaclarindan dolayi bu kadar easa lisansli cogaldi dogru ama bunun sebebi bu insanlar degil.. Bunun sebebi bu baskan gibi bos beles insanlarin kendini teknisyen stk diye tanitip teknisyenin arkasinsan kendi tanidik fosil teknisyenler bu sirketten atilma sebebi olarak easa lisansli genc teknisyenler oldugu icin bu kiliflari uydurmaya shgm lisansli ile easa lisanliyi ayirip 2. Sinif teknisyen muamelesi icin ugrasiyo bu kendini teknisyen stk olarak tanitan bu dernekgin ust kadrosu.. Amac kendi adamlari bu sektorten artik ekmek yiyemiyo onlari tekrardan 80 yasina kadar tk da calistirmak..
Yillarca ~ 7 yıl önce
Yillarca tk da mng de millet catir catir ayni cikan sorulara giripte verdi bu modul sinavlarini. Eyy baskan sen nerdeydin o zaman bu adamlar easa lisanlilardan cok shgm lisansi var sektorde calisiyo catir catir vuruyor.. Tip Ojt defterlerini panel kartlarini ile dolduran dunya kadar adam shgm lisansi ile catir catir vuruyor... Bi kutu baklavaya sinavi gecenler shgmcatir lisanli catir muhur vuruyor.. Bunlarin hepsi halen bir fiil shgm lisansli bunlara nolcak peki.
Bedavadan easa lisansı aldınız ~ 7 yıl önce
Cevapları dağıttılar ingilizce bilmeden konuşamadan adam gibi tecrübe yapmadan lisans aldınız sizi gidi uyanıklar.Yavuz kiminen yaptı cEren ile.Dünya ticaret merkezinde cErenin peşinden ayrılmıyorsunuz hala bedavadan sınavları geçeceksiniz diye. Kendinize çok güveniyorsanız bu lisanlarla yurtdışına gider çalışırsınız Sizden sadece qualified mechanic olur Size cs yasa ss yetki ve mührü vererek uçakları tehlikeye atıyorlar. Daha bi kerede kalmadan geçin tip kursu sınavlarını Kendinizi büyük görmeyin Tk ya bişey olursa o zaman belli olur kim kalifiye kim değil yoksa adam azlığında kolayca bedavadan lisans aldınız yunan ve bulgar otoriteleri sayesinde. Hadi gidip almanyadan alın bakalım alabiliyorsanız. Basic skill ve mandatory task yapmadan alınan lisansları saymıyorum benim gözümde değeri yok. 350 euro ya dtm de sınav yapıyorlar geçme garantili Shgm ne yapıyor.Sınava gönderecek adamı yok.Azcık oralarda bir yetkili dolaşsa mevzuyu anlar zaten.Bütün düzen hep böyle kurulu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kazanılan hak ~ 7 yıl önce
Alınan lisans var ortada. Neyin teknik modüllerinden bahsediyosunuz? Uçak avrupada başka uçak Türkiye de başka uçak mı? Sadece modül 10 yaparsanız yaparsınız. Buna da hakkınız yok. Tüm havacılık bakım kuruluşlarında çalışan teknisyenler modül 10 eğitimine tabii tutulur. 2 yılda bir tazelenir.Bu da SHGM kuralı değil midir? Kaldı ki bu zamana kadar mühür çalıştıran teknisyene, sen burda çalışamazsın uçağı bildiğini kanıtla öyle çalış demekten başka bişey değildir bu. Kim olursa olsun ister EASAlı ister SHY li;birlik olun. Bugün easalıya yarın diğerine. Teknisyenlerle uğraşıldığı kadar başka havacılık meslek grubu görmedim 10 yıllık çalışma hayatımda. Yazıktır günahtır. Milletin ekmeğiyle oynamayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Necdett yapma ya ~ 7 yıl önce
İyi de shgmye öneriyi veren sen değilmisin insanlara şimdi masumu oynama komik çocuk seni

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 7 yıl önce
Birçok sorun ve bazı alınacak tedbirler alenen ortada olması na rağmen otoriteler gerek lisanslandirmada gerek havacılık sektörü için öğrenci alımına son sürat devam eden vasıfsız okullara Benzeri birçok çarpıklık ortada iken otoriteler hala neyi beklemekte diye düşünüyorum Basit bir kaç uygulama ile bu nadide sektör ve çalışanlarınin huzuru kalitesi artırılabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık yazık ~ 7 yıl önce
Teknisyenin haklarını ne olarak savunuyorsunuz siz hiç bir tarafta beziniz yok anket mi yaptınız kime danıştınız kimle istişare yaptınız siz. Ağızdan çıkan laflarla olmaz bu iş çözülmez. Hostesin kaptanın haklarını bizede verdirinsene hostesten kaptandan vergi alınmıyor bizde havaciyiz dünyanın en zehirli havasını soluyoruz bizde vergi alınıyor. Uçuyor jetlag bilmem ne diye yıpranıyor diye vergi alınmıyor. Bunları konuşun kanun teklifi sunun size mi kaldı lisansla eğitimle uğraşmak bi siz eksiktiniz eğitimle lisansla uğraşmayan bi siz kaldınız. Yazıklar olsun.. hak savunuyorlarmiş ranttan başka birşey değil sizinki iki bakan taniyim vs.. yolumuzu bulalım devam edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neco ya ~ 7 yıl önce
250 kişiyle kimi temsil ettigini düşünüyosun? yukarıda yazmışsın cevap vereyim sana inan HADDİN DEGİL!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neconun haddini görmek istermisin canım ~ 7 yıl önce
Gelde göstereyim florya da deniz kıyısında .Bordo klavyeli seni.Shgm karar alıyor adamda bişeyleri bari düzgün yapalım diye ugrasıpduruyor.Bu millete iyilik yaramaz
Neco ya 2 ~ 7 yıl önce
Shgm nin karar aldıgı yok saf,yalandan burda klavye delikanlıgı yapıyosun sana cevap bile vermemem gerekir de zayıfsın bak bir şeyler yazayım sana da belki anlarsın kezban ortada KARAR yok ,Senin Neco o kadar toplantı oluyor EASA lisanslı kimseyi bilgilendirmez,gizli gizli iş cevirir,sonrada biz yapmadık etmedik hadi ordan gel bize bagzı bagzı
90 ~ 7 yıl önce
Shgm sınav ücretleri 90tl ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000