04 Mart 2015, Çarşamba 16:29:16

NECATİ ARTAN HAYATINI KAYBETTİ

Uçan Kuğular'ın kurucusu, 87 yaşındaki Emekli Hava Pilot Yarbay Necati Artan hayatını kaybetti.
  • Allah rahmet eylesin
  • Allah rahmet eylesin, efsanedir
  • ALLAH RAHMET ETSİN MEKANI CENNET RUHU ŞAD OLSUN. SEVGİ VE SAYGILARIMLA,
  • Efsane uçak, efsane pilotlar. Allah rahmet etsin.
  • Seni tanimak anilarini dinlemek yuregini bilegini heyecanini yasamak nasip oldu.Ne mutlu bize.Cok guzel bi insandin ogretilerin onumuze yol acti.iyiki tanimisiz seni....gittigin yerdeki yildizlara selam soyle.KOL TAMAM PLANLAMA SERBEST...
  • Gerçek bir havacı, centilmen, her yaptığı işi gönlüyle yapan, doğrularından asla taviz vermeyen, karşısındakini saygı ve sabırla dinleyen, seksenyedi yaşında bile genç düşünebilen, bilgiye her zaman itibar eden akrobasi pilotu. Allah gani gani rahmet eylesin.
  • Allah rahmet eylesin. Türk yıldızlarına başarılar.
  • Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah. Türk havacılık tarihinde büyük öneme sahip bir büyüğümüzü kaybettik, açtığı yol bizlere ışık olmuş ve havacılık tarihimizle gurur duymamıza vesile olmuştur. Ailesinin ve uçuş aleminin başı sağ olsun.
  • ALLAH GANİ GANİ RAHMET EYLESİN NEFİS BİR İNSAN TAM BİR EFSANE DİR UĞURLAR OLSUN AİLENİN VE UÇUŞ ALEMİNİN BAŞI SAĞOLSUN SABIRLAR DİLERİM EMNİYETLİ UÇUŞLAR...JET SESLERİ İLE SELAM OLSUN NECATİ ARTAN EFSANESİNE.....
  • Mekanı cennet olsun. Havacılık camiasın da devamlı rahmetle ,iyiliğiyle,gercek bir beyefendiliğiyle kısacası Adamlığıyla sonsuza dek gururla yüregimizde yaşatacagız. Güzel insan.

Türk Hava Kuvvetleri’nin 50 yıl önce uçan ikinci akrobasi takımı ’Uçan Kuğular’ın kurucusu 87 yaşındaki Emekli Hava Pilot Yarbay Necati Artan hayatını kaybetti.

1950 yılında pilotluğa başlayan Necati Artan, Türk Havacılık Tarihi’nin yaşayan efsanelerinden biri. Türkiye’nin ilk jet pilotlarından olan Artan, aynı zamanda Türk Hava Kuvvetleri’nin halk arasında ’Uçan Kuğular’ olarak bilinen ikinci akrobasi takımı Milli Akrotim’in kurucusu.

Artan’ın kurucusu olduğu Uçan Kuğular’ın F-86 uçakları ile o dönemde İstanbul semalarında 9 ve 12 uçakla yaptıkları gösteri büyük ilgi çekmişti. 31 Ekim 1965’te Dolmabahçe üzerinde yapılan akrobasi gösterisi ise uzun yıllar konuşuldu.

Artan, 191. Filo Komutanlığı yaptıktan sonra emekli olmuştu.

NECATİ ARTAN HAYATINI KAYBETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Allah rahmet eylesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Allah rahmet eylesin, efsanedir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ELİF ~ 9 yıl önce
ALLAH RAHMET ETSİN MEKANI CENNET RUHU ŞAD OLSUN. SEVGİ VE SAYGILARIMLA,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Efsane uçak, efsane pilotlar. Allah rahmet etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Yıldızı ~ 9 yıl önce
Seni tanimak anilarini dinlemek yuregini bilegini heyecanini yasamak nasip oldu.Ne mutlu bize.Cok guzel bi insandin ogretilerin onumuze yol acti.iyiki tanimisiz seni....gittigin yerdeki yildizlara selam soyle.KOL TAMAM PLANLAMA SERBEST...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yüce İnsan ~ 9 yıl önce
Çok güzel yazmışsınız. Gerçekten çok iyi birini kaybettik. Geçtiğimiz yaz Aktur'daki evinde Türk Yıldızları onu ziyaret ettikten sonra onun için geçiş yapmışlardı ve beraber izlemiştik. Mekanı cennet olsun.
Kanat ~ 9 yıl önce
Gerçek bir havacı, centilmen, her yaptığı işi gönlüyle yapan, doğrularından asla taviz vermeyen, karşısındakini saygı ve sabırla dinleyen, seksenyedi yaşında bile genç düşünebilen, bilgiye her zaman itibar eden akrobasi pilotu. Allah gani gani rahmet eylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Allah rahmet eylesin. Türk yıldızlarına başarılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah. Türk havacılık tarihinde büyük öneme sahip bir büyüğümüzü kaybettik, açtığı yol bizlere ışık olmuş ve havacılık tarihimizle gurur duymamıza vesile olmuştur. Ailesinin ve uçuş aleminin başı sağ olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
ALLAH GANİ GANİ RAHMET EYLESİN NEFİS BİR İNSAN TAM BİR EFSANE DİR UĞURLAR OLSUN AİLENİN VE UÇUŞ ALEMİNİN BAŞI SAĞOLSUN SABIRLAR DİLERİM EMNİYETLİ UÇUŞLAR...JET SESLERİ İLE SELAM OLSUN NECATİ ARTAN EFSANESİNE.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Mekanı cennet olsun. Havacılık camiasın da devamlı rahmetle ,iyiliğiyle,gercek bir beyefendiliğiyle kısacası Adamlığıyla sonsuza dek gururla yüregimizde yaşatacagız. Güzel insan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000