15 Haziran 2021, Salı 08:57:01

NATO: 'Kabil Havalimanı için henüz karar yok'

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Kabil Havalimanı'nın işletilmesi konusunda karar verilmediğini, ancak Türkiye'nin kilit rolde olduğunu söyledi.
  • Bırakın adamlar işletsin havalimanlarını

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Kabil Havalimanı'nın işletilmesi konusunda karar verilmediğini, ancak Türkiye'nin kilit rolde olduğunu söyledi. NATO zirvesinde, Rusya ve Çin'e karşı ise birliktelik mesajı verildi.

NATO'ya üye 30 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının katılımı ile Brüksel'de düzenlenen zirve sonrasında Genel Sekreter Jens Stoltenberg, zirvede alınan kararlar konusunda açıklamalarda bulundu.

ABD komutasındaki müttefik güçlerin Afganistan'dan çekilmesinin ardından Türkiye'nin Kabil havalimanındaki rolünün ne olacağına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Stoltenberg, Kabil'deki uluslararası havalimanının hangi ülke tarafından işletileceği konusunda henüz karar verilmediğini belirtti. NATO müttefiklerinin Kabil'deki uluslararası havalimanında görevin nasıl yürütüleceği konusunda çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Stoltenberg, "Türkiye elbette burada kilit bir rol oynayacaktır" dedi.

Zirve sonrasında yayınlanan sonuç bildirgesinde de NATO müttefiklerinin Kabil havalimanının işletilmeye devam edilmesinin temin edileceği belirtildi. Diplomatik ilişkilerin devamının ve Afganistan'ın dünya ile temasının sağlanması için NATO'nun geçiş döneminde havalimanına gereken finansal desteği sağlayacağı kaydedildi. NATO birliklerinin çekilmesinin Afganistan ile ilişkin sonu anlamına gelmediği belirtilerek, NATO'nun Afgan güvenlik güçlerinin eğitimi ve mali desteği için çabalarını sürdüreceği ifade edildi.

NATO: 'Kabil Havalimanı için henüz karar yok'

Yorumlar

Ne Diyonuz ~ 3 yıl önce
Bırakın adamlar işletsin havalimanlarını

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000