10 Ağustos 2009, Pazartesi 08:00:13

NATO açıkladı: 'Uçak ne kaçırıldı ne de bomba vardı'

NATO yetkilisi Brian Naranjo, Çin'in geri gönderdiği Afgan Kam Havayolları'na ait uçağın kaçırılmadığı ve uçakta bomba bulunmadığını açıkladı...
  • notoyla ne alaka var çok garıp şindik bizde olaysa bız çozerdık tk helal

Çin'in resmi Xinhua ajansının bu sabah Afganistan'ın başkenti Kabil'deki diplomatik kaynaklara dayanarak verdiği haberine göre, Urumçi'ye gitmekte olan bir Afgan uçağı, bomba tehdidi sebebiyle Afganistan'ın Kandahar şehrine indirildi. Ancak CNN televizyonuna konuşan NATO'nun Uluslararası Güvenlik Kuvvetleri Sözcüsü Brian Naranjo, bir Afgan uçağının Kandahar'a ihtiyatlı bir iniş yaptığını ancak uçağın kaçırılmadığı ve uçakta bomba olmadığını söyledi.

Çin'in resmi Xinhua ajansı, polis kaynaklarına dayanarak verdiği ilk haberinde, Afganistan'dan kalkan bir uçağın kaçırıldığını duyurmuştu. Xinhua daha sonra aynı kaynaklara dayanarak, uçağın Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin merkezi Urumçi'ye inmesine bomba tehdidi gerekçesiyle müsaade edilmediğini bildirdi.

Çin'in devlet televizyonu CCTV'nin haberle ilgili görüntülerinde Urumçi'deki havaalanında geceden beri özel kuvvetlerin operasyon için hazır bekletildiği görülüyor. CCTV, Urumçi'deki havaalanının bugün normale döndüğünü duyurdu.

Kam Havayolları'na ait uçak indikten sonra Xinhua, Kabil Uluslararası Havaalanı yetkililerinin söz konusu uçağın medikal nedenlerden dolayı geri döndüğünü söylediğini bildirdi. Ancak Kam Havayolları Başkanı Zamarai Kamgar, Xinhua'ya, adı geçen uçağın Kabil'den Urumçi'ye ilk uçuşu olduğunu, Çin'in bu uçağın kendi hava sahasını kullanmasına müsaade etmediğini söyledi. Kamgar, söz konusu uçağın kötü hava şartlarından dolayı Kabil yerine Kandahar'a indiğini ifade etti.

NATO açıkladı: 'Uçak ne kaçırıldı ne de bomba vardı'

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
notoyla ne alaka var çok garıp şindik bizde olaysa bız çozerdık tk helal

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000