23 Temmuz 2011, Cumartesi 07:48:41

NASREDDİN HOCA UÇUYOR!

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, "Nasreddin Hoca Uçuyor" projesiyle Türkiye'de ve dünyada ilçeyi tanıtmayı amaçlıyor...
  • fahri hocama antalyadan selamlar. cigdem & mehmet
Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, "Nasreddin Hoca Uçuyor" projesiyle Türkiye'de ve dünyada ilçeyi tanıtmayı amaçlıyor. 
 
Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, yaptığı yazılı açıklamada, Nasreddin Hoca'nın ve Akşehir'in tüm Türkiye'de ve dünyada daha iyi tanıtılması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. 
 
Bu amaçla Akşehir'i ve Nasreddin Hoca'yı tanıtan bir çok kültürel yayın ve broşürler bastırılırken, Türkiye'deki ve dünyadaki yamaç paraşütü etkinliklerinde de temsili Nasreddin Hoca tarafından gökyüzünde uçuş gerçekleştirileceğini bildiren Oğul, açıklamasında şunlara yer verdi: 
 
"Nasreddin Hoca Uçuyor projesi ile ülkemizde gerçekleştirilen şenlik, festival, anma günleri, milli bayramlar ve fuarlar gibi özel günlerde, temsili Nasreddin Hoca yamaç paraşütü ile uçuşa uygun alanlarda gökyüzüne sevgi, barış, kardeşlik ve hoşgörü mayası çalacak. Proje ile ülkemizde ve hatta dünyada birçok il, ilçe ve ülkenin sahip çıkma yarışında olduğu Nasreddin Hoca'nın Akşehirli olduğu konusunda kamuoyu oluşturulması amaçlanıyor. Bu amacın yanı sıra, hazırlanacak dokümanlar ve düzenlenecek toplantılarla Akşehir'in ekonomik, sosyal ve kültürel yönden de tanıtılması hedefleniyor. Temsili Nasreddin Hoca'nın yamaç paraşütü ile uçuşu ilk defa 2006 yılında Akşehir'de düzenlenen 6. Türkiye Açık Yamaç Paraşüt Mesafe Yarışması'nda yamaç paraşütü öğretmeni pilot ve Akşehir Belediyesi Havacılık Kolu Başkanı Fahri Çavdar tarafından gerçekleştirilmişti. Çavdar, bugüne kadar düzenlenen diğer faaliyetlerde de temsili Nasreddin Hoca olarak uçuşa devam etmişti. " 
Oğul, "Nasreddin Hoca Uçuyor" projesinin ilk uygulamasının 22-24 Temmuz 2011 tarihleri arasında İnebolu'da yapılacak 2. Uluslararası Heyamola Deniz Şenlikleri Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirileceğini kaydetti. 
NASREDDİN HOCA UÇUYOR!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
fahri hocama antalyadan selamlar. cigdem & mehmet

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000