27 Temmuz 2021, Salı 16:43:43

NASA'ya 2 milyar dolarlık teklif

Amazon'un kurucusu ve dünyanın en zengin insanlarından olan Jeff Bezos, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA), "Ay'a geri dönme projesi" kapsamında kullanılacak olan insanlı iniş aracı için 2 milyar dolarlık bir teklifte bulundu.
  • Şunu anlamıyor sanırım senin projen fii tarihinde kaldı.1960 ların vizyonu o. Starship ile devrim yaşanacak. Bu boomer nesli yenilikten öcü gibi korkuyor. New gleen'i yapsa yeter. Hatta 3. proje sierra nevada'nın yani sahipleri Türk karı koca ama onların da projesi eski usül yani gerek yok masrafa. Nasa yine de bunlara verir biraz ne olur ne olmaz diye. Hep yedek bir proje tutuyorla elde.
  • Bize ver sana Kupon arazi verelim vermeye alistik

Amazon'un kurucusu ve dünyanın en zengin insanlarından Jeff Bezos, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA), "Ay'a geri dönme projesi" kapsamında kullanılacak olan insanlı iniş aracı için 2 milyar dolarlık bir teklifte bulundu.

NASA, Kongre'den talep ettiği 3,3 milyar dolarlık ödeneğin yalnızca 850 milyon dolarını alabilmiş ve oluşan finansman açığı nedeniyle Ay'a insanlı iniş aracı ihalesini beklendiği gibi iki değil, tek bir şirkete verebilmişti.

NASA, Nisan ayındaki ihalede, Bezos'un şirketi Blue Origin'in teklifini reddederek, Elon Musk'a ait SpaceX şirketinin 2,9 milyar dolarlık teklifini kabul etmişti.

Bezos, uzay ve havacılık şirketi Blue Origin'in Ay'a geri dönüş projesine dahil olabilmesi için NASA'ya bir mektup yazarak yeni bir teklifte bulundu.

Bezos, NASA yöneticisi Bill Nelson'a yazdığı mektupta, "Blue Origin, insan iniş sistemi bütçesindeki finansman açığını, bu programı hemen rayına sokabilmek amacıyla hem mevcut hem de bundan sonraki iki mali yıl boyunca 2 milyar dolara kadar tüm ödemelerinden feragat ederek karşılamak istiyor. Bu teklif, ödemelerin ertelenmesini değil, bu alacaklardan tamamen ve süresiz olarak feragat edilmesi anlamını taşıyor" dedi.

NASA, ihaleyi SpaceX'in kazanmasında şirketin yörünge misyonları konusunda başarısı kanıtlanmış projelere imza atmasının rol oynadığını söylemişti.

Söz konusu ihale, astronotları 2024 yılına kadar Ay yüzeyine taşıyacak insanlı iniş aracının üretimini kapsıyor.

SpaceX'in ürettiği Starship aracının, 1972'de Apollo 17'den bu yana NASA'nın ilk Ay misyonuna katılan astronotları taşıması öngörülüyor. (BBC)

NASA'ya 2 milyar dolarlık teklif

Yorumlar

boş dizayn felsefesi ~ 3 yıl önce
Şunu anlamıyor sanırım senin projen fii tarihinde kaldı.1960 ların vizyonu o. Starship ile devrim yaşanacak. Bu boomer nesli yenilikten öcü gibi korkuyor. New gleen'i yapsa yeter. Hatta 3. proje sierra nevada'nın yani sahipleri Türk karı koca ama onların da projesi eski usül yani gerek yok masrafa. Nasa yine de bunlara verir biraz ne olur ne olmaz diye. Hep yedek bir proje tutuyorla elde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bize ver ~ 3 yıl önce
Bize ver sana Kupon arazi verelim vermeye alistik

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000