15 Mayıs 2015, Cuma 12:44:36

MYJET’E İZİN ÇIKMADI, O NOKTALARA ANADOLUJET UÇACAK

Anadolujet’in Ankara merkezli dış hat operasyon projesi ile geçen yıldan bu yana başvuru aşamasındaki Myjet Havayolu projesi ile benzerliği dikkat çekti.
  • Teşekkürler shgm. Ver ama hakedecek olana ver.
  • Elin Çinlisi kazanacağına varsın Anadolujet kazansın. Aferin shgmye, ne güzel izin vermiyormuş.
  • O deilde Rynair'e yazik oldu.Bari antalyaya ucuza turist getirseydiler ....
  • Myjet'in arkasindaki sermayeyi merak edenlere soyliyeyim; arkadaki guc Cinli Hainan Group. Tum dunyada 14 havayolu ve yaklasik 600 ucakla operasyon yapan grup. Myjet'in herhangi bir sermaye sorunu yok.
  • Tk esbye tekrar base actiktan sonra aj nin akibetini bilen varmi ?
  • Anadolujet ne kendi ucar ne de baskalarini ucurur. Ankara yolcularini zaten dolu ve tikanmis olan Istanbul limanlarina indi bindi yaptirmanin anlamini yalnizca THY yoneticileri anliyor. Sanki bu aktarmalar bedava. Ustelik dolu denilen alani daha da dolduruyorlar. Ankara yolcularini direk ucursa THY, Istanbul limanlarinda ek kapasite ortaya cikar.
  • İyi de AnadoluJet daha önce açıkladığı hatların birçoğuna 2011 yılında uçuyordu, kendi icra ettiği uçuşları varken neden ne olduğu belli olmayan projeden kopya çeksin ki? Laf olsun torba dolsun diye haber yapılıyor.
  • valla onu bunu bilmem projeyi yapanlar iyi çalışmış:) onlar çalışmış başkaları yapıyor!!!! yürü be türkiyemmmmm
  • Yani SHGM açısndan bu işlerin suyu çıktı desek yeridir.THY'nin Ankara ofisimisin nesin sen be SHGM. Hem yapılan başvuruları mundar et. Hemde insanların birsürü emekle yaptıkları fizibilite raporlarını ona buna verip sefer düzenletip önünü kapat. Olacak iş mi bu? Benden söylemesi bu gidiş gidiş deyil vesselam.
  • myjet projesi nedir kimlerindir bilmiyorum ancak şurası bir gerçek ki ankara'dan hem iç hem de dış hatlarda potansiyel yok. ne thy ne pgs hat açmıyor, açılan da ertesi gün kapanıyor. dolayısıyla bu işe girişmek için kuvvetli bir sermayen ve altyapın olacak, başka yolu yok. müşteri alışana kadar, talep gösterene kadar zararı karşılayabileceksin. sky bile ne kadar güçlüydü hatırlayın, o bile başaramadı maalesef...

Anadolujet’in Ankara merkezli dış hat operasyon projesi ile geçen yıldan bu yana başvuru aşamasındaki Myjet Havayolu projesi ile benzerliği dikkat çekti.

Myjet havayolu projesi, bir yılı aşkın süredir başvuru aşamasını geçemedi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından incelemesine devam edilen Myjet projesi için bürokrasi ağır şekilde işlerken THY’nin alt markası Anadolujet’in Ankara merkezli uçuş ağının, Myjet’in fizibilite çalışması ile büyük oranda örtüştüğü iddia edildi.

SHGM’DEN ONAY ÇIKMADI

4 uçaklık filo ile operasyonlara başlamayı planlayan ve 5 ay içerisinde filoya 3 uçak daha ekleyerek toplam 7 uçağa ulaşmayı planlayan Myjet, SHGM’deki başvuru aşamasını henüz geçemedi. Havayolu projesine ilişkin kapsamlı bir fizibilite çalışması hazırlayarak SHGM’ye sunan Myjet, gerekli izinler için beklemeye devam ederken Anadolujet Ankara merkezli operasyonlara ağırlık verme kararı aldı. Tıpkı Anadolujet gibi Ankara merkezli uçuşlar yapmak isteyen Myjet, 13’ü iç hat 15’i dış hat olmak üzere toplam 28 noktaya uçmak istiyordu. Myjet’in uçmak istediği hatların önemli bir bölümünün bugün Anadolujet tarafından açıklanan noktalarla aynı olması dikkatlerden kaçmadı.

10 NOKTA AYNI!

Myjet’in fizibilite çalışmasında yer verdiği uçuş noktalarından Viyana, Amsterdam, Bakü, Londra, Stuttgart, Paris, Münih, Erbil, Bağdat ve Cidde hatları, Anadolujet’in dış hat operasyon ağı içerisinde yer aldı. Anadolujet’in bunlara ek olarak Frankfurt, Brüksel, Tahran, Berlin, Hamburg, Köln, Kopenhag, Stockholm ve Batum’a da uçacağı kaydedildi.

Myjet’in dış hat ağında Amman, Atina, Basel, Budapeşte, Domodedovo, Roma, Cenevre, Tahran, Kiev, Medine, Maastricht, Prag, Şiraz, Tebriz, Tel Aviv ve Varşova gibi noktalar yer alıyordu.

©AirportHaber

MYJET’E İZİN ÇIKMADI, O NOKTALARA ANADOLUJET UÇACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Teşekkürler shgm. Ver ama hakedecek olana ver.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Elin Çinlisi kazanacağına varsın Anadolujet kazansın. Aferin shgmye, ne güzel izin vermiyormuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
O deilde Rynair'e yazik oldu.Bari antalyaya ucuza turist getirseydiler ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Myjet ~ 9 yıl önce
Myjet'in arkasindaki sermayeyi merak edenlere soyliyeyim; arkadaki guc Cinli Hainan Group. Tum dunyada 14 havayolu ve yaklasik 600 ucakla operasyon yapan grup. Myjet'in herhangi bir sermaye sorunu yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tk esbye tekrar base actiktan sonra aj nin akibetini bilen varmi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tekel ~ 9 yıl önce
Anadolujet ne kendi ucar ne de baskalarini ucurur. Ankara yolcularini zaten dolu ve tikanmis olan Istanbul limanlarina indi bindi yaptirmanin anlamini yalnizca THY yoneticileri anliyor. Sanki bu aktarmalar bedava. Ustelik dolu denilen alani daha da dolduruyorlar. Ankara yolcularini direk ucursa THY, Istanbul limanlarinda ek kapasite ortaya cikar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankaralı ~ 9 yıl önce
İyi de AnadoluJet daha önce açıkladığı hatların birçoğuna 2011 yılında uçuyordu, kendi icra ettiği uçuşları varken neden ne olduğu belli olmayan projeden kopya çeksin ki? Laf olsun torba dolsun diye haber yapılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yakışır ~ 9 yıl önce
valla onu bunu bilmem projeyi yapanlar iyi çalışmış:) onlar çalışmış başkaları yapıyor!!!! yürü be türkiyemmmmm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayıp ~ 9 yıl önce
Yani SHGM açısndan bu işlerin suyu çıktı desek yeridir.THY'nin Ankara ofisimisin nesin sen be SHGM. Hem yapılan başvuruları mundar et. Hemde insanların birsürü emekle yaptıkları fizibilite raporlarını ona buna verip sefer düzenletip önünü kapat. Olacak iş mi bu? Benden söylemesi bu gidiş gidiş deyil vesselam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ER ~ 9 yıl önce
myjet projesi nedir kimlerindir bilmiyorum ancak şurası bir gerçek ki ankara'dan hem iç hem de dış hatlarda potansiyel yok. ne thy ne pgs hat açmıyor, açılan da ertesi gün kapanıyor. dolayısıyla bu işe girişmek için kuvvetli bir sermayen ve altyapın olacak, başka yolu yok. müşteri alışana kadar, talep gösterene kadar zararı karşılayabileceksin. sky bile ne kadar güçlüydü hatırlayın, o bile başaramadı maalesef...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
transferlerle ~ 9 yıl önce
ER rumuzlu yorumcunun söylediği çok doğru gözüküyor ama Ankara çıkışlı yolcuya Ankara bağlantılı iç hat ve dış hattan dış hatta transit yolcu alınabilir (üçü de düşünülerek sefer konursa) ve kısa zamanda çok sayıda hat açılırsa çalışır. Yoksa sadece Ankara ve az sayıda iç hat ile dış hatları Ankara'dan kışın dolu tutmak çok zor. Ankara 2011'e göre şimdi daha çok yolcu çıkarabilir çünkü iç hat sefer noktaları ve sıklığı/frekansı arttığı gibi İstanbul'da da 3. Havalimanı açılıncaya kadar doluluk ve slot sorunları var. Hüseyin Özgür

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000