21 Şubat 2020, Cuma 09:15:22

Müze ve ören yeri girişlerine bir zam daha!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yeri giriş ücretlerine son bir yılda ikinci zammı yaptı. Yapılan son zam yüzde 40’a yaklaştı.
  • bizim millet zaten müze gezmez diyorlar 5550 lira napsan nolur
  • turizm cenneti olan bir ülkede bu kadar zam gereksiz kimse acentaları düşünmüyor bu fiyatlara göre tur fiyatları artacak ve cahil arkadasım senınde giriş ücretin artacak ben bu ulkenın vatandası olarak muzeye gırerken neden 100 tl oduyorum askarı 2300 tl iken ????!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Bu mevzu Airport Haber’in konusu mudur???
  • Zam değildir o. Güncellemedir
  • Daha da arttırsınlar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 1 Mart 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere müze ve ören yeri giriş ücretlerine yüzde 39’a varan oranlarda zam yaptı. Bakanlık, geçtiğimiz temmuz ayında da müze ve ören yeri giriş ücretlerine yüzde 20 zam yapmıştı.

Önde gelen müze ve ören yerlerinin yeni giriş ücretleri

Yapılan son zamla daha önce 72 TL olan Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi ve Efes Antik Kenti’nin giriş ücretleri 100 TL’ye çıkarken, Pamukkale Ören Yeri’nin giriş ücreti 60 TL’den 80 TL’ye yükseldi.

Museum Pass Türkiye 550 TL oldu

Son zamla birlikte daha önce fiyatı 375 TL olan Museum Pass Türkiye’nin fiyatı 550 TL’ye, 220 TL olan Museum Pass İstanbul, Museum Pass Eagean ve Museum Pass Mediterranean’ın fiyatı fiyatı 325 TL’ye yükseldi.

Müzekart fiyatında indirim yapılmıştı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, daha önce yaptığı açıklamada Müzekart fiyatını 70 TL’den 60 TL’ye düşürdüğünü açıklamıştı. Müzekart fiyatına yapılan 10 TL’lik indirimin, son zam düzenlemesinin içinde yer aldığı, ancak kamuoyuna yapılan açıklamada bundan bahsedilmediği görüldü. (Turizmgüncel)

Müze ve ören yeri girişlerine bir zam daha!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

gerçek ~ 4 yıl önce
bizim millet zaten müze gezmez diyorlar 5550 lira napsan nolur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
harika ~ 4 yıl önce
turizm cenneti olan bir ülkede bu kadar zam gereksiz kimse acentaları düşünmüyor bu fiyatlara göre tur fiyatları artacak ve cahil arkadasım senınde giriş ücretin artacak ben bu ulkenın vatandası olarak muzeye gırerken neden 100 tl oduyorum askarı 2300 tl iken ????!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık bunun neresinde ~ 4 yıl önce
Bu mevzu Airport Haber’in konusu mudur???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnanmam ~ 4 yıl önce
Zam değildir o. Güncellemedir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Az olmuş ~ 4 yıl önce
Daha da arttırsınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cahil ~ 4 yıl önce
hadi bilmiyorsun bari yorum yapma. hayatında müze gezmediğin belli, senin kullanacağının fiyatında indirim yapılıyor. yabancıların kullandığına ise zam. zaten yüksek döviz kuru nedeniyle kuş kadar para. yurt dışında bir sarayı gezmek 20 euro burada Topkapı ise 15...yabancıya zam yapması döviz girdisi demek. keşke cahilce yorum yapmasan
Adam doğru ~ 4 yıl önce
Asıl sen bilmiyorsun yurt dışında salak saçma müzeler dünya para, Türkiyede bedava nerdeyse yabancıya bir karşılığı olsun
Fakir ~ 4 yıl önce
Kardeş o zaman yerli halk ölsün herşeyi yabancı götürsün. Kafa iyi mi senin. Döviz girecek diye köle gibi yaşayalım mı
Hem de zircahil ~ 4 yıl önce
Sanki müzeye gidiyormus da yapilan zammi elestiriyor. Bedava yapsan müze nedir nerede bulunur nasil gidilir bilmez. Hayatinda kac defa müzeye gittin diye sorsan yüzü kizarir. Bu zam az bile. Gidiniz italya, fransa ve ispanyada sadece bir sehirdeki tarihi mekan ve müzelerin tek giris fiyatlarina bakiniz sonra elestiriniz. 550 Tl az bile
Gayet normal ~ 4 yıl önce
Yabancilar özelinde Euro bazli fiyatlama bence gayet normal, asil dert ören yerlerini gezecek turist sayisini arttirmak olmali.
Cahil yazana ~ 4 yıl önce
Cahil başlıklı cahil, zamlı fiyatlar yazıyor.Kör müsün? He cahil yada türkcen mi yok?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000