07 Haziran 2009, Pazar 16:49:22

Musul-İstanbul seferleri başladı

Dünyanın en tehlikeli şehri diye nitelenen Irak'ın Musul kenti ile İstanbul arasında hafta bir gün olmak üzere uçak seferleri başladı. Musul-İstanbul uçak seferlerinin başlaması ile Irak'ın Türkiye üzerinden Avrupa'ya ve dünyaya açılan yeni bir penceresi olacak.
  • SHGM sormak isterim. BAE'de base olan bir ucaga Irak'tan yolcu alarak Dubai uzerinden Turkiyeye yolcu getirmesine nasil musaade ediyor? Jupiter sirketi nasil bir sirket ? Arkasinda kimler var? Hic arastirdilarmi?
  • NEDEN DUBAI UZERINDEN YAPILDIGINI ANLAYAN VAR MI ? BU DURUMDA NASIL MUSUL-ISTANBUL SEFERI OLUYORMUS.
  • Atlas Jet uçsun oraya.

Uçuşların başlaması münasebetiyle Musul Havaalanı'nda bugün bir tören düzenlendi. Törene Musul Valisi Atheel Nojaifi, Türkiye Musul Başkonsolosu Hüseyin Avni Botsalı, Musul Vali Yardımcısı Faysal Acil El Yaver ile davetliler katıldı. Düzenlenen törenden sonra Türkiye Musul Başkonsolosu Hüseyin Avni Botsalı tarafından kesilen pastanın ardından yolcularını alan Jupiter Havayolları Dubai aktarmalı olarak İstanbul'a uçtu.

"Musul'dan Suudi Arabistan'a Hac seferleri ile körfeze uçak seferleri düzenlemeye başlayan, Dubai bağlantılı Jupiter Havayollarının, bugünden başlayarak haftada bir gün gerçekleştireceği Musul-İstanbul seferleri Dubai üzerinden aktarmalı düzenlenecek. Musul havaalanının güvenlik ve yer hizmetleri imkanları sınırlı olduğundan uçuşlar Dubai bağlantılı olarak yapılıyor.

Irak sivil hava makamları Baas rejimi döneminde iç hatlara dönük hizmet veren ve esasen askeri bir havaalanı olan Musul havaalanının Irak'ın üçüncü büyük vilayeti olan, üç milyon nüfuslu Ninova'nın ihtiyacını karşılamaya yetmeyeceğini ve yakın bir gelecekte Musul'da uluslararası bir havalimanı inşa edilmesinin öngörüldüğünü ifade ettiler.

Musul Havalimanının yeni kontrol kulesi, terminal binası ve ILS otomatik iniş sistemleri geçtiğimiz yıllarında bir Türk firması tarafından inşa edilmişti.

Musul-İstanbul seferleri başladı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
SHGM sormak isterim. BAE'de base olan bir ucaga Irak'tan yolcu alarak Dubai uzerinden Turkiyeye yolcu getirmesine nasil musaade ediyor? Jupiter sirketi nasil bir sirket ? Arkasinda kimler var? Hic arastirdilarmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
NEDEN DUBAI UZERINDEN YAPILDIGINI ANLAYAN VAR MI ? BU DURUMDA NASIL MUSUL-ISTANBUL SEFERI OLUYORMUS.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Atlas Jet uçsun oraya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000