05 Ağustos 2011, Cuma 15:10:33

MÜŞTERİYİ BUL, PARAYI KAP

Laleli’deki bir otel müşteri kapmak için Atatürk Havalimanı’ndaki taksicilere broşür dağıttı. Taksicilere ise getirdikleri her müşteri karşılığı para teklif edildi. İşte havalimanındaki otelcileri küplere bindiren o uyanıklığın ayrıntıları...
  • Otelin adini yanlis zikretmeyelim.. Martinez degil, Martinenz..
  • Gelen yolcu salonunda hanutçuların turistlerin kolundan çekmesi mi iyi ? Bence helal olsun adama. Bununla uğraşacaklarına hanutçularla uğraşsınlar.
  • 2011-08-05 - 16:17:01 Makbuz değil , gider pusulası kesecek. Gider pusulası ; hizmet bedeli karşılığında , firma tarafından vergi mükellefi olmayanlara ücreti ödenirken düzenlenir. Firmaya iş yapan ve vergi mükellefi olmayan birisine ( temizlikçi - tamirat v.s...) düzenlenir ve firma gelir vergisi ile kdv.sini ödediği ücretten keser. Bu olayda da , oda satış bedeli komisyonu olarak düzenlenir ve vergileri ödenirse hiçbir problem olmaz..
  • herhalde otelin reklamı hiç bu kadar ucuza yapılmamıştır.. 03:38 itibariyle 4234 kişi okumuşş.. tebriklerrrrrrrr!!!!!!
  • Ne var bunda? bu ülkede serbest ticaret yok mu? Haksız rekabet zaten söz konusu değil bile.
  • çünkü önleyecek olanları da taksileri aynı işi yapıyor.40 yıllık faaliyet bu günmü önlenecek.alan razı veren razı.bir deyil böyle binlerce haber yap her seferinde bilmeyenler de öğreniyor.devam arkadaşlar devammmmm.
  • Havalimanı taksiciliği farklılık gerektiriyorsa bunun gereği yapılmalı. Şoförler eğitimli olmalı ve en önemlisi ise araç içi kamerayla takip edilmeli, bakalım o zaman bu kadar terbiyesizleşebiliyorlar mı?
  • En iyisi korsan taksi arkadaş, çağrırsın 5 dk. da kapında, yakın gittin uzak gitti yok, tarife sabit dolaştırdı kestirme yok, bir de bu terbiyesiz taksicilerin ağız kokusunu çekeceğime, Korsan abimle memleketi 2 kez kurtardım mı keyfime değme...
  • bunda garip bir durum yok... onlar da komisyon vererek böyle bir uygulama yapabilirler....
  • oteli girişiminden dolayı tebrik ediyorum. uyanıklılık ayıp veya suç değildir, dolandırıcılık hiç değildir. bu iş haksız rekabet değil, rekabetin ta kendisidir. kıçlarının üstünde müşteri bekleyenler, şikâyet edeceklerini iş modellerini yenilemeliler.
İstanbul Laleli’de bulunan Martinez Otel, ilginç bir yöntemle müşteri arayışına girdi. Özellikle yurtdışından gelen yabancı turistleri kapabilmek için Atatürk Havalimanı’ndaki taksicilerle işbirliği yapan otel, ilginç bir yönteme başvurdu.

Taksicilere otelin adresinin bulunduğu bir broşür dağıtan otel yöneticileri, otele müşteri getiren taksicilere çeşitli vaadlerde bulundu.
 
Otele müşteri getiren taksicilere getirdikleri müşteri bir gün kalırsa yüzde 50, üç gün kalırsa bir günlük konaklama ücretinin tamamı vaad edildi. Üstelik Ocak ve Şubat aylarında üç odaya müşteri ayarlayan taksicilere 1 adet Wiwaldi kol saati hediye edileceği de duyuruldu.
 
Martinez Otel’in bu uyanıklığına Atatürk Havalimanı’ndaki otel acenteleri tepki gösterdi. Sözkonusu yöntemin haksız rekabete sebep olacağı ve kanunlara aykırı olduğu öne sürüldü.

Bu arada hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda Atatürk Havalimanı'da bir şekilde apron kartı alan taksicilerin, Dış Hatlar Geliş Katı'nda bulunan acenta çalışanlarının turistleri çalıştıkları şirketlerin desklerine yönlendirmesini engellemek amacıyla devriye gezdiğini yazmıştık. 

Şimdi AirportHaber olarak soruyoruz; 

Atatürk Havalimanı'nın Dış Hatlar Terminali'nde devriye gezen ve hiç bir vasfı bulunmayan taksiciler otellerin verdiği bu tür bir komisyon karşısında hanutçuluk yapmış olmuyor mu?

Taksicilere bu tür bir komisyon teklif eden oteller 1618 sayılı Seyahat Acentaları Kanunu'na göre taksicileri suça ittiklerini ve bu kanunun 30. Maddesinde belirtildiği üzere; "Bakanlıktan belge almaksızın bu Kanun uyarınca seyahat acentalarının yapabileceği faaliyetlerde bulunanlar hakkında, 29 uncu maddede belirtilen idarî soruşturmadan ayrı olarak, üç aydan altı aya kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur" maddesini hiçe saymıyor mu?

Atatürk Havalimanı İdari yöneticileri bu duruma neden kayıtsız kalmaktadır?

 

©AirportHaber Özel
MÜŞTERİYİ BUL, PARAYI KAP

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 13 yıl önce
Otelin adini yanlis zikretmeyelim.. Martinez degil, Martinenz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gelen yolcu salonunda hanutçuların turistlerin kolundan çekmesi mi iyi ? Bence helal olsun adama. Bununla uğraşacaklarına hanutçularla uğraşsınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2011-08-05 - 16:17:01 Makbuz değil , gider pusulası kesecek. Gider pusulası ; hizmet bedeli karşılığında , firma tarafından vergi mükellefi olmayanlara ücreti ödenirken düzenlenir. Firmaya iş yapan ve vergi mükellefi olmayan birisine ( temizlikçi - tamirat v.s...) düzenlenir ve firma gelir vergisi ile kdv.sini ödediği ücretten keser. Bu olayda da , oda satış bedeli komisyonu olarak düzenlenir ve vergileri ödenirse hiçbir problem olmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
herhalde otelin reklamı hiç bu kadar ucuza yapılmamıştır.. 03:38 itibariyle 4234 kişi okumuşş.. tebriklerrrrrrrr!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne var bunda? bu ülkede serbest ticaret yok mu? Haksız rekabet zaten söz konusu değil bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
çünkü önleyecek olanları da taksileri aynı işi yapıyor.40 yıllık faaliyet bu günmü önlenecek.alan razı veren razı.bir deyil böyle binlerce haber yap her seferinde bilmeyenler de öğreniyor.devam arkadaşlar devammmmm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havalimanı taksiciliği farklılık gerektiriyorsa bunun gereği yapılmalı. Şoförler eğitimli olmalı ve en önemlisi ise araç içi kamerayla takip edilmeli, bakalım o zaman bu kadar terbiyesizleşebiliyorlar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
En iyisi korsan taksi arkadaş, çağrırsın 5 dk. da kapında, yakın gittin uzak gitti yok, tarife sabit dolaştırdı kestirme yok, bir de bu terbiyesiz taksicilerin ağız kokusunu çekeceğime, Korsan abimle memleketi 2 kez kurtardım mı keyfime değme...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bunda garip bir durum yok... onlar da komisyon vererek böyle bir uygulama yapabilirler....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
oteli girişiminden dolayı tebrik ediyorum. uyanıklılık ayıp veya suç değildir, dolandırıcılık hiç değildir. bu iş haksız rekabet değil, rekabetin ta kendisidir. kıçlarının üstünde müşteri bekleyenler, şikâyet edeceklerini iş modellerini yenilemeliler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000