22 Mart 2016, Salı 09:14:29

Muş'ta drone yasağı

Muş'ta güvenlik gerekçesiyle bazı kamu kurum ve kuruluşlar ile havaalanının bulunduğu bölgelerde "insansız hava aracı" kullanımı yasaklandı.
  • arkadaşlar drone uçurmal yasak değil uçurun kimse karışmazz valiliklerin istedikleri kamu binaları üzerinde uçuş yapmayın diyor... gerçek modelciler bu işin ciddiyetinde PKK bu cihazlarla saldırı yapacak bilgisi oldugğu için devlet gerekli önlemleri alıyor.. neden bu kadar yaygara koparıyorsunuz ki.. 23 tane model uçağım var 4 tane dronum var. iha sitemine kayıtlıyım yasak bölgelerde uçmuyorum.. kimsede karışmıyor. yasak bölgelerde uçarsanız adı üstünde yasak. gereken yappılır.
  • yasağa uymuyorum. eeeyy valilik benim $5k'ya aldığım drone'umu sen mi yasaklayacaksın? sen kimsin ya???

Muş'ta güvenlik gerekçesiyle bazı kamu kurum ve kuruluşlar ile havaalanının bulunduğu bölgede drone "insansız hava aracı" kullanımı yasaklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, gelişen teknolojiyle kullanımı sıklaşan insansız hava aracı kullanımının arttığı vurgulandı.

Zaman zaman amacı dışında kullanılan insansız hava araçlarının askeri ve sivil havaalanlarında uçuşları tehlikeye düşünebileceğine dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:

"Kentin hava sahasında insansız hava araçları ile motorlu çok hafif hava araçlarının askeri güvenlik bölgeleri ve milli güvenliğimiz bakımından hassasiyet arz eden kurum ve kuruluşlar üzerinde izinsiz olarak uçuş yapmalarının, fotoğraf ve film çekmelerinin engellenmesi amaçlanmaktadır. Hava araçlarının kamera harici yük taşıyabilme kapasitelerinin arttırıldığı bilindiğinden, terör örgütü mensuplarınca hassasiyet arz eden kurum ve kuruşlar ile güvenlik güçlerimize karşı bombalı saldırı ve keşif amaçlı eylemlerde kullanılması ihtimaline binaen bu tür hava araçlarının satın alınmasının, temin edilmesinin ve kullanılmasının denetlenmesi ve belirli bir izne bağlanabilmesi hedeflenmektedir."

Alınan kararın kent sınırları içinde söz konusu araçları satan alan, temin eden, kullanan gerçek ve tüzel kişileri kapsadığına yer verilen açıklamada, yasaklanan mahallerde veya izin alınmadan gerçekleştirenlerin ilgili mevzuat çerçevesinde cezalandırılacağı vurgulandı.

Muş'ta drone yasağı

Yorumlar

gonyalı ~ 8 yıl önce
arkadaşlar drone uçurmal yasak değil uçurun kimse karışmazz valiliklerin istedikleri kamu binaları üzerinde uçuş yapmayın diyor... gerçek modelciler bu işin ciddiyetinde PKK bu cihazlarla saldırı yapacak bilgisi oldugğu için devlet gerekli önlemleri alıyor.. neden bu kadar yaygara koparıyorsunuz ki.. 23 tane model uçağım var 4 tane dronum var. iha sitemine kayıtlıyım yasak bölgelerde uçmuyorum.. kimsede karışmıyor. yasak bölgelerde uçarsanız adı üstünde yasak. gereken yappılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istediğim yer ~ 8 yıl önce
istediğim yerde uçururum kardeş. yüzlerce kişi öldüren adamı 10 günde "yanlış" tespit eden devlet benim drone'umu bulamaz bile.
gonyali ~ 8 yıl önce
Sizin dusunceniz kabul etmiyorum saygi duyuyorum. #drendrone
droneboy ~ 8 yıl önce
yasağa uymuyorum. eeeyy valilik benim $5k'ya aldığım drone'umu sen mi yasaklayacaksın? sen kimsin ya???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000