07 Eylül 2015, Pazartesi 16:28:01

Müslüman hostese ayrımcılık

ABD merkezli havayolu şirketi Express Jet için çalıştığı sırada İslam dinine geçen hostes Charee Stanley, alkol servisi yapmayı reddedince 12 aylığına işinden uzaklaştırıldı ve işini tamamen kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı
  • __ çok eminim yoksa yorum yazmazdim ve Ne ukala bir yorum yazdın. Ne eglenmesi? Hayvanat bahçesine çevirdin. Isı Hosteslik tiyatrocu değil.
  • Uçakta sigara nasıl yasaksa, alkollü içecek te yasak olmalı. Sarhoş olan yolcular sorun çıkartıyor, pilot ve uçuş ekibinin elinin altında alkol oluyor ve onlar da kullanıyor. Bakınız Norveç'teki olay. ÇocuklarımıIn gözü önünde litre litre alkollü içki içiliyor olması yasaklanması işin yeter aslında.
  • Eminmisin o konuda? Bence herşeyiyle kabul edersen sıkıntı hadi patron bu gün beni eğlendir yarında köpeğimi kedimi derse napacaksın?
  • İşini herseyiyle kabul edip yaparsın yada terk edersin
  • __ papaz yada rabbin misin sen? Senden daha çok bilgiliyim bu konuda. (Leviticus 10:9; Numeri 6:3; Deuteronomium 14:26; 29:6; Rechters 13:4,7,14; 1 Samuël 1:15; 20:1; 31:4,6; Jesaja 5:11,22; 24:9; 28:7; 29:9; 56:12; Micha 2:11; Lucas 1:15). Günah olduğunu yazıyor. Rabbin de yaziyor Kosher olmadığı süreç günahtır. Cahil yorum yapacağına research yap önce. Amen
  • gitsin saudi airlinesta ucsun o zaman o....
  • Ne ruhu bozuk var burda, islamin adini kotulemek icin herseyi deniyorlar. Israil hava yollari El al ile ucmustum ve alkol bile satilmiyor. Yahudiler taktir etmedikleri icin. hersey kosher. Birde onlara saldirin. Judaism christianity ve islam dininde alkol gunahtir.
  • Dere gecerken at degistirilmez.
  • Her sektorda calisan muslimanlar var misal restoranlara herzaman kuzu yada dana eti tercih edilmiyor domuz eti herzaman menude var ve tercih eden müşterilere mutlaka servis yapmak zorunda... yapilmasa sıkıntı. İşinden olabilirsin. Restoranin Kuralara uymak zorunda, sonuçta ekmek parası kazaniliyo. Din mecbur ikinci sıraya koyulmali ve buna saygı şart.
  • Eski işyerimde üst yönetime içki servisi yapan ablamıza bak sana da günah diye takılıyordum inanıp üzülüyordu kıyamam. Meğer bilmeden doğruya yönelendiriyormuşum. Avrupa ve Amerika'da ciddi İslamofobi var buna şüphe yok. Ama bu sektördesin, sözleşmen var, dininin sonradan öğrendiğin şartları görevlerinle çelişirse dininden vazgeçmeyeceğine göre o işi değil başka işi yapacaksın. Kabinde kaç uçuş idare edebilirsin, İslamofobisi olan bir meslektaşın olmasa, eninde sonunda işini aksattığın için yolcu şikayet edecek. Bazı işlerde bazı dini vecibeleri yerine getirmek mümkün değil. Basın toplantısı ve şikayetlerse tazminat vs beklentisi gibi Amerikan fırsatçılığından başka birşey değil, İslam'la alakası yok.

ABD merkezli havayolu şirketi Express Jet için çalıştığı sırada İslam dinine geçen hostes Charee Stanley, alkol servisi yapmayı reddedince 12 aylığına işinden uzaklaştırıldı ve işini tamamen kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. İnancı nedeniyle ayrımcılığa uğradığını iddia eden Stanley şirkete dava açtı.

CBS News üç yıldır Express Jet için hostes olarak çalışan Stanley’in iki yıl önce İslam dinine geçtiğini ancak alkol servisi yapmanın şeriat kurallarına aykırı olduğunu geçen yıl öğrendiğini söyledi.

Alkol servisi ile ilgili İslami kuralları öğrendikten sonra Stanley’nin üstlerine giderek yaşadığı çelişkiyi bildirdiği ve iş arkadaşları ile bu sorunu çözecek bir düzenleme yapması yönünde tavsiye aldığı belirtildi.

Bunun üzerine Stanley’in bir süre alkol servisine katılmadan işini yapmaya devam ettiği ancak bir başka hostesin onu yönetime şikayet etmesi üzerine işinden uzaklaştırıldığı açıklandı.

CNN, şikayette bulunan hostesin Stanley’in alkol servisi yapmamasını eleştirmenin yanı sıra “Onun başörtüsü taktığına ve içinde yabancı dilde yazılar olan bir kitap taşıdığına” da dikkat çektiğini söyledi.

Stanley’in avukatları hostesin dini inançları nedeniyle ayrımcılığa uğradığını ve ExpressJet’in iş koşullarını makul ölçüler kapsamında hostesin inançlarına uygun hale getirmekle yükümlü olduğunu söyledi.

Salı günü bir basın toplantısı düzenleyen Stanley “Ben dinimin kurallarını yerine getirmekle hayatımı kazanmak arasında bir seçim yapmak zorunda bırakılmamalıyım” dedi.

Müslüman hostese ayrımcılık

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

G. ~ 9 yıl önce
__ çok eminim yoksa yorum yazmazdim ve Ne ukala bir yorum yazdın. Ne eglenmesi? Hayvanat bahçesine çevirdin. Isı Hosteslik tiyatrocu değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Uçakta sigara nasıl yasaksa, alkollü içecek te yasak olmalı. Sarhoş olan yolcular sorun çıkartıyor, pilot ve uçuş ekibinin elinin altında alkol oluyor ve onlar da kullanıyor. Bakınız Norveç'teki olay. ÇocuklarımıIn gözü önünde litre litre alkollü içki içiliyor olması yasaklanması işin yeter aslında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
G. Ya ~ 9 yıl önce
Eminmisin o konuda? Bence herşeyiyle kabul edersen sıkıntı hadi patron bu gün beni eğlendir yarında köpeğimi kedimi derse napacaksın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
G. ~ 9 yıl önce
İşini herseyiyle kabul edip yaparsın yada terk edersin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 9 yıl önce
__ papaz yada rabbin misin sen? Senden daha çok bilgiliyim bu konuda. (Leviticus 10:9; Numeri 6:3; Deuteronomium 14:26; 29:6; Rechters 13:4,7,14; 1 Samuël 1:15; 20:1; 31:4,6; Jesaja 5:11,22; 24:9; 28:7; 29:9; 56:12; Micha 2:11; Lucas 1:15). Günah olduğunu yazıyor. Rabbin de yaziyor Kosher olmadığı süreç günahtır. Cahil yorum yapacağına research yap önce. Amen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gitsin suudi arabistana.abd'de işi ne ~ 9 yıl önce
gitsin saudi airlinesta ucsun o zaman o....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 9 yıl önce
Ne ruhu bozuk var burda, islamin adini kotulemek icin herseyi deniyorlar. Israil hava yollari El al ile ucmustum ve alkol bile satilmiyor. Yahudiler taktir etmedikleri icin. hersey kosher. Birde onlara saldirin. Judaism christianity ve islam dininde alkol gunahtir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 9 yıl önce
Önce tevrat ve incil oku, sonra ahkam kes. Hristiyanlık ve yahudilikte alkol günah değildir. Rabbin sofrası sakramentini bilmiyorsun daha yorum ayzıyorsun. Birde christianity diye yazmış, te Allaaam yaaa.
Mustehak ~ 9 yıl önce
Dere gecerken at degistirilmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Noxious ~ 9 yıl önce
Her sektorda calisan muslimanlar var misal restoranlara herzaman kuzu yada dana eti tercih edilmiyor domuz eti herzaman menude var ve tercih eden müşterilere mutlaka servis yapmak zorunda... yapilmasa sıkıntı. İşinden olabilirsin. Restoranin Kuralara uymak zorunda, sonuçta ekmek parası kazaniliyo. Din mecbur ikinci sıraya koyulmali ve buna saygı şart.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alkol ~ 9 yıl önce
Eski işyerimde üst yönetime içki servisi yapan ablamıza bak sana da günah diye takılıyordum inanıp üzülüyordu kıyamam. Meğer bilmeden doğruya yönelendiriyormuşum. Avrupa ve Amerika'da ciddi İslamofobi var buna şüphe yok. Ama bu sektördesin, sözleşmen var, dininin sonradan öğrendiğin şartları görevlerinle çelişirse dininden vazgeçmeyeceğine göre o işi değil başka işi yapacaksın. Kabinde kaç uçuş idare edebilirsin, İslamofobisi olan bir meslektaşın olmasa, eninde sonunda işini aksattığın için yolcu şikayet edecek. Bazı işlerde bazı dini vecibeleri yerine getirmek mümkün değil. Basın toplantısı ve şikayetlerse tazminat vs beklentisi gibi Amerikan fırsatçılığından başka birşey değil, İslam'la alakası yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000