01 Şubat 2014, Cumartesi 17:02:05

MURAT ERSOY'DAN 'ZAMLI BİLET' AÇIKLAMASI

Atlas Jet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, yüzde 40'ı enerji kaynaklı olan havacılık sektöründe kurun 2.15'i geçtiği noktada bilet fiyatında artış ihtiyacı doğabileceğini dile getirdi.
  • Uçak biletleri Türk Lirası ile satılıyor. Buna karşı yurt içi ve yurt dışı öncelikli olarak yakıt ve diğer maliyetlerin neredeyse tamamı dövizle veya dövize oranlı yapılıyor. Gelir TL olduğu için aynı ama gider dövize bağlı hep artıyor. Şimdi elinizi vicdanınıza koyup söyleyin kendi şirketiniz olsa makul bir fiyat arttırımına gitmez misiniz?
  • Dolar'ın aylarca,yıllarca yerlerde süründüğü dönemde FİYATLARI İNDİRMEYİ düşünmediniz de, şimdi artışa geçince mi bu KUR HAREKETİ, SİZLERİ DE HAREKETE geçirdi.... Bence geçmiş karlarla idare edilmelidir. Zaten Hükümetimiz de ne dedi... TCMB İZLERİZ..DÜŞÜŞ OLMAZSA DİĞER PLANLARIMIZI UYGULAMAYA SOKARIZ... Doğru mu ?
  • amatör olarak airport haberi okuyor ve çok beğeniyorum. ticari havacılığın uzmanı değilim. ama bildiğime göre, taban fiyat, uygulanması zorunlu bir fiyat değil. sadece rekabeti yanlış şekilde yapmanın önüne geçmek için konulmuş bir alt fiyat sınırı. dişçilikte de doktor muayene ücretlerinde de vardır. altına inilemez. kısacası, ortalama bilet fiyatını 80 USD'da tutmak için taban fiyatın yükselmesine gerek yok. sen istediğin zammı yaparsın, ortalama fiyatın 80 USD'a yükselir. Tahminimce, şirket yetkilisinin demek istediği, "artık 39,99 EUR'dan başlayan fiyatlarla Roma vs demeyecekler, bundan böyle 49 veya 59 EUR dan başlayan fiyatlarla promosyonlu, ve belki de daha az sayıda koltuk arz ediyoruz" diyecekler..
  • burada herkes istediği gibi yazıyor. Havayolları en başından beri döviz kurunda çok büyük bir artış olmadıkca 299 TL tavan fiyatı koruyacağız diyiyor. Murat Ersoy da dolar 3 TL e dayanana kadar tavan fiyat korunabilir ancak 2,15 TL i geçtikten sonra ortalama bilet ücretinin artması gerek diyor ve ortalama bilet ücretinin 80 USD olması gerektiğini tavan fiyat değişmesede ortslama fiyatı tutturmak için taban fiyatın yükselmesi gerektiğini izah ediyor. Sen bu kadar net bir açıklamayı dahi anlayamsyacak kadar cahilsen ne diyeyim , EĞİTİM ŞART.
  • Murat bey, Ali S. bey günlük olarak ucus fiyatlarini kura göre zaten ayarlama yapiyor. Bizler Almanya acentasi olarak hergün sahit oluyoruz. Siz daha artabilir diye düsünüyorsunuz. Sizde yurt disina acilmayi düsünseniz döviz kuruyla fazla düsünceniz olmaz. ATLASJET i Düsseldorf ve Kölne bekliyoruz- Bu hatlardaki olusan tekeli kirmak icin. Sizi destekliyecegimizi garanti ederiz. GEZGIN 01
  • pegasusla uçarız bizde o zaman
  • bu arakadas demıyormuydu daha bırkac haftaya kadar yok bıletlere zam yapmayız hıcbırsey olmaz ben suna rest cekerım soyle yaparım dıye.bak neler oluyormus dunyada.cok komıksınya.bunun bır benzerı var oda thk nun muduru osman pasa.ıkısınde gulmekten yarılıyorum:))))

Atlas Jet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, yüzde 40'ı enerji kaynaklı olan havacılık sektöründe kurun 2.15'i geçtiği noktada bilet fiyatında artış ihtiyacı doğabileceğini dile getirdi.

Atlas Jet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, yükselen kur maliyetinin yüzde 40'ı enerji kaynaklı olan havacılık sektöründe bilet fiyatlarına yansıyabileceğine dikkat çekti.

"DOLAR KURU ÜZERİNDEN BAKARSAK BİLET FİYATLARI 176 TL'YE ÇIKMALI"

The Wall Street Journal'da yayımlanan habere göre geçtiğimiz haftalarda yolcu biletleri için tavan fiyatların 299 TL'ye çekildiği sektörde kurun 2.15'i geçtiği noktada bilet fiyatında artış ihtiyacı doğabileceğini dile getiren Ersoy, "Biz 2013 yılında ortalama bilet fiyatını 154 TL olarak gerçekleştirdik.

Aslında dolar kuru üzerinden düşünecek olursak, Türkiye'de ortalama uçak bilet fiyatı 80 dolardır. Bunu bugüne göre uyarladığımızda ortalama fiyatın 176 TL'ye çıkması yönünde gereklilik göze çarpıyor" dedi.

Sektördeki tavan fiyat uygulaması nedeniyle fiyattaki bu değişimin alt fiyatın yükselmesiyle sağlanacağını ifade eden Ersoy şöyle devam etti: "Belki kura anında tepki gösterilmez. Ama ortalama fiyat artar. Kur 3 TL'yi görene kadar tavan fiyata yansımasına gerek kalmaz. Günün sonunda artan fiyatları yakalamak zorundayız."

MURAT ERSOY'DAN 'ZAMLI BİLET' AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Düz Mantık ~ 10 yıl önce
Uçak biletleri Türk Lirası ile satılıyor. Buna karşı yurt içi ve yurt dışı öncelikli olarak yakıt ve diğer maliyetlerin neredeyse tamamı dövizle veya dövize oranlı yapılıyor. Gelir TL olduğu için aynı ama gider dövize bağlı hep artıyor. Şimdi elinizi vicdanınıza koyup söyleyin kendi şirketiniz olsa makul bir fiyat arttırımına gitmez misiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapmaaa ~ 10 yıl önce
Bilet fiyatlarının TL karşılığını hesaplarken MOGADİŞİ LİRASI KURU ile yapıyorlar sanıyorsun.... Desene sen de aynı gemidesin... Uzatmadan söylüyorum Madem 2% kar ile çalışılıyor BIRAKSINLAR BU İŞİ ülkede iş mi yok...
ÖYLEYSE.... ~ 10 yıl önce
Dolar'ın aylarca,yıllarca yerlerde süründüğü dönemde FİYATLARI İNDİRMEYİ düşünmediniz de, şimdi artışa geçince mi bu KUR HAREKETİ, SİZLERİ DE HAREKETE geçirdi.... Bence geçmiş karlarla idare edilmelidir. Zaten Hükümetimiz de ne dedi... TCMB İZLERİZ..DÜŞÜŞ OLMAZSA DİĞER PLANLARIMIZI UYGULAMAYA SOKARIZ... Doğru mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eksik Bilgi ~ 10 yıl önce
Arkadaşım konuya hakim olmadığın çok belli. Havayolu şirletlerinin kar oranları %2-%3 civarında. Hangi kardan ne karşılasınlar? Ama suçlu gene havayolları. Uçağı otobüs zanneden yolculara hizmet veriyolar.
eksik bilgi 'YE ~ 10 yıl önce
2% kar oranını telaffuz edeceksin ve sonra EKSİK BİLGİ diyebileceksin öylemi ? Helal sana bence sorun sizin EKSİK BİLGİ niz de demek gerekiyor. BENCE YORUM YERİNDE YAPILMIŞ...
eğitim şart'a ~ 10 yıl önce
amatör olarak airport haberi okuyor ve çok beğeniyorum. ticari havacılığın uzmanı değilim. ama bildiğime göre, taban fiyat, uygulanması zorunlu bir fiyat değil. sadece rekabeti yanlış şekilde yapmanın önüne geçmek için konulmuş bir alt fiyat sınırı. dişçilikte de doktor muayene ücretlerinde de vardır. altına inilemez. kısacası, ortalama bilet fiyatını 80 USD'da tutmak için taban fiyatın yükselmesine gerek yok. sen istediğin zammı yaparsın, ortalama fiyatın 80 USD'a yükselir. Tahminimce, şirket yetkilisinin demek istediği, "artık 39,99 EUR'dan başlayan fiyatlarla Roma vs demeyecekler, bundan böyle 49 veya 59 EUR dan başlayan fiyatlarla promosyonlu, ve belki de daha az sayıda koltuk arz ediyoruz" diyecekler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EĞİTİM ŞART ~ 10 yıl önce
burada herkes istediği gibi yazıyor. Havayolları en başından beri döviz kurunda çok büyük bir artış olmadıkca 299 TL tavan fiyatı koruyacağız diyiyor. Murat Ersoy da dolar 3 TL e dayanana kadar tavan fiyat korunabilir ancak 2,15 TL i geçtikten sonra ortalama bilet ücretinin artması gerek diyor ve ortalama bilet ücretinin 80 USD olması gerektiğini tavan fiyat değişmesede ortslama fiyatı tutturmak için taban fiyatın yükselmesi gerektiğini izah ediyor. Sen bu kadar net bir açıklamayı dahi anlayamsyacak kadar cahilsen ne diyeyim , EĞİTİM ŞART.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PGT günlük yapiyor ~ 10 yıl önce
Murat bey, Ali S. bey günlük olarak ucus fiyatlarini kura göre zaten ayarlama yapiyor. Bizler Almanya acentasi olarak hergün sahit oluyoruz. Siz daha artabilir diye düsünüyorsunuz. Sizde yurt disina acilmayi düsünseniz döviz kuruyla fazla düsünceniz olmaz. ATLASJET i Düsseldorf ve Kölne bekliyoruz- Bu hatlardaki olusan tekeli kirmak icin. Sizi destekliyecegimizi garanti ederiz. GEZGIN 01

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oega ~ 10 yıl önce
pegasusla uçarız bizde o zaman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaaa murat bey ~ 10 yıl önce
bu arakadas demıyormuydu daha bırkac haftaya kadar yok bıletlere zam yapmayız hıcbırsey olmaz ben suna rest cekerım soyle yaparım dıye.bak neler oluyormus dunyada.cok komıksınya.bunun bır benzerı var oda thk nun muduru osman pasa.ıkısınde gulmekten yarılıyorum:))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 10 yıl önce
Arkadaşın sen haberi sonuna kadar okudunmu? "Kur 3 TL'yi görene kadar tavan fiyata yansımasına gerek kalmaz" demiş adam. Ayrıca tavan fiyat uygulamasına destek veren neredeyse tek havayolu şirketi sahibi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000