27 Temmuz 2016, Çarşamba 10:45:23

Murat Ersoy; 'uçak başına 1 milyon dolara mal olacak'

Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, darbe girişimi ve terörün bu yıl havayolu şirketlerine maliyetinin uçak başına bir milyon dolar olacağını söyledi.
  • Yaw yürü git işine yaaa siz önce normal bir şirket olun insan ayırmayın ve calışanlarınıza sahıp cıkın !! Sonra orda burda konuşun bırmılyon dolarmış yaw he he muratbey he
  • otel,uçak,turizm vs firma sahipleri çıkıp da zor zamanlarda destek istemiyorlar mı gıcık oluyorum. adama sormazlar mı sen bu zamana kadar kazandığın paraları ne yaptın diye? tamam yatırım yaptın da hiç bankada,repoda vs paran yok mu ? türkiye gibi krizlere,sorunlara açık,riskli bir ülkede sözüm ona ticaretle uğraşan bu adamların hiç mi bir yerlerde paraları yok? hem de tonlarca var! hepsi ceplerinden harcamamaya, devletten dolayısıyla bizden ne koparsam kardır derdinde!
  • Atlasjet niye bizim vergilerimizden destek alsın? Adamların bir sürü voyage ve max royal hotelleri var. Satsınlar birini, karşılasınlar zararlarını. Vatandaşın vergisi zenginleri kurtarmak içinmi toplanıyor?
  • Şu an bilet fiyatları uçmuş durumda Ams-izmir 2 haftalık bilet fiyatı 500 euro anladık yüksek sezon aynı bilet kışın 125 euro ondan sonra aglayın durun yurtdışında yaşayanlar büyük bir bölümü bu senede arabalarıyla gittiler tatillerine
  • Diploma varmı diye sormuyorum artık
  • 270 den 300 e çkması için gecen zaman, harcanan enerji 300 le daha uzun gitmemizi saglardı. Şimdi ise tekrar 300 e çıkarsak, normalden daha az 300 de kalabilecegiz yada 330 a daha zor çıkacagız. Basit fizik.. Ki ekonomide ilk düşen ulaşım, turizim ve inşaattır.. Sadece inşaatta büyük önlem alındı. Ulaşımda ise büyük bir önlem yok. Aksine yabancı pilotlar ülkemizde oldukça, servetimizi dışarı akıtıyoruz demek oluyor..
  • havacılık bu ülkede en gelişen en ıyı olan sektör...yavaşlar ama hız kaybetmez..Ferrarinin 300 Km değilde;270 düşşe ne olur düşmese ne olur..yine birinci olur.

Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, darbe girişimi ve terörün bu yıl havayolu şirketlerine maliyetinin uçak başına bir milyon dolar olacağını söyledi.

NTV televizyona konuşan Murat Ersoy, darbe girişimi ve terör olaylarının Türk turizmine etkilerini değerlendirdi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası iç turizmde rezervasyon iptalinin yüzde 5 civarında olduğunu söyleyen Ersoy, çok büyük rezervasyon iptali yaşamadıklarını ancak ileriye dönük rezervasyon beklentilerinde ilk başta yüzde 50’lik düşüş yaşandığına ancak bunun bir hafta sonrasından itibaren yüzde 25’lere düştüğüne dikkat çekti.

Memurların izinlerinin iptal edilmesinin iç turizme olumsuz yansıdığının altını çizen Ersoy, Ekim sonuna kadar memurlardan rezervasyon kabul edemediklerini ancak Kurban bayramında iç turizmde patlama beklediklerini vurguladı.

Darbe girişimi sonrası dış turizmde alınmış rezervasyonlarda yüzde 10, yeni rezervasyonlarda ise yüzde 50 düşme kaydedildiğini belirten Murat Ersoy, Rusya ve İran ile ilişkilere de değindi.

DARBE TERÖRÜ 10’A KATLADI!

Rusya ile uçuşların normale dönmesinin Ağustos sonunu bulacağını söyleyen Ersoy şöyle konuştu: “Rusya ile ilişkiler normale dönerken güvenlikten emin olana kadar Rus vatandaşlarına transit geçişler bile yasakladı. İran vatandaşlarına yasaklamadı ama seyahat acentelerinin Türkiye satış pazarlamasını kapattı.  Uçaklar dolu gidip boş dönebiliyor. O yüzden kalıcı bir etki hissedeceğiz. İranlıların rahatlıkla tatile gidebileceği ülke de kalmadı. Vize sıkıntıları var. İran bugünlerde KKTC’ye gitmelerinin önünü açacak. Bundan önce ülkemizde birkaç terör saldırısı yaşanmıştı. Atatürk Havalimanı’nda da terör saldırısı oldu. Hiçbir terör saldırısı darbe girişiminin 10’da biri etkisini yapmadı. Ciddi olumsuz yansımaları oldu. İlk gün ciddi iptaller oldu. Transit yolcuyu da etkiledi. Yüzde 30 azalma oldu. Doluluk oranı yükseltilebilir. Fiyatla oynayınca yükselir. Ama gelirler ve karlılık çok etkilenecek. Filodaki her uçağa yansıması ortalama bir milyon dolar yansıması olacak. Kışın dört ay para kaybeder, ikinci dört ay ne kazanır ne kaybeder, yazın dört ay da para kazanır. Para kazanacağımız dönem bu olaylar yaşandı. Mali tablolara da yansıyacak. Devletin havayollarını desteklemesi lazım. Yakıt desteği en hızlı karşılık gören ve kabul gören destekti. Bunun devam etmesi gerekiyor. Bu şekilde uçakları havada tutmak başarılabilir. Bu çok büyük mali yük de getirmez.”

Murat Ersoy; 'uçak başına 1 milyon dolara mal olacak'

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Y ~ 8 yıl önce
Yaw yürü git işine yaaa siz önce normal bir şirket olun insan ayırmayın ve calışanlarınıza sahıp cıkın !! Sonra orda burda konuşun bırmılyon dolarmış yaw he he muratbey he

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cebinden harca! ~ 8 yıl önce
otel,uçak,turizm vs firma sahipleri çıkıp da zor zamanlarda destek istemiyorlar mı gıcık oluyorum. adama sormazlar mı sen bu zamana kadar kazandığın paraları ne yaptın diye? tamam yatırım yaptın da hiç bankada,repoda vs paran yok mu ? türkiye gibi krizlere,sorunlara açık,riskli bir ülkede sözüm ona ticaretle uğraşan bu adamların hiç mi bir yerlerde paraları yok? hem de tonlarca var! hepsi ceplerinden harcamamaya, devletten dolayısıyla bizden ne koparsam kardır derdinde!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal olsun ~ 8 yıl önce
% 100 doğru tesbit.
Abey ~ 8 yıl önce
Atlasjet niye bizim vergilerimizden destek alsın? Adamların bir sürü voyage ve max royal hotelleri var. Satsınlar birini, karşılasınlar zararlarını. Vatandaşın vergisi zenginleri kurtarmak içinmi toplanıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AMS ~ 8 yıl önce
Şu an bilet fiyatları uçmuş durumda Ams-izmir 2 haftalık bilet fiyatı 500 euro anladık yüksek sezon aynı bilet kışın 125 euro ondan sonra aglayın durun yurtdışında yaşayanlar büyük bir bölümü bu senede arabalarıyla gittiler tatillerine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirli ~ 8 yıl önce
Erken alırsaniz problem olmaz..Sirketler paraya ihtiyac oldugu icin ucuza bilet satarlar.Koltuk doldukca fiyat artar..cok degil 2 ay onceden alsaniz 4 5 kisiyle gelseniz dahi ucak daha uygun oluyor
Dip ~ 8 yıl önce
Diploma varmı diye sormuyorum artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
270 ~ 8 yıl önce
270 den 300 e çkması için gecen zaman, harcanan enerji 300 le daha uzun gitmemizi saglardı. Şimdi ise tekrar 300 e çıkarsak, normalden daha az 300 de kalabilecegiz yada 330 a daha zor çıkacagız. Basit fizik.. Ki ekonomide ilk düşen ulaşım, turizim ve inşaattır.. Sadece inşaatta büyük önlem alındı. Ulaşımda ise büyük bir önlem yok. Aksine yabancı pilotlar ülkemizde oldukça, servetimizi dışarı akıtıyoruz demek oluyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirli ~ 8 yıl önce
Pilota 24 milyar veriyorsa Thy .. 1 pilot ayda 240 milyar net para kazandırıyor onuda düşünmek lazım
maaş ~ 8 yıl önce
thy'de her pilot 24 bin tl almıyor ayrıca dünyada bu işin maaşları da belli...
birsey olmaz ~ 8 yıl önce
havacılık bu ülkede en gelişen en ıyı olan sektör...yavaşlar ama hız kaybetmez..Ferrarinin 300 Km değilde;270 düşşe ne olur düşmese ne olur..yine birinci olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaw ~ 8 yıl önce
he he
haklı ~ 8 yıl önce
haklısın ama yollarda trafik nedneiyle ferrari bile 20km hızı gecemiyorsa problem olur:) git yat uyu sen
haklıya ~ 8 yıl önce
Offf fena giydirmişsin dostum..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000