08 Ağustos 2011, Pazartesi 08:21:20

MÜHENDİS NASIL ÖLDÜ?

Yeni Zelanda'da uçakların test edildiği tesiste çalışan bir mühendis, motorun kendisini içine çekmesi sonucu feci şekilde hayatını kaybetti.
  • Bora jet sayfasında bayağı güzel açıklamışlar 2 motor arasındaki farkı. http://www.borajet.com.tr/neden_turboprop.aspx
  • Böyle bir turbo-prop motor palleri olmadan boşta(yüksüz) belli devrin üstünde çalışamaz çalışırsa hasarlanır.Çalıştığı kısmi devirdede öndeki mühendisi çekicek kadar bir emiş sağlıyamaz.
  • Allison T56-A15 motorunun o küçücük kompresör girişine hemde bremze de birinin emilmesi nasıl olmuş anlayamadım. kanla yazılan kuralların şaşılacak bazılarından biri.
  • MÜHENDİS UÇAĞIN RUTİN KONTROLLERİNİ YAPARKEN MOTOR TARAFINDAN YUTULUYOR.AMA MOTOR UÇAK ÜZERİNDE TAKILI DEĞİL TEZGAH ÜZERİNDE VE PALLERİ BAĞLI DEĞİL.UÇAK YANINDA TEZGAH ? FOTOĞRAFTA TURBOFAN JET MOTOR.DEMEK Kİ MOTOR TAŞIMA SEHPASI ÜZERİNDE FIRTINA SEBEBİ İLE MOTOR DÖNÜYOR VE FIRTINA MÜHENDİSİ MOTORUN İÇİNE İTİYOR MU ?
  • Ben teknik konuları bilmiyorum ve tabiki bilgi işi bilen kişiden gelirse ona inanır ve bilgisine saygı duyarım , ama bazı yorum yazan arkadaşlar eminim benim kadar biliyorlardır ! ve konuyu ve olayı hafife alan yorumlar yapıyorlar , biraz daha saygılı yorumlar yazsak ve işin ciddiyeti yok olmasa.
  • Şimdi bu haberin altına birileri "pervaneli uçaklar güvensiz" diye saçmalamaya başlar..
  • iki motor tipi arasındaki tek fark ana rotorun ilk pali birinde cowling içerisindedir,diğerinde dışarıda(ki siz bunu pervane olarak bilirsiniz...) bu turboprop motorlardaki "pervane"nin ikinci dünya savaşı uçakalrındaki yada cessnalardaki "pervane"lerle alakası yoktur,yani bir silindirli motora değil,arkada dönen yine bir türbine bağlıdır...doğal olarak bir turbofan motor nasıl ana rotorun ilk palinden elde ettiği havanın %10 unu rotoru tekrar döndürmek için güç üretmek üzere kullanıyorsa aynıcsını turboprop motor da yapıyor,jhem de turbofandan daha verimli olarak...bırakın artık şu "pervaneli" uçak güvensizliğini,bilgisizliğini...daha ayrıntılı bilgi için : http://en.wikipedia.org/wiki/Turboprop
  • Pervanesi takılı olmayan ve tezgahta duran bir C-130 turboprop motoru mühendisi nasıl çekmişte adam ölmüş ben anlamadım? Bilen varsa anlatsın anlayalım.
  • c130 turboprop pervaneli bir uçaktır,motor hava girişi küçük ve pervanenin arkasında alttadır,resimdeki motorla alakası yoktur.motor içine girmeden pervaneler tarafından parçalanır,Allah kismenin başına vermesin
  • İsmi de Safe Air.
Yeni Zelanda Havayolları, bu sabah Blenhiem bölgesindeki Woodbourne tesisinde, Lockheed C-130 Hercules tipi uçağın rutin kontrollerini yapan 51 yaşındaki mühendisin motorun çekmesi sonucu öldüğünü belirtti.

Havayolları sözcüsü, motorun palleri bağlı olmaksızın tezgahta durduğunu ve kaza anında uçağa takılı olmadığını ifade etti.

Mühendisin Yeni Zelanda Havayollarının yan kuruluşu Safe Air'de çalıştığı bildirildi.

(CnnTürk)

MÜHENDİS NASIL ÖLDÜ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bora jet sayfasında bayağı güzel açıklamışlar 2 motor arasındaki farkı. http://www.borajet.com.tr/neden_turboprop.aspx

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Böyle bir turbo-prop motor palleri olmadan boşta(yüksüz) belli devrin üstünde çalışamaz çalışırsa hasarlanır.Çalıştığı kısmi devirdede öndeki mühendisi çekicek kadar bir emiş sağlıyamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Allison T56-A15 motorunun o küçücük kompresör girişine hemde bremze de birinin emilmesi nasıl olmuş anlayamadım. kanla yazılan kuralların şaşılacak bazılarından biri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
MÜHENDİS UÇAĞIN RUTİN KONTROLLERİNİ YAPARKEN MOTOR TARAFINDAN YUTULUYOR.AMA MOTOR UÇAK ÜZERİNDE TAKILI DEĞİL TEZGAH ÜZERİNDE VE PALLERİ BAĞLI DEĞİL.UÇAK YANINDA TEZGAH ? FOTOĞRAFTA TURBOFAN JET MOTOR.DEMEK Kİ MOTOR TAŞIMA SEHPASI ÜZERİNDE FIRTINA SEBEBİ İLE MOTOR DÖNÜYOR VE FIRTINA MÜHENDİSİ MOTORUN İÇİNE İTİYOR MU ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben teknik konuları bilmiyorum ve tabiki bilgi işi bilen kişiden gelirse ona inanır ve bilgisine saygı duyarım , ama bazı yorum yazan arkadaşlar eminim benim kadar biliyorlardır ! ve konuyu ve olayı hafife alan yorumlar yapıyorlar , biraz daha saygılı yorumlar yazsak ve işin ciddiyeti yok olmasa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şimdi bu haberin altına birileri "pervaneli uçaklar güvensiz" diye saçmalamaya başlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iki motor tipi arasındaki tek fark ana rotorun ilk pali birinde cowling içerisindedir,diğerinde dışarıda(ki siz bunu pervane olarak bilirsiniz...) bu turboprop motorlardaki "pervane"nin ikinci dünya savaşı uçakalrındaki yada cessnalardaki "pervane"lerle alakası yoktur,yani bir silindirli motora değil,arkada dönen yine bir türbine bağlıdır...doğal olarak bir turbofan motor nasıl ana rotorun ilk palinden elde ettiği havanın %10 unu rotoru tekrar döndürmek için güç üretmek üzere kullanıyorsa aynıcsını turboprop motor da yapıyor,jhem de turbofandan daha verimli olarak...bırakın artık şu "pervaneli" uçak güvensizliğini,bilgisizliğini...daha ayrıntılı bilgi için : http://en.wikipedia.org/wiki/Turboprop

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pervanesi takılı olmayan ve tezgahta duran bir C-130 turboprop motoru mühendisi nasıl çekmişte adam ölmüş ben anlamadım? Bilen varsa anlatsın anlayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
c130 turboprop pervaneli bir uçaktır,motor hava girişi küçük ve pervanenin arkasında alttadır,resimdeki motorla alakası yoktur.motor içine girmeden pervaneler tarafından parçalanır,Allah kismenin başına vermesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İsmi de Safe Air.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000