19 Mayıs 2022, Perşembe 09:17:13

Muharip uçakta kritik gelişme

Milli Muharip Uçak için geliştirilen yazılım sayesinde test süreci yüzde 70 oranında azaldı. Ayrıca fiziksel maliyetler de ortadan kalktı.
  • Benim de Mars'ta ofisim var, orada çalışma yapıyor mühendislerim.

Milli Muharip Uçak için geliştirilen yazılım sayesinde test süreci yüzde 70 oranında azaldı. Ayrıca fiziksel maliyetler de ortadan kalktı.

TEI (TUSAŞ Motor Sanayii) tarafından geliştirme sürecine başlanan Milli Muharip Uçak daha ortada prototip bile olmadığı halde yapısal bileşenlerine uygulanan yorulma test sürecinin yüzde 70’ini tamamladı. Peki bunu nasıl başardı?

Milli Muharip Uçak test süreci, yapay zeka sayesinde kısaldı

TUSAŞ, yapay zeka kullanarak ürünlerin parçalarına ait gerçekleştirilen testler sayesinde yorulma testlerini yüzde 70 oranında azalttı. Bunu da millileştirmeyi başardığı yerli yazılımlar sayesinde gerçekleştirdi. Buna ek olarak testler esnasında ortaya çıkan hurda malzeme oranının düşürülmesi ve test esnasında oluşan enerji tüketiminin azaltılması hedeflenecek.

Konuyla alakalı açıklama yapan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil şunları söyledi:

Hava araçlarımızın dünya standartlarında ve yarının teknolojileri ile geliştirilmesine yönelik çalışmalarımız hızla devam ediyor. Şirketimizin Amerika’da bulunan ofisindeki mühendislerimiz ve alanında uzman akademisyenler ile ortak çalışma meyvelerini verdi.

Bir kabiliyeti daha millileştirmiş bulunuyoruz ve bunu ülkemizin saygın üniversitelerinden TOBB Üniversitesi ile de doğruladık. Daha ileri teknolojilerin de kullanılmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Ülkemizin havacılık ekosistemine katkı sağlayacak gelişmelere imza atan herkese teşekkür ediyorum.

Muharip uçakta kritik gelişme

Yorumlar

Yav he hee ~ 2 yıl önce
Benim de Mars'ta ofisim var, orada çalışma yapıyor mühendislerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000