19 Mart 2014, Çarşamba 09:45:23

MUHALEFET LİDERİNDEN PİLOTA TAM DESTEK

Malezya hükümetinin kayıp uçak konusundaki çaresizliği sürerken, muhalefet lideri Enver İbrahim, hükümetin şüpheli damgası vurduğu kaptan pilotu savundu.
  • uçak pekin den kuala lumpura gitmiyordu.tam tersi kuala lumpurda pekine gidiyordu.yanlışlık olmuş orda.o sırada gecemiydi gündüzmü.sanırım yerel saat 1-2 arası diye okudum biyerde.o sırada havada olan hiçbir pilot görmemişmidir diycem ama acaba?radarda görünmüyorsa imkansız sanırım.eğer başka bir uçağa tehlikeli yaklaşsaydı TCAS uyarı verirmiydi.şayet kaçak uçtuysa böyle bir riskte var çünkü.

Keadilan Takyat Partisi Lideri Enver İbrahim, bugün Malezya medyasına yaptığı açıklamada parti üyesi kaptan pilot Ahmet Şah Zahiri'yi "adam gibi adam" olarak niteleyerek, ona yönelik lekeleme çabalarını "iğrenç" bulduğunu söyledi.

"Keadilan'a üye olmak suç mudur" diye soran Enver, hükümeti kendi beceriksizliğini örtmeye çalışmakla suçladı. Malezya medyasında, adı geçen muhalefet partisine üye olan kaptan pilotun, hükümeti protesto etmek amacıyla uçağı sabote etmiş olabileceği olasığı dile getiriliyor.

Bunun sebebi olarak, Enver'in kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan dava sonucunda "fiili livata" suçundan hüküm giymesi gösteriliyor. Malezya Ulaştırma Bakanı, dün yaptığı basın toplantısında, haberleşme ve tanıtma sistemlerinin kokpitten kasten kapatıldığının tespit edilmesi üzerine, soruşturmada pilotun intihar saikiyle hareket etmiş olabileceği üzerinde durulduğunu kaydetti.

HÜKÜMETE ELEŞTİRİ YAĞMURU

Öte yandan, Malezya hükümeti hem yurtiçinde hem de yurtdışında krizi idare edememekle suçlanıyor. Özellikle yabancı basın, askeri radar kayıtlarını sekiz gün sonra açıklayan hükümetin, arama çalışmaları için hayati önem taşıyan kritik süreyi heba ettiğine işaret ediyor.

Zira, dev yolcu uçağı çok sayıda ülkeye ait onlarca gemi, uçak ve helikopter tarafından Güney Çin Denizi'nde aranmış, ancak sonradan ortaya çıkan askeri radar kayıtları Hint Okyanusu'nu adres göstermişti. Basın toplantılarında sürekli biçimde birbiriyle örtüşmeyen, hatta birbirine zıt düşen açıklamalarıyla yolcu yakınları ve gazetecilerin tepkisini çeken Malezya hükümet yetkililerinin, Çin ve ABD'de rahatsızlık yarattığı da biliniyor.

Amerikan basınında, Malezya hükümetinin uçak kazaları konusunda derin birikime sahip FBI'ı soruşturmaya davet etmediğine dikkat çekiliyor. Çin Dışişleri Bakanlığı, kayıp uçakla ilgili açıklamalarında düzenli olarak Malezya hükümetine "verimlilik" çağrısında bulunuyor.

ARKADAŞLARI ONDAN EMİN

Öte yandan, Malezya medyasına konuşan yakınları ve meslektaşları, Kaptan Zahiri'nin maddi ve manevi hiçbir sorunu bulunmadığını, aksine yaşam dolu pozitif bir karaktere sahip olduğunu ifade ediyor. Pekin - Kuala Lumpur seferini yaparken arkasında neredeyse iz bırakmadan kayıplara karışan uçağın pilotluk eğitimi bulunan, üstelik bölgedeki sivil radar kapsama alanlarını bilecek kadar ileri ticari uçuş deneyimine sahip kişi ya da kişilerce kaçırıldığına inanılıyor. (Milliyet)

MUHALEFET LİDERİNDEN PİLOTA TAM DESTEK

Yorumlar

milliyet ~ 10 yıl önce
uçak pekin den kuala lumpura gitmiyordu.tam tersi kuala lumpurda pekine gidiyordu.yanlışlık olmuş orda.o sırada gecemiydi gündüzmü.sanırım yerel saat 1-2 arası diye okudum biyerde.o sırada havada olan hiçbir pilot görmemişmidir diycem ama acaba?radarda görünmüyorsa imkansız sanırım.eğer başka bir uçağa tehlikeli yaklaşsaydı TCAS uyarı verirmiydi.şayet kaçak uçtuysa böyle bir riskte var çünkü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000