28 Ekim 2017, Cumartesi 08:16:01

Moskova-Kayseri arası direkt seferler başlıyor

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes'te sezon hazırlıkları aralıksız devam ederken, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, vatandaşların bu yıl Erciyes'te daha fazla turist göreceğini söyledi.
  • Yapmayın, Kayserili Erciyes gibi bir nimetin dibinde yaşıyor ve bunu değerlendirmek için birşeyler yapıyorlar. Takip edin. 5-6 yıl önce Trabzon, Rize, Bursa gibi vilayetlere yabancı turist gelmiyordu. Bugünkü durumlarına bakın. Şimdi sırada Kayseri var. Daha termal çalışması ve sağlık turizmine yönelik konular var. Kış şartlarında 1-2 gün de 50 km mesafede peri bacaları ve kültür turizmini de bağlıyorlar. Bölgenin merkezi konumunda yer alan Kayseri bir kaç yıl içinde nasıl bir kompozisyon çıkaracak görelim. Biraz bilgi edinin istedim.
  • Rusların Kayseri’de ne işi var ayol! Mantı için geliyorlar desem zaten adamların Pelmeni si var misler gibi. Ayh sütüm çekti şimdi. Bu arada hamileyim dostlar, dün öğrendim. Artık bir tebrik edersiniz...
  • rus ne yapsin kari kisi. hayret bisi adama deniz kum sicak lazim
  • Kayseri gercekten bosuna nevsehir varken ve 30 km yakinda olan kapadokya neden nevsehir moskova degil ama kayseri kayseride hic birsey yokki?
  • Bir zamanlar Moskovadan kayserili amcaoğulları vardı iki tane onlarla geldim iki tane Rus kızına nikah kıymışlar ve çocukla bırakıp dönüyorlardı inşallah o durumlar yine olmaz

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes'te sezon hazırlıkları aralıksız devam ederken, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, vatandaşların bu yıl Erciyes'te daha fazla turist göreceğini söyledi. Cıngı, tarihte ilk defa bu yıl Rusya'nın başkenti Moskova'dan Erciyes'e direk uçuşla turist geleceğinin müjdesini de verdi.

Erciyes Kayak Merkezinin sezon hazırlıklarına aralıksız devam ettiğini dile getiren Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, çalışmalar ve gelinen son durum hakkında bilgiler verdi. Cıngı, güneşin yüzünü gösterdiği andan itibaren yatırımlara başlanıldığını, takvimlendirme yaparak yaz boyu çalışmalara devam edildiğini aktardı. Her yeni yıl yeni icraatlar ortaya koymak durumunda olduklarını ifade eden Cıngı, “Biz Erciyes olarak Ağustos böceği değiliz karıncayız. Çünkü kışın rızkımızı, azığımızı yazdan düşürmek zorunda kalıyoruz. Biliyorsunuz Erciyes de kar düştükten sonra hatta kasım ayından itibaren çok fazla inşaat ve kazı çalışma yapma imkanı bulamıyorsunuz. O yüzden kışın çıkan aksaklıkları baharla beraber kalkıp da güneş yüzünü gösterdiği Mayıs ayından itibaren ele alıyoruz. Yapılacak olan çalışmalarımızı, yatırımlarımızı yaz boyu devam ettiriyoruz. Bizim Ekim sonu, Kasım başı gibi yapabileceğimiz çalışmaların hepsi bitiyor. Bunda da çok güçlü bir planlama yapmak zorunda kalıyoruz. Takvimlendirme yapmak zorunda kalıyoruz. Bir kere dağdaki bütün teleferiklerde ve bütün mekanik tesisler cıvatasına kadar elden geçiriliyor, bir sonraki sezona hazırlanması açısından. Erciyes’in kapasitesi çok yüksek olduğundan ciddi bir zaman alıyor. Bir ekibimiz sürekli olarak teleferik ve mekanik tesislerin tamiri ile uğraşıyor. Biz yedek parçada yurt dışına bağımlı olduğumuz için bunların tespit edilmesi ve taleplerinin yapılması ve bize gelmesi belirli bir süreç getiriyor. O takvimlendirmeyi çok kısa bir sürede tutup yaz boyunca çalışmalarımızı yapıyoruz. Suni karlama Erciyes’de çok uygulanan bir metot. Yer altından geçen borular kışın bazen beklenmedik hadiseler daha sürekli bir mekanizma toprak kaymasından, yağışlardan, donmalardan, genleşmeden kaynaklanan arızalar oluşuyor ve biz bunları gideriyoruz” dedi.

“Her yeni yıl yeni bir yenilik”

Yer yıl halkın karşısına yeni yüzle çıktıklarını sözlerine ekleyen Cıngı, “Her yeni yıl bir icraat bir yenilik ortaya koymak durumundayız. Çünkü burası hiçbir zaman bitmeyecek bir süreçtir. Başlangıcı var ama her geçen yıl yeni bir yüzle halkımızın karşısına çıkmak zorunda kalıyoruz. İnşallah da şuanda kışa hazırız. Yağan ilk karla beraber elimizden geldiğince halkımızın hizmetine sunmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Yüzde 40’lık misafir artışı hedefliyoruz”

Her geçen yıl Erciyes’e gelen turist sayısında artış olduğunun altını çizen Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, geçen yıl sadece kayakçı sayısında yüzde 36’lık bir artış sağladıklarını söyledi. Altyapının sağlamlığı, sosyal etkinliklerin genişliği ve yakınlığı, uluslararası ve yurt içinden ulaşım imkanlarının rahatlığı, şehirden Erciyes’e dünyanın kalitesinin çok üzerinden otoban niteliğindeki yolları ve Kapadokya’nın yakınlığı Erciyes’in dünyada bilinir hale gelmesini sağladığını dile getirdi. Cıngı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yerli turist her yıl çok ciddi oranlarda artıyor. Erciyes’e gelmeye başladı. Biz 5 yıldır Erciyes’i işletiyoruz. 2014-2015-2016 kışları hakikaten çok ivmelenme ile geçti. Geçtiğimiz yıl sadece kayakçı sayısında yüzde 36’lık bir artış sağladık. Bir önceki yıla bakarak sağladık. Dolayısıyla Erciyes’in altyapının sağlamlığı, sosyal etkinliklerin genişliği ve yakınlığı uluslararası ve yurt içinden ulaşım imkanlarının rahatlığı, şehirden Erciyes’e dünyanın kalitesinin çok üzerinden otoban niteliğindeki yolları ve Kapodokya’nın yakınlığı Erciyes’in ülkemizde ve dünyada bilinir hale gelmesini sağlıyor. Yerli turist açısından sıkıntı yaşamıyoruz. Kışlarımız dolu dolu geçiyor. Özellikle uçakla yakın mesafelerden çok ciddi misafirler gelmeye başladı. İnşallah yüzde 40’lık bir misafir artışı sağlamayı hedefliyoruz."

“Vatandaşlarımız Erciyes’te daha fazla turist görecek”

Bu yıl vatandaşların Erciyes’te daha fazla turist göreceğini vurgulayan Murat Cahit Cıngı, “Yurtdışına birazcık profesyonel manada karla ve iletişimle açılma gibi bir strateji güttük. Şuanda konjektör olarak da siyasi olarak da partner ülke Rusya’dan başladık. Erciyes paketi şuanda Rusya’da halkın karşısına çıktı ve operatöreler Erciyes paketini satıyorlar. En son görüşmemizde sanıyorum ki bu ay içerisinde ilk uçağın dolacağı yönünde bir müjdeli haber aldık. İnşallah Aralık ayından itibaren Moskova-Kayseri olarak tarihte ilk defa direkt turist getirecek. İnşallah Rusya’daki başlayan bu hareketlenme her yıl farklı bir pazar hareketi olacak ve bunu dünyaya yaymayı hedefliyoruz. Bu sene vatandaşlarımız Erciyes’de daha fazla yabancı görecekler. Pazarlama ve gayretin neticesi olarak Erciyes şehrimiz turizmden ciddi bir pay almaya başlayacaktır” şeklinde konuştu.

“Tarihte ilk defa Moskova-Kayseri seferi direk turist getirecek”

Erciyes’in Dünya’daki pastadan alacağı diliminin hacmini arttırmak için gayret sarf ettiklerini ifade eden Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, Rusya ile Kayseri arasında her hafta uçak seferi olacağına değindi. Cıngı, sözlerini şöyle tamamladı:

“Her hafta bir sefer planlıyoruz. Cuma’dan Cuma’ya planlıyoruz. Cuma günü gelecek olan uçak bir önceki gelenleri alıp Rusya’ya götürecek, yeni turistleri şehrimize getirecek. Daha önce getirdiği turistleri de onları da buradan alıp Rusya’ya götürecek. Şu anda haftada bir Cuma günleri uçuşlar yapılacak. Tabi biz burada yaptığımız bütün çalışmalarda Rusya üzerinde operatörlerle konuşurken de hem Erciyes’de kayak imkanı, Kayseri şehrinde 6 bin yıllık medeniyetin izlerini görme fırsatı ve aynı zamanda Dünya’nın 8. Harikası olan Kapadokya’yı görme imkanı olacağından bahsettik. Böyle bir paket oluşturduk beraber olarak. Tabi biz burada sadece yol açan ve ufuk çizen bir konumdayız. Netice itibariyle bizim herhangi bir operasyonumuz, bir satışımız yok ama şehrimizin ve Erciyes’imizin Dünya’daki bu pastadan alacağı diliminin, hacmini arttırmak için gayret sarf ediyoruz. Biz ilişkileri kuruyoruz ve gerektiği yerlerde tasarruf ortaya koyuyoruz. Bazen reklam için Büyükşehir Belediyemizin bütçesini kullanıyoruz. Buraya gelecek turistlerden otellerimiz, restoranlarımız, hediyelik eşyacılarımız, kapalı çarşı esnafımız, şehir merkezindeki ve Kapadokya’daki insanların tamamı, özel sektör istifade edecek. Biz destinasyon şirketi olarak Erciyes’imizin ve Kayserimizin buraya yapılan yatırımlardan azami derecede istifade etmesini öngörüyoruz. Burada pazarlama çalışmaları yürütüyoruz.”

Moskova-Kayseri arası direkt seferler başlıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Boş Muhabbet ~ 6 yıl önce
Yapmayın, Kayserili Erciyes gibi bir nimetin dibinde yaşıyor ve bunu değerlendirmek için birşeyler yapıyorlar. Takip edin. 5-6 yıl önce Trabzon, Rize, Bursa gibi vilayetlere yabancı turist gelmiyordu. Bugünkü durumlarına bakın. Şimdi sırada Kayseri var. Daha termal çalışması ve sağlık turizmine yönelik konular var. Kış şartlarında 1-2 gün de 50 km mesafede peri bacaları ve kültür turizmini de bağlıyorlar. Bölgenin merkezi konumunda yer alan Kayseri bir kaç yıl içinde nasıl bir kompozisyon çıkaracak görelim. Biraz bilgi edinin istedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leman ~ 6 yıl önce
Rusların Kayseri’de ne işi var ayol! Mantı için geliyorlar desem zaten adamların Pelmeni si var misler gibi. Ayh sütüm çekti şimdi. Bu arada hamileyim dostlar, dün öğrendim. Artık bir tebrik edersiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adam ~ 6 yıl önce
El deliye biz akilliya
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Hinkal var mis gibi ohhh hemde suda kaynatmazlar buharda pişirilir on numara bide simetana döktün mü üstüne oh oh oh
... ~ 6 yıl önce
lAZ ÇOK BİLİYORSUN DEĞİL Mİ?HİNKALİ SUDA PİŞER BUHARDA DA MANTI OLUR BİLGİNE
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Kardeş biz buharda yapıyoruz bana öğretme yediğimi biz gürcistan usulu yapıyoruz sana domuz etinden yapılanı yedirmişler belli zor pişer onun içi geçmiş olsun bu arada naneyi De yemişsin
ATS ~ 6 yıl önce
Allah analı babalı büyütsün. Kayseri'ye kayak için giderler bir de mantı yerler bir güzel.
rus deniz ister ~ 6 yıl önce
rus ne yapsin kari kisi. hayret bisi adama deniz kum sicak lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nevsehir ~ 6 yıl önce
Kayseri gercekten bosuna nevsehir varken ve 30 km yakinda olan kapadokya neden nevsehir moskova degil ama kayseri kayseride hic birsey yokki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alın sizin olsun ~ 6 yıl önce
Nevşehire insinler bence de direkt. Ama işi bağlayan kayaerililer. Komşuda pişecek nevşehire de düşecek hesabı.
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Bir zamanlar Moskovadan kayserili amcaoğulları vardı iki tane onlarla geldim iki tane Rus kızına nikah kıymışlar ve çocukla bırakıp dönüyorlardı inşallah o durumlar yine olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000