06 Ekim 2017, Cuma 09:11:48

Monarch Airlines'ın Türkiye'deki otellere ne kadar borcu var?

Ege bölgesindeki otel temsilcilerinin yaptığı 'Monarch'ın bölgeye 2.5-3 milyon pound borcu var'' açıklamalarına şirketin Türkiye kontrat müdüründen yanıt geldi: Öyle bir borç yok!
  • Ülkemizin en zor zamanlarında zaten Türkiye'yi gözden çıkarıp Bodrum'a Antalya'ya uçmak yerine İspanya'ya Portekiz'e abanır ve Stockholm'e, İsrail'e bile uçak koyup ana destinasyonlarını silip atarsan (Goa - Bodrum - Antalya - Florida gibi) Short Haul'de Easyjet - Ryanair adamı böyle yer işte. 30 pound'a bilet satabilmek için önce o altyapıyı oluşturman lazım Easyjet - Ryanair gibi. Sonradan long haul dönmeye çalışırsın ama iş işten geçmiş olur. Kimlik karmaşası kötüdür, ya Tur Operatörüsündür, ya da değil. Yazık oldu koca marka ve firmaya. Türkiye'nin müşterisi öyle ya da böyle yine gelir, kimse merak etmesin.
  • Türk turizmi neden zarar görsünki turist iflas etmedi senin gibileri çalıştıran bir şirket iflas etti,monarch olmaz easy yada başkası getirir,yolcular monarch'ın demirbaşımı sen kendi derdine yan münasebetsiz

İflas eden İngiliz hava yolu şirketi Monarch'ın Türkiye Kontrat Müdürü Tamer Arlı, Egeli turizmcilerin yaptığı ''Monarch'ın bölgeye 2.5-3 milyoun pound borcu var'' açıklamalarına yanıt verdi.

MONARCH'IN OTELCİLERE OLAN BORCU 200 BİN POUND CİVARINDA

Turizmgüncel'de yer alan habere göre, Monarch'ın bölge turizmcilerine bu miktarda bir borcu olmadığını belirten Arlı, ''Açıklamalar gerçeği yansıtmıyor. Muhasebeci değilim ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Monarch'ın otelcilere olan borcu 200 bin pound civarında. Zaten temmuz-ağustos dönemleri ile eylül ayının bir kısmına ait ödemeler yapılmıştı.'' dedi.

''PİYASAYI DOLANDIRAN TUR OPERATÖRÜ İFLASLARI İLE KARIŞTIRILMASIN''

Monarch'ın iflasının piyasayı dolandırıp ortadan kaybolan tur operatörü iflasıyla karıştırılmaması gerektiğini kaydeden Arlı, ''Burada konuşulması gereken asıl konu, 31 senedir Dalaman bölgesine turist getiren Monarch'ın iflas etmesidir. Bu Türkiye turizmi açısından büyük bir kayıptır. Sektörün asıl tartışması gereken konu budur.'' değerlendirmesinde bulundu.

''MONARCH'IN İFLASI TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK KAYIP''

Monarch Airlines'ın 2016 yılında tarifeli uçtuğu için uçak yakıt desteğinden faydalanamadığını hatırlatan Tamer Arlı, ''2017 yılının mart ayında turist getiren tarifeli uçaklara da desteklerden faydalanma hakkı tanındı. Ancak Monarch'ın şu ana kadar aldığı bir uçuş desteği yok. Kaldı ki, daha 2016 yılına ait uçak yakıt destekleri dahi ödenmedi.'' dedi.

HAFTADA 23 UÇUŞ YAPIYORDU

Monarch Airlines'ın Türkiye'ye haftada 23 sefer yaptığını ve 2017 yılı için toplam 105 bin koltuk planladığını ifade eden Arlı, şirketin şu anda kayyum idaresinde olduğunu ve otelcileri arayarak faturalarını bu idareye (KPMG) göndermelerini söylediğini belirtti.

Monarch Airlines'ın Türkiye'deki otellere ne kadar borcu var?

Yorumlar

Altan ~ 7 yıl önce
Ülkemizin en zor zamanlarında zaten Türkiye'yi gözden çıkarıp Bodrum'a Antalya'ya uçmak yerine İspanya'ya Portekiz'e abanır ve Stockholm'e, İsrail'e bile uçak koyup ana destinasyonlarını silip atarsan (Goa - Bodrum - Antalya - Florida gibi) Short Haul'de Easyjet - Ryanair adamı böyle yer işte. 30 pound'a bilet satabilmek için önce o altyapıyı oluşturman lazım Easyjet - Ryanair gibi. Sonradan long haul dönmeye çalışırsın ama iş işten geçmiş olur. Kimlik karmaşası kötüdür, ya Tur Operatörüsündür, ya da değil. Yazık oldu koca marka ve firmaya. Türkiye'nin müşterisi öyle ya da böyle yine gelir, kimse merak etmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhsin ~ 7 yıl önce
Türk turizmi neden zarar görsünki turist iflas etmedi senin gibileri çalıştıran bir şirket iflas etti,monarch olmaz easy yada başkası getirir,yolcular monarch'ın demirbaşımı sen kendi derdine yan münasebetsiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000