19 Ekim 2019, Cumartesi 17:04:35

Model uçak ve havacılık festivali başladı

Bursa'da Türkiye'nin çeşitli illerinden F3A, F5E, planör, patlar motorlu ve jet motorlu uçaklarıyla festivale katılan pilotlar, gösteri yaptı.
  • sportif havacılığa verdiği destek için teşekkürler bursa büyükşehir belediyesi.

Bursa Model Uçak Kulübü tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle düzenlenen Bursa Model Uçak ve Havacılık Festivali başladı.

Yunuseli Havaalanı'nda bu yıl ilki düzenlenen etkinlikte, akrobasi model uçaklar ve helikopterler uçuş gösterileri yaptı.

Bursa Model Uçak Kulübü Başkanı Haluk Güloğlu, etkinliğin iki gün süreceğini söyledi.

Türkiye genelinde radyo kontrollü uçak modelciliğini sevdirmeyi amaçladıklarını belirten Güloğlu, "Bu konuda ünlü pilotları halkla buluşturmayı ve iletişim kurmalarını sağlamak istiyoruz. Genç jenerasyonun bu işleri kontrollü bir şekilde yapmalarını istiyoruz" dedi.

Güloğlu, Türkiye'nin çeşitli illerinden pilotların F3A, F5E, planör, patlar motorlu ve jet motorlu uçaklarıyla etkinlikte yer aldığını anlatarak, "Uçuş ve akrobasi gösterileri oluyor. Etkinliğe gelenler uçak modellerini inceleyebilir. Amacımız, havacılığa özendirmek ve bu etkinliği geleneksel hale getirmek" diye konuştu.

Havacılığın öneminin her geçen gün arttığını anlatan Güloğlu, şunları söyledi:

"İHA ve SİHA gibi yeni nesil insansız hava araçlarını uçuran pilotların yetiştiği yerler, başlangıç noktaları bizim gibi sivil toplum kuruluşlarıdır. Model uçakların tarlada, şehrin içinde ya da parklarda, bahçelerde uçması, tehlikeli. Bunların daha kontrollü olabileceği alanlar, hava parkları gibi yerlerde yapılmasını sağlıyoruz. Bu işi sevenleri bir araya getiriyoruz." (trthaber)

Model uçak ve havacılık festivali başladı

Yorumlar

teşekkür ~ 5 yıl önce
sportif havacılığa verdiği destek için teşekkürler bursa büyükşehir belediyesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000