22 Ağustos 2017, Salı 16:34:43

Mobil uygulamalar neden kullanılmıyor?

Havayolu ile seyahat eden yolcuların işlemlerinde mobil uygulama kullanmama nedenlerine ilişkin bir araştırma yapıldı.
  • Sorular doğru olmamış. Daha düzgün yapılabilirdi. Sanki bir yerlerden copy/paste ve google tercüme gibi olmuş.
  • Ekte bulunan anketin sorularının hedefi belli değil. Anketi düzenleyenler daha hedefe yönelik sorular sormalı. Ya da bu konuda birilerinden destek alın. Soruların ne anlama geldiği belli değil. Ya da yabancı bir anketten google çeviri ile tercüme edilmiş. İkinci soruda bırakmak zorunda kaldım
  • Kacinilmaz son. X havayoluna bakip fiyat alip, Y havayoluna gecip fiyat bakip aklima gelmeyen havayollarinin firsatlarini kacirmak yerine karsilastirma sitelerine girip 500 tane havayoluna bakabiliyor insanlar. Bir sene oncesinden bilet kapatmis acenta gibi isleyen bu sistemler veya karsilastirma siteleri varken ben neden THY'nin sisirilmis fiyatlarindan son kullanici olarak satin alayim ki? Havayollarinin anlik degisen bilet fiyat sistemleri varsa bizim de elimizde opsiyon var. Bunu onlemenin tek yolu bu siteleri engellemek olur (ki yapilmayan sey degil guzel ulkemizde) Bu tarz calismalar durduk yere yapilmaz yeni yasaga yol yapiyorlardir ben soylemis olayim..
  • Neden kullanılmadığını söyleyeyim ben size. Havayolu şirketleri okadar gıcık ki insan güvenemiyor. Mobil uygulamayla iş mi yapılır? Elimde basılı kağıt olmadan gitmem ben check-in e. Adamlar zaten durmadan açığını arıyor kimse yardım etmeye falan çalışmıyor. Herkes senden 3 kuruş daha nasıl yontarım onun derdinde. Böyle bir ortamda zorunlu olmadıkça yolculuk falan edilmez. Bir şişe su kaç lira hesabı siz oradan yapın.
  • Uygulamaları kullanıyorum katkım olsun diye linke bağlandım ancak sadece tek tercih işaretleme imkanı var. Borajet diye bir firma kalmadı, kalan 5 şirketin de uygulamalarını kullanıyorum. Son güncelleme ile pegasus en rahatı, tk çok çetrefilli belli bir yerde bıktırıyor. Onur açık ara en kötüsü. Sun express ise daha Websitesini adam akıllı oturtamadı ki uygulama yapabilsin. Bu arada şikayetime rağmen tk uygulaması yeni websiteden daha kullanışlı.

Havayolu ile seyahat eden yolcuların işlemlerinde mobil uygulama kullanmama nedenlerine ilişkin bir araştırma yapıldı.

Uygulamalardaki aksaklığın yanı sıra bekleme süresinin uzunluğu da en önemli nedenler olarak gösterilse de birçok etkenin olduğu sonucuna varıldı.

Araştırmaya ilişkin şu detaylara yer verildi:

Bilgi teknolojilerinde yaşanan büyük gelişmelerle birlikte bilgi ve iletişim; zaman, mekan ve cihaz kısıtı olmaksızın erişilebilir hale gelmiştir. Söz konusu gelişmeler, işletme ile müşteri arasındaki ilişkiyi de değişime uğratmış ve ayrıca işletmelerin pazarlama süreçlerine de etki ederek, farklı çeşitlerde pazarlama yaklaşım ve uygulamalarını ortaya çıkarmıştır. Bilgi teknolojilerinde yaşanan gelişmelerin günümüzdeki dışavurumu ise, mobil pazarlama olmuştur. Mobil pazarlama faaliyetlerinin kullandığı araçlar akıllı telefonlar ve mobil uygulamalardır. Araştırmalara göre, 2017 yılında dünya nüfusunun yarısı mobil telefon kullanmaktadır. Türkiye’de ise 71 milyon mobil kullanıcının % 75’inin bir akıllı telefonu bulunmaktadır.  Akıllı telefonlar yaygınlaştıkça ve kullanıcı sayısı arttıkça, tablet bilgisayar, mobil telefon gibi cihazlarda için özel olarak tasarlanmış ve bu cihazlarla etkileşime girebilen programlar geliştirilmeye başlanmıştır. İşletmeler de bu gelişmelere kayıtsız kalmamış ve büyük yatırımlar yaparak, kendi markalarına ait uygulamalar geliştirmişlerdir.  Ancak Google’ın Türkiye’de gerçekleştirmiş olduğu Yeni Nesil Seyahat Alışkanlıkları araştırmasında, araştırmaya katılanların, özellikle akıllı telefonların boyutunun küçük olması nedeniyle ürün ve hizmetlerle ilgili yazıları okuma zorluğu, güvenlik endişeleri ve uygulamanın kullanıcı dostu olmaması nedeniyle, akıllı telefonlarından rezervasyon yapmayı reddettiği ortaya çıkmıştır. Aynı araştırmada, havayolu işletmesinin mobil uygulamasını indirdikten sonra, kullanmayı terk edenlere,  uygulamayı terk etme nedenleri sorulduğunda, uygulamaya olan ihtiyacın ortadan kalkması, yararlı olmaması, kullanımı daha kolay ve daha faydalı başka uygulamalar, akıllı telefon belleğinde kapladığı alan ve bireyin etrafındaki kişilerin o mobil uygulamayı kullanmayı terk etmesi olduğunu belirtmiştir. Ayrıca uygulamadaki işlemler arası geçiş işleminin uzun olması, mobil uygulamayı kullanma ve gezinmenin zor olması, reklamlar, uygulama tarafından gönderilen bildirimlerin fazlalığı, teknik problemler ve sık güncelleme gereksinimi, mobil uygulamayı terk etme sebebi olarak görülmüştür. Yapılan bir başka araştırmada, kullanıcıların büyük bir çoğunluğu, yüklenmesi 3 saniyeden uzun süren uygulamaları terk ettiği ortaya çıkmıştır. Ancak yolcuların havayolu işletmelerinin mobil uygulamalarını indirdikten sonra uygulamayı kullanmaktan kaçınmaları ile alakalı ulusal ve uluslararası literatürde çalışma bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu araştırmada, Türkiye’deki yolcuların havayolu işletmelerinin mobil uygulamasını indirdikten sonra kullanmaktan neden kaçındıkları araştırılmaktadır.

Aşağıda bir adet link bulunmaktadır. Bu linkte yer alan soruların siz değerli okurlarımız tarafından özen ve dikkat ile doldurulması rica olunmaktadır.

Sonuçlar tüm sektör paydaşları ile paylaşılacak olup, bu alanda yaşanan sorunların çözümlenmesine ve geliştirilmesine katkı bulunulması amaçlanmaktadır.

Destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz

TIKLAYINIZ...

Mobil uygulamalar neden kullanılmıyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Sorular ~ 7 yıl önce
Sorular doğru olmamış. Daha düzgün yapılabilirdi. Sanki bir yerlerden copy/paste ve google tercüme gibi olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anket ~ 7 yıl önce
Ekte bulunan anketin sorularının hedefi belli değil. Anketi düzenleyenler daha hedefe yönelik sorular sormalı. Ya da bu konuda birilerinden destek alın. Soruların ne anlama geldiği belli değil. Ya da yabancı bir anketten google çeviri ile tercüme edilmiş. İkinci soruda bırakmak zorunda kaldım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havayollarinin sucu ~ 7 yıl önce
Kacinilmaz son. X havayoluna bakip fiyat alip, Y havayoluna gecip fiyat bakip aklima gelmeyen havayollarinin firsatlarini kacirmak yerine karsilastirma sitelerine girip 500 tane havayoluna bakabiliyor insanlar. Bir sene oncesinden bilet kapatmis acenta gibi isleyen bu sistemler veya karsilastirma siteleri varken ben neden THY'nin sisirilmis fiyatlarindan son kullanici olarak satin alayim ki? Havayollarinin anlik degisen bilet fiyat sistemleri varsa bizim de elimizde opsiyon var. Bunu onlemenin tek yolu bu siteleri engellemek olur (ki yapilmayan sey degil guzel ulkemizde) Bu tarz calismalar durduk yere yapilmaz yeni yasaga yol yapiyorlardir ben soylemis olayim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Business ~ 7 yıl önce
Business alınca problem olmuyo.
Söyleyeyim ~ 7 yıl önce
Neden kullanılmadığını söyleyeyim ben size. Havayolu şirketleri okadar gıcık ki insan güvenemiyor. Mobil uygulamayla iş mi yapılır? Elimde basılı kağıt olmadan gitmem ben check-in e. Adamlar zaten durmadan açığını arıyor kimse yardım etmeye falan çalışmıyor. Herkes senden 3 kuruş daha nasıl yontarım onun derdinde. Böyle bir ortamda zorunlu olmadıkça yolculuk falan edilmez. Bir şişe su kaç lira hesabı siz oradan yapın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anket ~ 7 yıl önce
Uygulamaları kullanıyorum katkım olsun diye linke bağlandım ancak sadece tek tercih işaretleme imkanı var. Borajet diye bir firma kalmadı, kalan 5 şirketin de uygulamalarını kullanıyorum. Son güncelleme ile pegasus en rahatı, tk çok çetrefilli belli bir yerde bıktırıyor. Onur açık ara en kötüsü. Sun express ise daha Websitesini adam akıllı oturtamadı ki uygulama yapabilsin. Bu arada şikayetime rağmen tk uygulaması yeni websiteden daha kullanışlı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000