30 Mart 2022, Çarşamba 09:45:25

MMU'nun çift koltuklu versiyonu geliyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Milli Muharip Uçak'ın çift koltuklu yani tandem oturma düzenine sahip konfigürasyonunu geliştiriyor.
  • Bana biraz abartı geldi... Zaten millet mal 7 ülke yükleniyor bu projeyi bi TAI akıllı...
  • İlki bitti ikincisi geldi. Seçim is loading
  • Yav tek koltuklu hele bi bitsin bu ne acele
  • Ya arkadaşlar hele bir çeşidini yapın ve uçurun sonra böyle böyle yapacağız deyiverin. Daha elde sıfır varken insanın inanası gelmiyor. Daha motor konusunda bir çözüm bulunmuş değil.Hep cek-caklı kelimeler kullanıliyor. Biran önce bir uçurun şu aleti
  • Tek koltuklusunu yaptınız, iki koltuklusu kaldı mk

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Milli Muharip Uçak'ın çift koltuklu yani tandem oturma düzenine sahip konfigürasyonunu geliştiriyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi Savunma Sanayi Zirvesi'22 etkinliğinde konuşan TUSAŞ Yapısal Mühendislik Direktörü Eyüp Yiğit, TUSAŞ projelerinde gelinen noktalara değindi. Yiğit, Milli Muharip Uçak'ın halihazırda 200'den fazla parçasının üretildiğini, 18 Mart 2023'te yapılması planlanan Roll-Out için hazırlandıklarını ve yetiştireceklerini belirtti.

SavunmaSanayiST.com'dan aktarılana göre, Yiğit, ayrıca orta vadede Milli Muharip Uçak için çift koltuklu bir varyantın da geliştirileceğini açıkladı. Bu sayede Milli Muharip Uçak'ın MUM-T (Manned Unmanned Teaming, İnsanlı İnsansız Ekip) kabiliyetini en yüksek verimlilikle kullanması hedefleniyor. Eklenecek koltukla beraber arka koltuktaki pilot, insansız hava araçlarını koordine edebilecek ve yönetebilecek.

MİUS ve geleceği tahmin edilen TUSAŞ TISU'nun Milli Muharip Uçak ile beraber koordine şekilde görev icra etmeleri ve bilgi paylaşımı yapmaları sağlanacak. Çift koltuklu konfigürasyonun bir diğer avantajı da öğrenci pilotların eğitimini kolaylaştıracak olması ve riskleri düşürecek olması.

5. nesil savaş uçakları arasında pek yaygın olmayan çift koltuklu konfigürasyon üzerine çalışan birkaç ülke var. Bu ülkelerden biri olan Çin de geliştirdiği 5. nesil savaş uçağı J-20'nin insansız hava araçlarını kontrol edebilmesi için geliştirdiği J-20B varyantını Ekim 2021'de uçurmuştu.

Rusya tarafından geliştirilen Su-57 savaş uçağının da S-70 Okhotnik insansız hava aracı ile beraber görev yapabilmesi için benzer bir konfigürasyonunun yapılacağı biliniyor. S-70 insansız hava aracı, daha önceden Su-57 prototiplerinden biriyle kol uçuşu gerçekleştirmişti. Bir Su-57 uçağının 4 adete kadar Okhotnik kontrol edebileceği belirtiliyor.

MMU'nun çift koltuklu versiyonu geliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

tayyip Erdoğan ~ 2 yıl önce
Bana biraz abartı geldi... Zaten millet mal 7 ülke yükleniyor bu projeyi bi TAI akıllı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komedi ~ 2 yıl önce
İlki bitti ikincisi geldi. Seçim is loading

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok Bilen ~ 2 yıl önce
Yav tek koltuklu hele bi bitsin bu ne acele

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MMU ~ 2 yıl önce
Ya arkadaşlar hele bir çeşidini yapın ve uçurun sonra böyle böyle yapacağız deyiverin. Daha elde sıfır varken insanın inanası gelmiyor. Daha motor konusunda bir çözüm bulunmuş değil.Hep cek-caklı kelimeler kullanıliyor. Biran önce bir uçurun şu aleti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Motor ~ 2 yıl önce
bir aksiklik olmaz ise rolle royce ile beraber geliştireceğiz.Ayrıca daha çok bekleyeceğiz ki bu normal proje 2010-11'de başladı.Daha 10 sene bile olmadı.
MMU ~ 2 yıl önce
Bu işler fazla beklemeye gelmez. Ne yapacaksanız acele edin etrafımız kaynıyor Acil uçağa ihtiyacımız var hemde en iyisinden.
F-35 ~ 2 yıl önce
Projesi ne zaman başlamış bir araştır istersen ki amerika yıllardan beri uçak üreten bir ülke.Biz ise direkt 5.nesilden başladık.
Mmu ~ 2 yıl önce
Tek koltuklusunu yaptınız, iki koltuklusu kaldı mk

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000