13 Eylül 2019, Cuma 13:47:03

MMU Türkiye'de ilk kez sergilenecek

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Türkiye'nin ve dünyanın yakından takip ettiği milli projelerini Teknofest kapsamında vatandaşlarla buluşturacak.
  • Sorun bu maketi paristen önce taide gören olmuş mu almanyadamı yaptırılmış
  • Biri bu uçuyor mu dese,ne cevap vericen hacı?
  • İnsanları kendimize güldüreceğiz
  • Valla helal yamuk yamuk bir maket yapmislar ulke ulke gezdiriyoruz acaba bir devlet yetkilisi sizden ucak almak istiyoruz dese ne cvp verecek bizim maket marangoz ustalarımız la hani altay hani ucak hani araba hani motor hani kabloooo ÷)
  • Ya bu ne oyuncak gibi adam akıllı uçak yapın
  • Dikkat edin o maket uçak için ingilizlere 1 MİLYAR USD para ödendi. Üstüne çocuklar çıkıpta kırmasın
  • Yok mu abicim şöyle güzel bir uçak dizayn edebilecek birisi şu ülkede? O dizayn üzerinden geliştirin işte... Ne bu böyle ampul gibi kokpit... Çin’in J20 si de böyle.
  • Maket bu ya... Yerli otomobil noldu bu arada?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Türkiye'nin ve dünyanın yakından takip ettiği milli projelerini Teknofest kapsamında vatandaşlarla buluşturacak.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, 17-22 Eylül 2019 tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşecek olan Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde Türkiye'nin ve dünyanın yakından takip ettiği milli projelerini buluşturacak. Geçtiğimiz aylarda ilk kez Fransa Paris Air Show'da tanıtımı yapılan ve dünyanın sayılı teknolojilerinden olan 5. nesil savaş uçağı olarak yerini alacak Milli Muharip Uçak'ın (MMU) birebir modeli ilk kez Türkiye'de Teknofest'te yerini alacak. MMU'nun yanı sıra GÖKBEY, ANKA, AKSUNGUR, Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri ve HÜRJET ürünlerinin de sergileneceği festivalde; HÜRKUŞ Eğitim Uçağı uçuş gösterileri yapacak.

MMU'nun Türkiye'de ilk kez sergilenecek olmasına ilişkin duygularını paylaşan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, "Türkiye tarihinin en önemli projesini, Türkiye'nin ve dünyanın yakından takip ettiği TEKNOFEST'te sergileyecek olmanın gururunu yaşıyoruz. MMU, dünyaya artık 'biz de varız' demenin diğer adıdır. Üretim teknolojisi ile dünyada sadece üç ülkede üretilen 5. Nesil savaş uçağını en güncel teknoloji ile Türkiye'de üreteceğiz. Kararlılıkla bu milli projemizin gerçekleştirilmesi için gece gündüz çalışıyoruz. Gençlerimize güvenimiz ve inancımız tam, bu proje için dünyanın birçok önemli havacılık şirketinde çalışan Türk genç mühendisleri bünyemize kazandırdık. Bu proje Türkiye'nin yeni nesil gençlerinin eseri olacak" dedi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından tasarlanan ve üretilen Türkiye'nin ilk özgün temel eğitim uçağı HÜRKUŞ, uçuş gösterileri ile Teknofest'e katılan havacılık tutkunlarının nefeslerini kesecek. Dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirdiği uçuş gösterileri ile adından bahsettiren ve geçtiğimiz yıl Teknofest'te yaptığı uçuş gösterisi ile ilgi odağı olan üstün kabiliyetli özgün eğitim uçağı HÜRKUŞ ile bu yıl da izleyenlere keyifli gösteriler sunmaya hazırlanıyor.

Teknofest kapsamında ilk kez Türkiye'de gösterilecek MMU ile birlikte Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, ilk kez "Operasyon ATAK" mobil oyun uygulamasını da oyun tutkunlarının beğenisine sunacak. Ulusal ve uluslararası mobil oyun takipçilerinin kullanımına "Operasyon ANKA" ile geçtiğimiz aylarda merhaba diyen Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Teknofest'te ilk kez "Operasyon ATAK" mobil oyun uygulaması ile de mobil oyun severleri heyecanlandıracak. Mobil uygulama marketlerinden ücretsiz indirilebilecek olan "Operasyon ATAK" sürpriz bir lansman programı ile Teknofest'te tanıtılacak.

MMU Türkiye'de ilk kez sergilenecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Dana ~ 4 yıl önce
Sorun bu maketi paristen önce taide gören olmuş mu almanyadamı yaptırılmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuyor mu? ~ 5 yıl önce
Biri bu uçuyor mu dese,ne cevap vericen hacı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wolf ~ 5 yıl önce
İnsanları kendimize güldüreceğiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maket ~ 5 yıl önce
Valla helal yamuk yamuk bir maket yapmislar ulke ulke gezdiriyoruz acaba bir devlet yetkilisi sizden ucak almak istiyoruz dese ne cvp verecek bizim maket marangoz ustalarımız la hani altay hani ucak hani araba hani motor hani kabloooo ÷)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 5 yıl önce
Ya bu ne oyuncak gibi adam akıllı uçak yapın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boşsun ~ 5 yıl önce
Emredersin
Ruşit ~ 5 yıl önce
Dikkat edin o maket uçak için ingilizlere 1 MİLYAR USD para ödendi. Üstüne çocuklar çıkıpta kırmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dizayn ~ 5 yıl önce
Yok mu abicim şöyle güzel bir uçak dizayn edebilecek birisi şu ülkede? O dizayn üzerinden geliştirin işte... Ne bu böyle ampul gibi kokpit... Çin’in J20 si de böyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Küçük ~ 5 yıl önce
Banada gövdesi biraz fazla ince ve yere yakın geldi. Uçağa 21 metre uzun olacak ve kanat açıklığı 14 metre olacak diyorlar ama uçak çok küçük görünüyor. F-22, SU-57 ve J-20’de 5. Nesil uçaklar ama dev gibiler. Belki MMU’da F-35 gibi olur sonuçta ilk çıkan F-35 prototipiyle şimdi ki F-35 arasında baya fark var
Çin j20si ~ 5 yıl önce
5. Nesil istiyorsan keskin hatlara sahip olması gerekiyor ampul gibi dediğin yere radar koyuyolar gayet normal öyle büyük olmasi tasarımdan anlamıyorsun boş atma
Kemal ~ 5 yıl önce
Maket bu ya... Yerli otomobil noldu bu arada?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli otomobil ~ 5 yıl önce
Göklere tırmandı
Yakında ~ 5 yıl önce
İnşallah gümbür gümbür gelecek, 80 yıldır kaç tane marka çıkardın da konuşuyorsun.
Aydın ~ 5 yıl önce
Yapabiliyorsan hiç durma git hemen yap. Bu işler öyle kolay değil

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000