16 Ekim 2021, Cumartesi 11:19:57

MMU için İngiltere'de mühendis aranıyor

Türkiye’nin 2025’te ilk kez uçurmayı planladığı yerli savaş uçağı projesinde yurtdışından da mühendis çalıştırılmasına karar verildi. Tasarımda ve teknik konularda deneyimli mühendisler bulmak için İngiltere’de iş ilanı yayımlandı.
  • sırf test uçuşları 5 sene sürecek bir projeyle (ki tasarım detay tasarım süreçleri çok ayrı bir ve uzun bir süreç ) ev aleti ve araba üretimi ki(Ford milli bir marka değil ) çok mantıklı mı sence ?
  • 2023 Rollout,2025 ilk uçuş.Daha sonra 4-5 senelik test süreci başlayacak.2030 civarı ilk parti teslim edilecek
  • Konuşma.Lockeed Martin'de MTU'da yada GE'de bir sürü yabancı mühendis var.İkincisi Daha önce malum parti (15 mart 1950 Chp )döneminde uçak fabrikalarımız kapatılıp milli savunma sanayimiz sekteye uğratıldığı için deneyimimiz yok dolayısı ile tecrübeli mühendisimiz çok az.
  • Çizimlerinin ve deteylarının gizli olması gerekmiyor mu? Biz 1915 te kiminle savaşmıştık du bakim, azerimiydi yok pakistanlı yok yok kesin türkmenlerle savaşmışızdır, batırdığımız viktoryanın gemisi kıbrıslıydı galiba. Hey gidi Seyit Onbaşı gör bunları.
  • Alni yere degsin iyi calsin..
  • Ya mühendise ne gerek var.Maket MMU nuzu fırlatın balkondan , uçsun, bir iki foto yayınlayın tamamdır .Yutar onlar.Hadi bakalım...
  • Saati 1000tl den aylık yaklaşık 160bin tl eder. İngiliz mühendise bu paranın verildiği yerde çalışan Türk mühendislere ne kadar maaş veriliyor merak ediyorum?
  • Türkiye’de mühendis kalmadı herkes kaçacak ülke arıyor.İngiltere’den mühendis ilanı açılmış 1000pound a çalışacak çöpçü bile bulamazlar. Garanti bir yandaş yardakçı için adrese teslim bir ilandır
  • bilim adamlari Drlar muhendistler yurt disinda imamlar turkiyede allah yardimcimiz olsun yerli millidiye beyin yikadilar hele uzaya sert inis ondan sonra yumsak inis
  • Egitim bitti. Bugday, et gibi muhendisi de yurt disinda almakta sorun yok. Yok olma boyle birsey!!!

Türkiye’nin 2023’te hangardan çıkarmayı ve 2025’te ilk uçuşunu yapmayı hedeflediği yerli savaş uçağı için çalışmalar sürerken projede yurtdışından da mühendis çalıştırılmasına karar verildi. Bunun için İngiltere’de verilen iş ilanıyla milli muharip uçağın tasarım, motor, yakıt sistemleri, iniş takımları gibi bölümleri üzerinde çalışacak mühendisler aranıyor. Milli Muharip Uçak (MMU) projesinde sadece NATO üyesi ülke vatandaşı olan mühendisler görev alabilecek.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçları doğrultusunda TF-X ismi verilen özgün 5. nesil savaş uçağı üretilmesi amacıyla başlatılan MMU projesi kapsamında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) ile İngiliz BAE Systems arasında 2017’de işbirliği sözleşmesi imzalanmış, bu kapsamda BAE Systems şirketine bağlı birçok mühendis, TUSAŞ tesislerinde Türk mühendislerle birlikte çalışmaya başlamıştı. Başlangıçta MMU projesiyle “yurtiçi imkân ve kabiliyetler ile tasarlanan ve geliştirilen bir savaş uçağının üretilmesi ve bu uçağı tasarlayıp geliştirebilecek insan gücü ve altyapının oluşturulmasının hedeflendiği” açıklanmasına karşın proje için Türk mühendislerin yanı sıra yabancı mühendis arayışı ortaya çıktı. MMU projesinde çalıştırılacak yabancı mühendisler için Fransa merkezli uluslararası danışmanlık şirketi Expleo aracılığıyla İngiltere’de iş ilanı verildi. İngiltere’de iş ilanı yayımlayan internet sitelerinde yer alan ilanlarla “Türkiye’de devam eden 5. nesil muharip uçak projesinde çalışmak üzere” mühendisler arandığı duyuruldu.

SORUŞTURMA ŞARTI

MMU için kıdemli aeroelastisite, iniş takımı üzerinde çalışacak sistem tasarım, yakıt sistemleri, sistem güvenlik, silah ve uçuş kontrol sistemleri için kurulum tasarım, hidrolik güç sistemleri tasarım, uçak motoru performansı üzerinde çalışacak mühendisler aranıyor. Havacılık sanayinde tecrübe sahibi olmak başvuru için önkoşullar arasında yer alırken iş için verilecek ücret, tecrübe durumuna göre saatlik 70-90 sterlin (860-1100 TL) arasında değişiyor. Bazı mühendislikler için İngiltere’nin güvenlik soruşturmasından geçmek şart koşulurken bazı mühendislikler için de NATO üyesi ülke vatandaşı olmak ve vatandaşı olduğu ülkenin güvenlik soruşturmasından geçmiş olmak şartı bulunuyor. İlanlarda, NATO üyesi ülke vatandaşı olmayan kişilerin başvurularının kabul edilmeyeceği belirtildi.

İLK UÇUŞ TARİHİ 2025

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TF-X’in 2023 yılında hangardan çıkacağını, 2025 yılında ilk uçuşunu yapacağını, hava kuvvetlerine teslimatının ise ilk uçuştan beş yıl sonra yapılacağını açıklamıştı. TF-X’in en kritik yanını oluşturan motor konusu ise halen kesin çözüme ulaştırılamadı. TF-X’in motoru için İngiliz Rolls Royce şirketiyle ortak üretim için, motor üretiminde yer alacak Türk şirket ve mülkiyet hakları konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle halen bir anlaşma sağlanamadı. Üretilecek ilk uçaklarda F-16 uçaklarında da kullanılan Amerikan General Electric şirketinin F-110 tipi motorlarının kullanılması bekleniyor. (Cumhuriyet)

MMU için İngiltere'de mühendis aranıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

2325 ~ 3 yıl önce
sırf test uçuşları 5 sene sürecek bir projeyle (ki tasarım detay tasarım süreçleri çok ayrı bir ve uzun bir süreç ) ev aleti ve araba üretimi ki(Ford milli bir marka değil ) çok mantıklı mı sence ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2325 ~ 3 yıl önce
2023 Rollout,2025 ilk uçuş.Daha sonra 4-5 senelik test süreci başlayacak.2030 civarı ilk parti teslim edilecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş boş ~ 3 yıl önce
Konuşma.Lockeed Martin'de MTU'da yada GE'de bir sürü yabancı mühendis var.İkincisi Daha önce malum parti (15 mart 1950 Chp )döneminde uçak fabrikalarımız kapatılıp milli savunma sanayimiz sekteye uğratıldığı için deneyimimiz yok dolayısı ile tecrübeli mühendisimiz çok az.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Askeri uçakların ~ 3 yıl önce
Çizimlerinin ve deteylarının gizli olması gerekmiyor mu? Biz 1915 te kiminle savaşmıştık du bakim, azerimiydi yok pakistanlı yok yok kesin türkmenlerle savaşmışızdır, batırdığımız viktoryanın gemisi kıbrıslıydı galiba. Hey gidi Seyit Onbaşı gör bunları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alni ~ 3 yıl önce
Alni yere degsin iyi calsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 3 yıl önce
Ya mühendise ne gerek var.Maket MMU nuzu fırlatın balkondan , uçsun, bir iki foto yayınlayın tamamdır .Yutar onlar.Hadi bakalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu nasıl ücret ~ 3 yıl önce
Saati 1000tl den aylık yaklaşık 160bin tl eder. İngiliz mühendise bu paranın verildiği yerde çalışan Türk mühendislere ne kadar maaş veriliyor merak ediyorum?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Full ~ 3 yıl önce
Türkiye’de mühendis kalmadı herkes kaçacak ülke arıyor.İngiltere’den mühendis ilanı açılmış 1000pound a çalışacak çöpçü bile bulamazlar. Garanti bir yandaş yardakçı için adrese teslim bir ilandır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek veya değil ~ 3 yıl önce
Genelde büyük projelerde yabancı istihdam olur bu genel olarak var anormal bi durum yok tecrübe gerekiyor sonuçta bizde böyle bir tecrübe yeni yeni
gurbetci ~ 3 yıl önce
bilim adamlari Drlar muhendistler yurt disinda imamlar turkiyede allah yardimcimiz olsun yerli millidiye beyin yikadilar hele uzaya sert inis ondan sonra yumsak inis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baslangic ~ 3 yıl önce
Egitim bitti. Bugday, et gibi muhendisi de yurt disinda almakta sorun yok. Yok olma boyle birsey!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000