11 Ağustos 2020, Salı 08:55:06

MİT'in uçağı teslim alındı... ASELSAN tarafından donatılacak

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Çok Fonksiyonlu Özel Görev Uçağı Projesi kapsamında sinyal ve görüntü istihbaratında kullanması için sipariş edilen uçaklardan ilki teslim alındı. Uçağın ASELSAN tarafından donatılacağı öğrenildi.
  • bombardier uçak bölümünü kapattı yedek parçasını kimden bulacağız artık tofaş parçası mı takacağız hiç mi akıl yok sizde???
  • Vip ucagi, Yandas astsubay rahat etsin
  • yeni bir havayolu sirketimi kuracaklar
  • Ne kadar güvenli olabilecek iletişim için kullanılacak teknolojik ürünün elektronik uçuş sistemlerinin yabancılar tarafından üretilmiş olması, ufacık bir çip bile sızıntı yapmaya yeter :/ daha bu yıl başında çıkan skandallarda Almanya BND ve Amerika gizli servisleri tarafından yıllarca dinlenildiğimiz ortaya çıktı... her ne kadar önlem alınmış olsada dinlemeye niyeti olanlarda o önlemleri ön görerek bir plan yapmıştır..
  • Mit çok başarılı ise niye Abd,Almanya,İngiltere gibi ülkelerdeki fetocuları ve teröristleri yakalayıp getiremiyor,gücü ancak Libya,Bosna gibi ülkelere mi yetiyor? Ayrıca Aselsan'ın uçağa yapacağı iletişim ve elektronik özellikleri oradan buradan hammadde,teknoloji,ekipman vs alarak burada birleştirmekse o da marifet değil...

Terörle mücadelede ve Libya'da son dönemlerde önemli başarılara imza atan MİT, sinyal istihbarat uçağını envanterine aldı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi tarafından başlatılan MULTI-INT Çok Fonksiyonlu Özel Görev Uçağı Projesi kapsamında, sinyal ve görüntü istihbaratında kullanılması için iki tane Bombardier Challenger 600 uçağının tedarikine yönelik harekete geçilmişti.

Bu kapsamda, Kanada merkezli Field Aviation şirketi tarafından yapısal modernizasyona tabi tutulan ilk uçak Türkiye'ye teslim edildi. MİT'in Sinyal İstihbarat Başkanlığı'na verilecek olan ilk sinyal uçağı, ASELSAN tarafından iletişim ve elektronik istihbaratı gibi özelliklerle donatılacak. Bu sayede terör örgütleriyle ve yabancı istihbarat kuruluşlarının casusluk girişimleriyle daha etkin bir şekilde mücadele edilecek.

MİT'in uçağı teslim alındı... ASELSAN tarafından donatılacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

yedek parçacı ~ 4 yıl önce
bombardier uçak bölümünü kapattı yedek parçasını kimden bulacağız artık tofaş parçası mı takacağız hiç mi akıl yok sizde???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni ~ 4 yıl önce
Vip ucagi, Yandas astsubay rahat etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aaa ~ 4 yıl önce
yeni bir havayolu sirketimi kuracaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güvenli mi ? ~ 4 yıl önce
Ne kadar güvenli olabilecek iletişim için kullanılacak teknolojik ürünün elektronik uçuş sistemlerinin yabancılar tarafından üretilmiş olması, ufacık bir çip bile sızıntı yapmaya yeter :/ daha bu yıl başında çıkan skandallarda Almanya BND ve Amerika gizli servisleri tarafından yıllarca dinlenildiğimiz ortaya çıktı... her ne kadar önlem alınmış olsada dinlemeye niyeti olanlarda o önlemleri ön görerek bir plan yapmıştır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mit ve Aselsan ~ 4 yıl önce
Mit çok başarılı ise niye Abd,Almanya,İngiltere gibi ülkelerdeki fetocuları ve teröristleri yakalayıp getiremiyor,gücü ancak Libya,Bosna gibi ülkelere mi yetiyor? Ayrıca Aselsan'ın uçağa yapacağı iletişim ve elektronik özellikleri oradan buradan hammadde,teknoloji,ekipman vs alarak burada birleştirmekse o da marifet değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000