08 Eylül 2018, Cumartesi 09:18:26

Mitiga'da uçuşlar yeniden başladı

Libya'nın başkenti Trablus'ta bulunan Uluslararası Mitiga Havalimanı'nda yakınlarına roket düşmesi nedeniyle bir haftadır askıya alınan uçuşlar yeniden başladı.

Libya'nın başkenti Trablus'ta bulunan Uluslararası Mitiga Havalimanı'nda yakınlarına roket düşmesi nedeniyle bir haftadır askıya alınan uçuşlar yeniden başladı.

Havalimanı Müdürü Lutfi et-Tayyib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir haftadır ara verilen uçuşların yeniden başladığını belirterek, bu sabah itibariyle bazı seferlerin yapıldığını kaydetti.

Mitiga Havalimanı'nın açılmasının ardından ilk olarak Suudi Arabistan'ın Medine kentinden Libyalı hacıları taşıyan uçağın alana iniş yaptığını söyleyen Tayyib, bir uçağın da Tunus'a gitmek üzere havalandığını aktardı. 

Tayyib, halihazırda tüm havayolu şirketlerinin faaliyetlerine tam olarak başlamadığına işaret ederek, henüz uçuşları başlamayan şirketlerin de önümüzdeki saatlerde aşamalı şekilde seferlerine başlayacağını ifade etti.

Havalimanı Müdürü ayrıca Trablus'ta sağlanan güvenliğin ardından alandaki faaliyetlerin olağan seyrinde devam ettiğini dile getirdi.  

Libya'nın başkenti Trablus'ta Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı tugaylar arasında 26 Ağustos'ta başlayan şiddetli çatışmaların ardından salı günü Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde ateşkes sağlanmıştı. 

Çatışan taraflardan UMH'ya bağlı olduğunu savunan Terhune Yedinci Tugayı "başkenti milislerden temizlemeye çalıştığını" ileri sürerken, çatışmanın diğer tarafları ise "söz konusu tugayın Trablus'ta konuşlanma noktaları başta olmak üzere nüfuz ve ekonomik güç sağlamayı hedeflediğini" iddia etmişti. UMH ise Terhune Yedinci Tugayı'nı geçen nisan ayında feshettiğini ve kendisine bağlı olmadığını belirmişti.

UMH'nın verilerine göre 60'dan fazla kişinin öldüğü, yaklaşık 160 kişinin yaralandığını çatışmalar sonrası geçen salı günü sağlanan ateşkesin ardından üç gündür bölgede sükunetin hakim olduğu ifade ediliyor.

Çatışmalar sırasında geçen cuma günü Uluslararası Mitiga Havalimanı yakınlarına roket düşmesi nedeniyle uçuşlar askıya alınmış, yurt içi ve yurt dışı uçuşlar Misrata Havalimanı'na yönlendirilmişti.    

Mitiga'da uçuşlar yeniden başladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000