11 Mayıs 2021, Salı 08:46:04

Mısır uçuşlarının detayları belli oldu

Rusya'dan Mısır'a yapılacak charter uçuşlarına ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.
  • Hal hal değildir...
  • Yerli turistin kıymetini bilin.

Rusya'dan Mısır'a yapılacak charter uçuşlarına ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

Turizmgüncel'de yer alan habere göre; Koronavirüs vaka sayılarını gerekçe göstererek Türkiye'ye uçuşları 1 Haziran'a kadar yasaklayan ve hemen devamında Mısır'a uçuşları serbest bırakan Rusya'dan bu ülkeye dönük uçuşların ne zaman başlayacağına ve hangi şartlarda yapılacağına ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı.

Önceklik Hurghada’da

Mısır basınında yer alan habere göre uçuşlar ilk aşamada Hurghada ve Şarm Ele Şey'e başlayacak. Ancak bu iki turizm bölgesine dönük uçuş hacimleri farklı olacak. Rus tarafı Kızıldeniz'in batı kıyısındaki tatil yerlerinin Sina'dakilerden daha güvenli olduğunu düşünüyor. Bu nedenle uçuş izinlerinde yoğunluk Hurghada'ya olacak.

Medyada yer alan haberlerde, hem Mısır Başbakanı Mustafa Madbuli'ün hem de Rusya'nın Kahire Büyükelçisi Georgy Borisenko'nun bölgeye yaptığı ziyaretlerin bunun kanıtı olduğuna dikkat çekildi. Mısır medyası, Mustafa Madbuli'nin Hurghada bölgesine çeki düzen verilmesi için talimatlar verdiğini yazdı.

Ruslar Mısır’daki turizm çalışanlarının aşılanmasını istiyor

Georgy Borisenko, Rus turistlerin Kızıldeniz'deki tatil beldelerine dönüşünün pandeminin seyrine bağlı olduğunu ifade ettiği belirtilirken, Rus tarafının şartlarından birinin de Mısır'daki turizm çalışanlarının aşılanması olduğu belirtildi. Mısır'da turizm çalışanlarının aşılanmaya başladığı ve mayıs sonuna kadar aşılamanın biteceği aktarıldı.

Hurghada sınırsız, Şarm El Şeyh sadece düzenli uçuş

Rus Tur Operatörleri Birliği'nin bülteninde yer alan habere göre, Hurghada'ya dönük uçuşlara herhangi bir sınırlama getirilmeyecek. Bu bölgeye, charter uçuşların yanında günde 13 düzenli sefer yapılacak.

Ancak Şarm El Şeyh uçuşları ilk aşamada sadece düzenli seferlerle yapılacak. Hurghada havalimanında Rus turistlere ayrı bir terminal tahsis edileceği belirtilirken, ancak Şarm El Şeyh'te henüz böyle bir olanak olmadığına dikkat çekiliyor. Şarm El Şeyh'e charter uçuşlarının kış sezonunda başlayabileceğine dikkat çekiliyor.

Kızıldeniz Valisi, Hurghada uçuşlarını mayıs sonu veya haziran başı gibi başlatmaya hazırlandıklarını açıkladı.

Uzmanlara göre ise, mayıs ayının ilk yarısı bitmeden uçuşların başlama tarihi anons edilecek. Yapılacak sefer sayısı ise mayıs ayı içinde yapılacak toplantılarda belirlenecek.

Mısır uçuşlarının detayları belli oldu

Yorumlar

Böyle giderse ~ 3 yıl önce
Hal hal değildir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu sene Türkiyede turizm yok ~ 3 yıl önce
Yerli turistin kıymetini bilin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ceza ~ 3 yıl önce
Turist bolken yerli turisti otele almayanlara en guzel ceza bu işte. Beklesinler bakalim kimi bulacaklar.
Kanun ~ 3 yıl önce
Ise baslat der ama isveren cezalari oder yinede baslatmaz. Kanunda bunun duzenlenmesi gerekmez mi?
Nasa ~ 3 yıl önce
Bu kisiler bu konuyu cozmusler. Tebrik etmek lazim kesinlikle.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000