28 Haziran 2016, Salı 09:18:30

Mısır uçağının kara kutusu onarıldı

Akdeniz'de geçen ay düşen Mısır Havayolları'na ait yolcu uçağının karakutusunun Fransa'da başarılı bir şekilde onarıldığı açıklandı
  • Bu iste bir bit yenigi var. Yanik kokusu aliyorum.
  • Konusma kayitlari daha onemli. Hatirla neler oldu 17-25 Aralik'ta.
  • Karakutular bulunmuş deniliyor. Tamam iyide neden sadece ses kayıtları inceleniyor. Uçuş verilerini kaydeden karakutunun durumu nedir? O karakutular çok önemli. İkisi eşleştirilmesi gerekiyor.

Akdeniz'de geçen ay düşen Mısır Havayolları'na ait yolcu uçağının karakutusunun Fransa'da başarılı bir şekilde onarıldığı açıklandı.Mısırlı yetkililer kokpitteki ses kayıtlarını içeren karakutunun incelenmesine birkaç saat içinde başlanacağını belirtti.

İncelemeler sonunda uçağın düşüş nedeninin ortaya çıkması bekleniyor.

Karakutunun Fransa'da kazayı araştıran komitenin laboratuvarında onarıldığı belirtildi.

Uçağın karakutuları Mısır'ın 290 km açığında, yaklaşık 3 bin metre derinlikte bulunmuştu.

19 Mayıs'ta Akdeniz'e düşen Airbus A320 tipi uçakta bulunan 56 yolcu, 7 mürettebat ve 3 güvenlik görevlisi hayatını kaybetmişti.

MS804 sefer sayılı uçak Paris'ten Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitmek üzere havalanmış, Mısır hava sahasına girdikten kısa bir süre sonra radardan kaybolmuştu.

Uzmanlar uçağın bir saldırı sonucu düşmüş olması ihtimalini düşük buluyor.

Radar verileri uçağın düşmeden önce sağa ve sola keskin manevralar yaptığı ve hızlı şekilde irtifa kaybettiğini gösteriyordu.

Uçaktan alınan sinyaller kaybolmadan dakikalar önce tuvaletteki yangın dedektörlerinin ve elektrik sisteminin devre dışı kaldığını gösteren veriler olduğu da iddia edilmişti.

Mısır uçağının kara kutusu onarıldı

Yorumlar

var ~ 8 yıl önce
Bu iste bir bit yenigi var. Yanik kokusu aliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karakutular'a ~ 8 yıl önce
Konusma kayitlari daha onemli. Hatirla neler oldu 17-25 Aralik'ta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karakutular ~ 8 yıl önce
Karakutular bulunmuş deniliyor. Tamam iyide neden sadece ses kayıtları inceleniyor. Uçuş verilerini kaydeden karakutunun durumu nedir? O karakutular çok önemli. İkisi eşleştirilmesi gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000