24 Mayıs 2016, Salı 16:22:34

Mısır uçağı havada mı patladı?

Akdenize düşen Mısır yolcu uçağını arama çalışmaları devam ediyor. Uçakta patlama meydana geldiği ihtimali üzerinde duruluyor. Kara kutular ise henüz bulunamadı.
  • birileri yine bizimle oyun oyuyor gibi..
  • Şimdiye kadar açıklanan bilgilere göre; Avionic Equipment Fire'ın tipik gelişmesi olarak gözüküyor. Smoke/Fumes/Avionics 'e bakınca; veriler hemen hemen bire bir uyuşuyor. Elektronik Kompartmandaki elekriki yangın buna neden olmuş olabilir. Ancak kesin konuşmak için çok erken.
  • Mısır uçağı havada mı patladı? Bu nasıl cümle? Hayır mağarada patladı. Doğrusu Mısır uçağı havada patladı mı? şeklinde olur. Editörler Türkçe çalışın biraz :)

Akdenize düşen Mısır yolcu uçağını arama çalışmaları devam ediyor. Uçakta patlama meydana geldiği ihtimali üzerinde duruluyor. Kara kutular ise henüz bulunamadı.

Akdeniz'e düşen Egyptair Hava Yolları’na ait yolcu uçağının havada infilak etmiş olma ihtimali artıyor. Araştırmalara katılan uzmanlar tarafından suda bulunan ceset parçalarındaki izlerden elde edilen ipuçlarının patlamaya işaret ettiği açıklandı.

Deutsche Welle'de yer alan habere göre; Araştırma komisyonunun yaptığı açıklamada, adli tıp laboratuarındaki incelemeleri tamamlanan ceset parçacıklarında suya çarpış şiddetiyle ya da daha sonra meydana gelmiş yaralanma izine rastlanmadığı belirtildi. Uzmanlar bunun, yolcu uçağının havada parçalanmış olması ihtimalini arttırdığını belirttiler.

MS804 sefer sayılı Egyptair uçağı bir hafta önce Paris – Kahire seferini yapmaktayken Akdeniz'in doğusunda radardan kaybolmuş ve daha sonra uçağın denize düştüğü açıklanmıştı. Uçağın düşüş nedeni anlaşılamadı. Uçağın düşmesinden hemen önce kabinde duman alarmı verildiği tespit edilebilmişti.

Uçağın düşüş nedeninin saptanmasında önem taşıyan kara kutular henüz bulunamadı. Mısır deniz kuvvetlerinin Fransa'nın desteğiyle Mısır sahillerinde başlattığı arama çalışmaları devam ediyor. Taranan alanın 74 kilometre kare genişliğinde ve yer yer 3 bin metre derinlikte olması arama çalışmalarını zorlaştırıyor.

Araştırma komisyonu kazazedelerin kimlik tespiti için bulunan ceset parçacıklarına DNA testi yapıldığını duyurdu.

Mısır uçağı havada mı patladı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

halk ~ 8 yıl önce
birileri yine bizimle oyun oyuyor gibi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 8 yıl önce
Şimdiye kadar açıklanan bilgilere göre; Avionic Equipment Fire'ın tipik gelişmesi olarak gözüküyor. Smoke/Fumes/Avionics 'e bakınca; veriler hemen hemen bire bir uyuşuyor. Elektronik Kompartmandaki elekriki yangın buna neden olmuş olabilir. Ancak kesin konuşmak için çok erken.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karacı ~ 8 yıl önce
Elektronik kompartmandaki yangın kuleye imdat sinyali veremeyecek kadar kısa sürede şiddetli olabilir mi? Aniden kesilen sinyal beklenmedik şiddetli patlamaya işarettir diyorum.
Yangin ~ 8 yıl önce
Eger yangin ciktiysa patlamaya sebep olur mu?
Firsat ~ 8 yıl önce
Artik Onur Air, Atlas jet bu firsati degerlendirmeli. Hazir Malaysia Air gozden dusmusken.
Türkçe ~ 8 yıl önce
Mısır uçağı havada mı patladı? Bu nasıl cümle? Hayır mağarada patladı. Doğrusu Mısır uçağı havada patladı mı? şeklinde olur. Editörler Türkçe çalışın biraz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru vurgu ~ 8 yıl önce
Bence sen soru cümleleri üzerine çalış biraz. Birincisi patlamanın havada olma ihtimalini vurguluyor. Yani vurgulanan kelime havada. Senin söylediğin cümlede ise patlama kelimesi vurgulanıyor. O da uygun, ama asıl konu uçağın yere düşmeden yani henüz havadayken başına birşey gelmiş olmasının vurgulanması.
Türkçe-2 ~ 8 yıl önce
Peki şöyle sorarsak ya da soruyu bu sekilde tamamlarsak : "ucak yere carpma esnasinda mi patladı?" sanirim o zaman anlamli oluyor? Sizin de Türkçenizi biraz gelistirmeniz faydali olur. Editörün bu seferki cumlesinde bir hata yok. Üstelik 3 gündür yayinlanan onceki haberleri okuyunca, soru ve sorulus sekli gayet yerinde. Ucagin patladigi neredeyse kesin, cevap aranan ise hangi pozisyon veya irtifafa patladigi : havada iken mi yoksa yere düşünce mi?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000