05 Şubat 2023, Pazar 16:29:39

Mısır Su-35'leri almaktan neden vazgeçti?

Mısır'ın Rusya'dan almak istediği 24 adet Su-35 savaş uçağını neden almaktan vazgeçtiği anlaşıldı. Mısır'ın almak istemediği uçakları, İran'ın almak istediği öne sürüldü.
  • Bae ve Misirin libyada bizim ihalari vurdugu soyleniyor, dogrumu acaba?
  • Sebep radar mı, yoksa Amerika'nın Mısır'ın Rus silahları alması durumunda açık açık CAATSA yaptırımları uygulayacağı tehdidi mi? Bak Rus radarı hakikaten ihtiyaçları karşılamıyordur, buna inanırım. Ama bunu biraz bahane olarak kullanmışlar gibi.

Mısır'ın Rusya'dan almak istediği 24 adet Su-35 savaş uçağını neden almaktan vazgeçtiği anlaşıldı. Mısır'ın almak istemediği uçakları, İran'ın almak istediği öne sürüldü.

Arap Savunma web sitesi ‘Arab Defence', Mısır'ın Rus Su-35 savaş uçaklarını satın almaktan vazgeçmesinin nedenlerini gözden geçiren bir rapor yayınladı.

‘Arab Defence web sitesinin raporunda, Su-35 savaş uçaklarının diğer birçok savaş uçağında bulunan aynı özellikleri taşımadığı belirtildi.

RAND Araştırma Vakfı'nın raporunda, Ukrayna kuvvetlerinin Rus işgali sırasında bir dizi Su-35 savaş uçağını düşürdüğüne dikkat çekti.

Raporda, Rus savaş uçaklarının Ukrayna'da kolay hedef olması ve bu uçaklardaki eksikler yüzünden Mısır'ın bu uçakları satın almaktan vazgeçtiği öne sürüldü.

Haberde Mısır'ın, Rus "Su-35" savaş uçaklarının içinde sınırlı aviyonik özelliklerini, dördüncü nesil uçaklara verilen taşıyıcıların yerine getirilmesini ciddi şekilde engellediğini gördüğünü dikkat çekildi..

Havacılık yazarı Tom Cooper, 2022'de Forbes dergisinde yayımlanan bir makalesinde ise, Mısır'ın, Su-35'i satın almak istediği, ancak pasif elektronik optik tarayıcılarla çalışan radarlardaki olumsuzluklar yüzünden bu uçaklardan vazgeçmek zorunda kaldığını söyledi.

Tom Cooper, makalesinde Mısır'ın yaptığı testlerde Fransız Rafale uçaklarının, Rus Su-35 uçaklarının radar sistemlerinden daha başarılı olduğunu kanıtladığını dikkat çekti.

Cooper, “Mevcut 4.5 Nesil Jet Savaş Uçaklarından daha düşük kalitede bir şeyin para ödemesinin hiçbir anlamı yoktu" diye devam etti ve şunları söyledi:

“Mısır, 21 Mart'a kadar teslim edilecek 24 adet Su-35 uçağını almaktan vazgeçti. Su-35 uçağının geleceği İran gibi görünüyor. İran, artan uluslararası izolasyonu yüzünden Rus uçaklarına yönelebilir.”

Mısır medyasında çıkan haberlere göre ise; Rus Su-35 savaş uçaklarının alımından vazgeçilmesine temel sebep olarak, Mısır Hava Kuvvetleri'nin, Su-35SE'nin burun kısmındaki N135 Irbis-E pasif elektronik taramalı bir radar konusunda endişelerinin olduğu gösteriliyor.

Aralık 2021'de Egypt Military tarafından yapılan paylaşımda ise Su-35SE savaş uçakları, ilk kez kuyruk kısmında Mısır bayrağı ile görüntülenmişti.

Arab Defence web sitesinin haberinde, “Mısır, Cezayir ve Endonezya da dahil olmak üzere dünya çapında bir dizi ülke Su-35'i satın almak için Rusya ile anlaşmaları iptal etmeye başladı” denildi. (TimeTürk)

Mısır Su-35'leri almaktan neden vazgeçti?

Yorumlar

Libyada vurdularmi? ~ 1 yıl önce
Bae ve Misirin libyada bizim ihalari vurdugu soyleniyor, dogrumu acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 1 yıl önce
Öyle birşey olsaydı sizinkiler bayrak bayrak reklamını yapardı merak etme…
Acaba ~ 1 yıl önce
Sebep radar mı, yoksa Amerika'nın Mısır'ın Rus silahları alması durumunda açık açık CAATSA yaptırımları uygulayacağı tehdidi mi? Bak Rus radarı hakikaten ihtiyaçları karşılamıyordur, buna inanırım. Ama bunu biraz bahane olarak kullanmışlar gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000