23 Şubat 2009, Pazartesi 15:34:50

Mısır ile Havacılık Alanında İşbirliği…

Türk ve Mısır Sivil Havacılık Yetkilileri iki ülke arasındaki mevcut ikili hava ulaştırma anlaşmasının günün koşullarına göre revize edilmesi amacıyla 17-18 Şubat 2009 tarihleri arasında Ankara’da bir araya geldi.
  • Yapılan bu anlaşmada dikkat edilmesi gereken husus mısır'ın uçak ve yolcu trafiği düşük olan hava alanlarına Türk uçakların sınırsız sefer yapmasına müsaade etmesidir. Biz neden mısırlı kadar düşünüp te S gökçen, Çorlu, Bursa Yenişehir, Isparta, Nevşehir, Erzurum, Kars, Gazıantep vb uluslararsı trafiğe açık olupta uçak ve yolcu trafiği düşük havaalanlarımıza tüm ülkelerin hava yollarının istediği kadar sefer düzenlemesine müsaade etmiyoruz. Dünyada son kominist ülke olarak bizmi kaldık acaba.
  • Mısır bu sene havaalanı konma ücretlerini kaldırdı, bir çok ülke ile ikili anlaşma yapıyor, hepsi de turizmi geliştirebilmek için. Bizde ise am tersi konma ücretleri arttı, anlaşma desen SHGM'den beklememiz çok olur değil mi? Tüm gün SHGM binasındaki odalarda üçerli beşerli toplanıp kahveler içilip muhabbet etmek varken...

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU ve Mısır Hava Ulaşım Müsteşar Yardımcısı Nagy SALEH başkanlığında gerçekleştirilen müzakerelerde, her ülke arasında uçuş gerçekleştirilen nokta sayılarının ve seferlerin arttırılması konularında anlaşmaya varıldı.

İmzalanan mutabakat zaptına göre; daha önce İstanbul ve Kahire olan mevcut uçuş noktalarına Mısır’dan İskenderiye ve Sharm El Sheikh, Türkiye’den ise  Ankara ve Antalya eklendi.

IATA 2009 yaz döneminden itibaren geçerli olmak üzere belirlenen hatlarda her iki taraf taşıyıcılarına 9 frekans ve 1800 koltuk kapasitesi olarak verilen hak, 14 frekans ve 2600 koltuk kapasitesine çıkarıldı.

Ayrıca Mısır tarafı, Türk taşıyıcılarına Mısır’da bulunan 8 havaalanına (Luxor, Hurghada,Aswan, Sharm El-Sheikh,Taba ,St. Catherine,Marsa Alam ve El Alamein) sınırsız operasyon düzenleme hakkı tanıdı.

Belirlenen hatlarda haftada 2 frekans kargo uçuşu  düzenlemesi konusunda da anlaşmaya varıldı.

Havacılık Emniyeti hususunda maddelerin eklendiği yeni anlaşmaya göre taraflar ayrıca, eğitim ve bakım gibi sivil havacılık alanlarında işbirliğini geliştirme konusunda da mutabakat sağladı.

Mısır ile Havacılık Alanında İşbirliği…

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Yapılan bu anlaşmada dikkat edilmesi gereken husus mısır'ın uçak ve yolcu trafiği düşük olan hava alanlarına Türk uçakların sınırsız sefer yapmasına müsaade etmesidir. Biz neden mısırlı kadar düşünüp te S gökçen, Çorlu, Bursa Yenişehir, Isparta, Nevşehir, Erzurum, Kars, Gazıantep vb uluslararsı trafiğe açık olupta uçak ve yolcu trafiği düşük havaalanlarımıza tüm ülkelerin hava yollarının istediği kadar sefer düzenlemesine müsaade etmiyoruz. Dünyada son kominist ülke olarak bizmi kaldık acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Mısır bu sene havaalanı konma ücretlerini kaldırdı, bir çok ülke ile ikili anlaşma yapıyor, hepsi de turizmi geliştirebilmek için. Bizde ise am tersi konma ücretleri arttı, anlaşma desen SHGM'den beklememiz çok olur değil mi? Tüm gün SHGM binasındaki odalarda üçerli beşerli toplanıp kahveler içilip muhabbet etmek varken...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000