29 Temmuz 2013, Pazartesi 08:10:01

MISIR BUNU DA YAPTI

Sisi Cuntası, Somali'de yaralanan 4 polisi taşıyan uçağa Mısır hava sahasını kapattı...
  • Polislerin değer i yokmuş yazıklar olsun
  • Türkiye Cumhuriyeti Devleti zorla olan bütün devletlere el uzattı bu zamana kadar ve mısır içinde çok emek verildi, türk evladı olarak ve şehit Sinan Yılmaz'ın yakını olarak Mısır devleti için bu zamana kadar yaptığımız emeklerimizi helal etmiyorum, şehidimizin cenazesini almaya giden uçağımıza hava sahasını kapatan mısır ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE
  • bir badem bir bademe gel israil de vergi kaçıralım demiş! Ne müslüman geçinen insanlar var
  • Amacınız nedir? Bu hava sahasında böyle bir vukuat yaşanmadı ve tüm ekip aynı tayyare ile iknal ve değişimsiz geldi. Bilmeden cahilce şeyler yazıp bilmediğiniz neticelere hizmet etmeyin.
  • Olayı kınarız olur biter, nasıl olsa dış işleri bakanlığının yaptığı tek iş olayları kınamaktan ibaret...
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Mısır dan hicbir sekilde boyle bir zorluk cıkartılmadı , bu bilgi nereden cıktı ise yanlıs !
  • Su anda, NTV'de canli yayinda Bekir Bozdag bu haberi yalanladi.
  • Öncelikle yaralı polislerimize acil şifalar dilerim. Türkiye'nin Ortadoğu'da düştüğü duruma bakın. Suriye hava sahası kapalı. İsrail üzerinden transit geçilemiyor. Bir de Mısır kapatırsa, Afrika'ya uçaklarımız nasıl gidecek ? Irak, Kuveyt, Suudi Arabistan, Yemen üzerinden mi ? O zaman 737 ile yapılan seferleri unutun yakıt yetmez. Hele Ürdün seferlerindeki komikliği düşünebiliyor musunuz ? Zaten şu anda İsrail izin vermediği için Mısır'ı dolaşmak zorunda kalıyorlar. Artık Irak, Kuveyt, Arabistan dolaşırlar. Batı'dan Libya üzerinden gidilse, Çad hava sahasını kullanmak gerekir. Bu daha mantıklı ama buralarda da doğru dürüst radar kontrolu yok. Güvenli değil. Hadi bakalım hep birlikte buradan yakalım.

Mısır'da halkın seçtiği Cumhurbaşkanı Mursi'yi devirip demokrasi için sokaklara dökülenleri katletmekten çekinmeyen cunta, ardı ardına 'normalleşin' çağrısı yapan Türkiye'ye de önceki gece ceza kesmek istedi. Yenişafak'tan Aynur Ekiz'in haberine göre, Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk Büyükelçiliği'ne yapılan bombalı saldırıda yaralanan Özel Harekat polisleri, uçakla acilen Türkiye'ye getirilmek istendi. Fakat Mısır'daki yönetim, 1'i şehit 5 polis için Türkiye'den kalkacak uçağa hava sahasını kapattı. Bunun üzerine yetkililer, Kenya'dan bir uçak tahsis ederek yaralı polisleri Somali'nin kuzeyindeki Cibuti'ye getirdi. Geceyarısı süren yoğun görüşmeler sonucu Mısır yönetimi, Türkiye'nin ambulans uçağına hava sahası kullanımı için izin verdi. Bu esnada polisler gece boyu yaralı halde saatlerce beklemek zorunda kaldı.

YARALI POLİSLERE RESMEN İŞKENCE EDİLDİ

Somali'nin başkenti Mogadişu'da önceki gün Türk Büyükelçiliği'nin ek binasına El-Kaide bağlantılı Eş-Şebab örgütünce düzenlenen intihar saldırısında, binayı korumakla görevli Özel Harekat polislerinden 1'i şehit olmuş, 4'ü de yaralanmıştı. Polisleri Türkiye'ye getirmek için hazırlık yapan ambulans uçağa Mısır'daki askeri yönetim izin vermeyince Kenya'dan kiralanan bir uçak, yaralı polisleri Cibuti'ye getirdi. Teknik yetersizliklerinden ötürü Mogadişu Havaalanı'na gece iniş yapılamayacağı için Cibuti Havaalanı'na götürülen polisler, buraya saat 00:30'da ulaştı. Yaralı polisler için işkence dolu dakikalar ise bu andan sonra başladı.

CUNTAYLA PAZARLIK SAATLERİ

Mısır'daki askeri cunta ile Türkiye arasında hava sahasının kullanımı için başlayan pazarlık saatler sürdü. Cibuti'ye 00:30'da ulaştırılan yaralı polisler, uzun süre Türkiye'den gelecek ambulans uçağı bekledi. Türkiye'yi 'cezalandırmak' için işlemlerde zorluk çıkaran Mısır askeri yönetimi, saatler süren çabalar sonucu ikna oldu ve Ankara'dan kalkan bir ambulans uçak, polisleri almak üzere Cibuti'ye gitti. Uçağın sabaha karşı 04:30'da Cibuti'ye varmasıyla polisler de rahat bir nefes aldı. Canlı bombaları etkisiz hale getirmek isterken çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat polisi Sinan Yılmaz ile birlikte, yaralı polisler Mustafa Bozkurt, Nurullah Çalışıcı, Hakan Beyrek ve Orhan Ergül, ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi.

YAPTIRDIĞI EVDE OTURAMADI

Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla Ankara'ya getirilen polis memurlarından şehit Sinan Yılmaz'ın (42) naaşı otopsi için Adli Tıp morguna sevk edildi. Şehit polis için önce Amasya'daki birliğinde tören düzenleneceği, ardından naaşının memleketi Tokat'ta defnedileceği öğrenildi. Erbaa ilçesi Çamdibi köyünde hep hayalini kurduğu evi yaptıran ancak oturumadan şehit olan Yılmaz'ın ailesinin evi taziye için gelenlerle dolup taştı. Bu arada yaralı polislerden Mustafa Bozkurt'un (43) sağ bacağında kırık bulunduğu, Nurullah Çalışıcı (36), Hakan Beyrek (41) ve Orhan Ergül'ün ise hafif yaralı oldukları öğrenildi.

MISIR BUNU DA YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

polis ~ 9 yıl önce
Polislerin değer i yokmuş yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şehit acısı ~ 11 yıl önce
Türkiye Cumhuriyeti Devleti zorla olan bütün devletlere el uzattı bu zamana kadar ve mısır içinde çok emek verildi, türk evladı olarak ve şehit Sinan Yılmaz'ın yakını olarak Mısır devleti için bu zamana kadar yaptığımız emeklerimizi helal etmiyorum, şehidimizin cenazesini almaya giden uçağımıza hava sahasını kapatan mısır ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 11 yıl önce
bir badem bir bademe gel israil de vergi kaçıralım demiş! Ne müslüman geçinen insanlar var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amaç? ~ 11 yıl önce
Amacınız nedir? Bu hava sahasında böyle bir vukuat yaşanmadı ve tüm ekip aynı tayyare ile iknal ve değişimsiz geldi. Bilmeden cahilce şeyler yazıp bilmediğiniz neticelere hizmet etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kınama İşleri ~ 11 yıl önce
Olayı kınarız olur biter, nasıl olsa dış işleri bakanlığının yaptığı tek iş olayları kınamaktan ibaret...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
738 ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlıs ~ 11 yıl önce
Mısır dan hicbir sekilde boyle bir zorluk cıkartılmadı , bu bilgi nereden cıktı ise yanlıs !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TV izleyen biri ~ 11 yıl önce
Su anda, NTV'de canli yayinda Bekir Bozdag bu haberi yalanladi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 11 yıl önce
Öncelikle yaralı polislerimize acil şifalar dilerim. Türkiye'nin Ortadoğu'da düştüğü duruma bakın. Suriye hava sahası kapalı. İsrail üzerinden transit geçilemiyor. Bir de Mısır kapatırsa, Afrika'ya uçaklarımız nasıl gidecek ? Irak, Kuveyt, Suudi Arabistan, Yemen üzerinden mi ? O zaman 737 ile yapılan seferleri unutun yakıt yetmez. Hele Ürdün seferlerindeki komikliği düşünebiliyor musunuz ? Zaten şu anda İsrail izin vermediği için Mısır'ı dolaşmak zorunda kalıyorlar. Artık Irak, Kuveyt, Arabistan dolaşırlar. Batı'dan Libya üzerinden gidilse, Çad hava sahasını kullanmak gerekir. Bu daha mantıklı ama buralarda da doğru dürüst radar kontrolu yok. Güvenli değil. Hadi bakalım hep birlikte buradan yakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000