01 Ocak 2022, Cumartesi 13:45:14

Mısır 24 adet M-346 için İtalya ile görüşüyor

Africa Intelligence portalının aktardığı üzere Mısır’ın 500 milyon euro değerinde 24 adet Aermacchi M-346 Master eğitim ve hafif taarruz uçağı tedarik etmek için İtalya ile görüşmeler yapıyor.
  • Ne yapacan sicvik ucaklari halkin parasina yazik

Africa Intelligence portalının aktardığı üzere Mısır’ın 500 milyon euro değerinde 24 adet Aermacchi M-346 Master eğitim ve hafif taarruz uçağı tedarik etmek için İtalya ile görüşmeler yapıyor. Mısır Hava Kuvvetleri’nin batı menşei jet uçaklarının pilotlarının yetiştirilmesi için ortaya çıkan yeni jet eğitim ihtiyacını karşılamak için İtalya’dan M-346 tedarik edeceği öngörülüyor. Mısır Hava Kuvvetleri halihazırda Alpha jetine bir alternatif arayışında.

M-346 Master Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı

Aermacchi M-346 Master eğitim ve hafif taarruz uçakları, çift motorlu transonik gelişmiş eğitim ve hafif taarruz uçaklarından oluşan bir ailedir. Bu bağlamda M-346, yeni nesil savaş uçaklarına pilot yetiştirilmesi için kullanılmaktadır. M-346, tam yetkili dörtlü bir dijital uçuş kontrol sistemi içermektedir. Air Recognition tarafından da aktarıldığı üzere uçağın optimize edilmiş aerodinamik konfigürasyonu sayesinde çok yüksek hücum açısı ile (30° dereceden fazla) tam manevra kabiliyeti ve kontrol edilebilirlik sağlanmaktadır. Uçak, maksimum 1.375 deniz mili menzile sahiptir. Ek olarak uçak, üç harici yakıt tankı taşıyabilmektedir.

Azerbaycan Hava Kuvvetleri, M-346FA hafif taarruz uçağını teslim almaya hazırlanıyor

Shephard Media tarafından aktarılan bilgiye göre, Leonardo firması M-346FA hafif taarruz uçağının ilk uçuşu ile Azerbaycan’a ilk teslimatı gerçekleştirmeyi hedefliyor. Leonardo, 23 Temmuz’da yaptığı açıklamada, M-346FA hafif taarruz uçağının sipariş üzerine yapılan Grifo-M-346 çok modlu radar ile ilk uçuşunu 13 Temmuz’da başarıyla tamamladığını duyurmuştu.

Leonardo Aircraft Genel Müdürü Lucio Valerio Cioffi, “M-346FA, en yeni nesil sensörleri ve ekipmanları entegre edilerek etkili bir hafif taarruz uçağı olarak çalışmasına olanak sunarak, öz M-346’nın tüm gelişmiş eğitim yeteneklerini sunmaktadır.” dedi. Cioffi açıklamasının devamında, “İlk uçakları 2021’de uluslararası lansman müşterisine teslim etmeye hazırlanırken geliştirmeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi. (defenceturk)

Mısır 24 adet M-346 için İtalya ile görüşüyor

Yorumlar

Ne yapacan ~ 2 yıl önce
Ne yapacan sicvik ucaklari halkin parasina yazik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Devletler ~ 2 yıl önce
Devlet mekanizmlarinin artik halkin yararina olmadigi, halki somurmeye evrildigi bir donem yasiyoruz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000