08 Temmuz 2017, Cumartesi 15:29:47

Milyonlarca kişiye uçuş yasağı getirildi!

Çin'de yasadışı seyahat ettiği belirlenen 7 milyon 280 bin kişiye uçak ve tren seyahati kısıtlaması getirildi, 2 milyon 740 bin kişi ise uçak ve trene binmekten men edildi. Yasak ülke kamuoyunda tepkilere neden oldu.
  • Dışardan bakıyorsun. Polisi yasaları ordusu yaptırımları diyorsun bayağı ciddi bir yer herhalde. Teknolojisine bakıyorsun. Markaları falan. Ali express i Huawei si Xiaomi si. Vay be diyorsun. Ama oraya gittin mi hiç dışarıdaki gibi değil. Adamlar kafasını telden kaldıramıyor.
  • Bi bitmediniz ...
  • Bizim baas partisi örnek almalı.. Öyle rahat seyahat etmek bizim lutfetmemizdir, anında bu sisteme geçilsin, partiden izin almayan gezmesin

Çin Yüksek Halk Mahkemesi (SPC), yasa dışı yollarla bilet temin ettiği belirlenen 7 milyon 280 bin kişiye uçak ve hızlı trenle seyahatte kısıtlama getirildiğini, 2 milyon 740 bin kişiye ise men cezası verildiğini duyurdu.

Kamu güvenliği makamları ve bankaların dahil olduğu soruşturmalar sonucu ceza uygulanacak 7 milyon 490 kişiye gerekli tebliğin yapıldığı, diğerlerine de ulaşılmaya çalışıldığı belirtildi.

Ülkedeki mahkemeler, kullandığı bilgi-işlem teknolojileriyle yasa ihlallerini kimlik kartı ve pasaport bilgilerinden tespit ederek ceza ya da kısıtlamalar uygulayabiliyor.

Mahkeme kararıyla ceza alan kişilerin, tamamı devlet kontrolünde olan havayolu ve demiryolu şirketleriyle iş birliği yapılarak bilet almaları engelleniyor.

Ülkede uçak seyahatlerinin yanı sıra tren yolculukları için de hem bilet alırken hem de istasyonlarda güvenlik görevlilerine kimlik ibrazı şartı bulunuyor.

Milyonlarca kişiye uçuş yasağı getirildi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Cin ~ 7 yıl önce
Dışardan bakıyorsun. Polisi yasaları ordusu yaptırımları diyorsun bayağı ciddi bir yer herhalde. Teknolojisine bakıyorsun. Markaları falan. Ali express i Huawei si Xiaomi si. Vay be diyorsun. Ama oraya gittin mi hiç dışarıdaki gibi değil. Adamlar kafasını telden kaldıramıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Milyonlar ~ 7 yıl önce
Bi bitmediniz ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baas ~ 7 yıl önce
Bizim baas partisi örnek almalı.. Öyle rahat seyahat etmek bizim lutfetmemizdir, anında bu sisteme geçilsin, partiden izin almayan gezmesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hur ~ 7 yıl önce
Nakor olmak böyle birsey
Baas ~ 7 yıl önce
Sanki uyduruyorum durumu, Bak kaç yüz bin kişi içeride daha şunu bunu yaptınız bile denmiyor, bazen düşünüyorum yahu bu kadar adam Zaten geçen sene sokağa çıksaydı, ne olurdu diye.. Bir bal durumuna bana nankör demeden önce, Çin de olupta bizde olmayan ne var, kps sınavlarında iyi puan alan 45.000 kişinin pasaportlari habersiz iptal edilmiş diye haber vardı, al. İşte aynı haber sayılır, ne eksiğin var Çin den.. Sonra bana nankör de

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000