22 Haziran 2010, Salı 08:19:15

Milyarlık işadamının uçağı kayboldu!

Avustralya’nın en zengin isimlerinden biri olmasına rağmen kendisini ‘basit bir maden işçisi’ olarak tanımlamasıyla tanınan Ken Talbot’un Afrika üzerinden gerçekleştirdiği seyahat sırasında bindiği uçağın kaybolduğu bildirildi.
  • tamam bende ara sıra arabayı park ettiğim yeri unutuyorum ama , KOCA uçak bu yahu nasıl kaybederler şöförüde mi bilmiyor nereye park ettiğini ?

Demir madeni aramak üzere Afrika’ya seyahat eden Talbot’un bindiği uçakta, üst düzey yöneticiler de dahil olmak üzere şirketle bağlantısı olan 6 kişinin daha bulunduğu belirtildi. 59 yaşındaki işadamının, işlettiği 5 madeni bulunduğu ifade edilirken, lüks bir evi ve özel jeti olmasına rağmen oldukça sade bir hayata sahip olduğu vurgulandı.

1 milyar dolarlık

Bir kamyon şoförünün oğlu olarak dünyaya geldikten sonra 1969 yılında maden sektörüne kimyager olarak giriş yapan Talbot, 1980 yılında eski Macarthur maden şirketini kurdu. 2001 yılında Australya Borsası'na katılmasının ardından kazancındaki büyük sıçrayışı gerçekleştiren Talbot’un yaklaşık 1 milyar dolarlık serveti bulunuyor.

Uşak gibi çalışırdı

Şirketin yöneticilerinden Keith De Lacy, Talbot’u sıradışı ve insanlarla birlikte çalışma konusunda yüksek ikna kabiliyetine sahip bir işveren olarak tanımlarken, “Futbol maçlarını izlemek için ortak bir yerimiz vardı. Oraya insanları davet ederdik ancak o bütün gece evin baş uşağı gibi çalışırdı. Kendisini de sürekli mütevazi bir maden işçisi olarak tanımlardı” diye konuştu. Talbot’un geçen yıl, Queensland eyalet valisine rüşvet verdiği gerekçesiyle mahkemeye çıkarıldığını hatırlatan De Lacy şöyle konuştu: “Talbot hiç bir zaman yaptığı gizli ödemeler konusunda endişelenmedi. Mahkemede kendisini yaptığı ödemelerin gerekçesini göstererek savunacağını söylüyordu.”

Nedeni sis olabilir

Sektörde faaliyet gösteren 10 farklı yöneticinin de uçakta bulunduğu belirtilirken, uçağın Kamerun yakınlarında düştüğü ifade edildi. Fransız ordusunun da Kongo-Kamerun sınırında yapılan arama çalışmalarına destek verdiği ancak henüz kazaya ilişkin bir belirtiye rastlanmadığı kaydedildi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, uçağın yaz ayları nedeniyle ormanlık bölgede oluşan sisten etkilenerek düşmüş olabileceği öne sürüldü.

‘Riskli uçuşu neden seçti’ tartışması

Ken Talbot’un havada yeterli güvenliğe sahip iki büyük jeti olmasına karşın, küçük bir charter uçak ile bu seyahati yapması soru işaretleri doğurdu. Talbot’un uzun yıllardır işortağı olan Denis Wood, yaşananların çok ‘garip olduğunu belirtirken, iniş pistinin büyük jetlere uygun olmadığı için Ken Talbot’un hava güvenliği olmayan bu aracı tercih ettiğine dikkat çekti. (Hürriyet)

Milyarlık işadamının uçağı kayboldu!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
tamam bende ara sıra arabayı park ettiğim yeri unutuyorum ama , KOCA uçak bu yahu nasıl kaybederler şöförüde mi bilmiyor nereye park ettiğini ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000