11 Kasım 2012, Pazar 13:54:58

MİLLİ SPORCULARIMIZA UÇAK AYIBI!

Türkiye Boks Federasyonu, 3-9 Ekim tarihleri arasında Polonya’nın Wladyslawowo kentinde yapılan Avrupa Genç ve Yıldız Bayanlar Boks Şampiyonası’nda mücadele eden bayan boksörleri tasarruf yapmak için otobüsle gönderdi. 3 bin kilometrelik yolu 38 saatte giden bayan boksörler, şampiyonadan 2 gümüş, 8 bronz madalya ile dönüyor.
  • Ulan yazıklar olsun! 2 gümüş 8 bronz alan çocuklara bumu reva görüldü?? Çuvalla beleş bilet dağıtan havayolumuz finanse edemezmiydi bu yolculuğu??
  • kaymakamların bile 200.000 tl lik makam arabalarına bindiği, devleti yönetenlerin yüz milyonlarca dolarlık özel uçakları düşüncesizce, sırf prestij!!! diye aldığı bir ülkenin, kendisine gerçek prestiji kazandıranlara tasarruf !!! diye böyle bir uygulamaya gitmesi utançtan başka bir şey değildir ama anlayana!!!!
  • 10 tane sporcuya karşılık 30 tane yönetici gönderiliyor, otobüsle gidince de ekonomik oluyor? 38 saatlik yolculukta kaç kere yemek yenildi, kaç kere mola verildi, kaç kere alışveriş yapıldı... Kızlara helal olsun, bu kadar eziyete rağmen bizi başarıyla temsil etmişler. Ancak federasyon başkanı, malesef "milli olmanın" ve millilerin "temsil özelliğinden" bilhaber. Dolayısı ile bizi temsil edememiş. Bu sporcuların harcirah ve yollukları devlet tarafından tahsis edilmiştir. Başbakanlığın yurtdışı delegasyon ve temsilcilerinin öncelikle THY ile ( Genelge eski, belki Türk Bayraklı Havayolları olarak düzeltilmesi gerekir) yapılmasına dair genelgesi de var. 400 km. limiti de talimatlarda belirtiliyor. Federasyon başkanı görevini yanlış yapmıştır, şimdi kızların arkasına geçip öğünmesin. Bu kızlar uçakla gitselerdi, yollarda perişan olmaz, daha da başarılı olurlardı. Sonuç sporculara bravo, başkana "....." Not: federasyon başkanını özellikle küçük yazdım, saygıyı hakkedenler görür, küçük akıll
  • Bundan tasaruf edilmez. Bazı kendini bilmezler "milletin parası çar çur edilmemiş" gibi şuursuz yorumlar u-yazmış. Kardeşim; benim ödediğim vergi bu kızlara son kuruşuna kadar helal olsun. Gerek sporcu, gerek sanatçı, gerekse de diplomat; ülkemizi yurt dışında temsil edecek insanlar için kesinlikle masraftan kaçınılmaması gerekir.
  • havacılıkla alakası yok ama güzel haber olmuş..
  • Fetoş Hoca abidik gubidik bir ülkede türk okulu açacak olsa THY sponsor olur hemen ama böyle şeyler işine gelmiyo THYnin...
  • uçak parasından kısacaklarına kafiledeki luzumsuz insanlar gödermeselermiş. 40 kişilik takımın çoğu eminim sırf gezi olsun diye takılan luzumsuz antronorlerden oluşuyordur.
  • 28 bin euro mu? Polonya kaç saat çekiyor İstanbul'dan? Bu hesapla tek yön bileti 350 euro. Erken rezervasyon ve grup indirimiyle (Tarifeli bir 737'nin ilk 40 koltuğu satın alınarak) gayet makul fiyata bu iş hallolurdu... Tur şirketlerine, charter'lara danışılabilirdi... Ama bu işi iyi yapması için özel firmalar satın alma diye bir departman açmışlar. Federasyon anlar mı ki böyle şeylerden?...
  • thy ancak ejnebilere sponsor olur,ancak elin sporcularını taşır ama iş, kendi öz evlatlarına gelince sınıfta kalır...
  • HARCAMA YAPACAKSINIZ ELBETTE SPORA YATIRIM BAŞARIYI GETİRİR UZUN VADEDE YOKSA GÜNÜ BİLE KURTARAMAZSINIZ NE DEMEK TASARRUF YAPACAĞINIZ YERDE YAPIN DA ANLAYALIM DEVLET KADEMESİNDEN Bİ BAŞLAYIN GÖRELİM TASARRUF YAPMAYI MİLLETVEKİLLERİNİN BENZİN TELEFON PARALARININ YANINDA BU UÇAK PARASININ ADI BİLE OLMAZ OLİMPİYATLARDA NE KADAR HARCADINIZ NE BAŞARI YAKALADINIZ

Türkiye Boks Federasyonu, 3-9 Ekim tarihleri arasında Polonya'nın Wladyslawowo kentinde yapılan Avrupa Genç ve Yıldız Bayanlar Boks Şampiyonası'nda mücadele eden bayan boksörleri tasarruf yapmak için otobüsle gönderdi.
Hürriyet'te yer alan habere göre; uçak parası pahalı olduğu için milli boksörlerimiz 3 bin kilometrelik yolu 38 saatte gitti ve tam 10 madalya kazanarak gururumuz oldu.

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, sporcuların otobüsle gönderilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "40 kişilik kafile ile bu şampiyonaya katıldık. Uçak parası 28 bin Euro tutuyordu. Biz bu nedenle sporcularımızı 6 bin Euro’ya otobüsle gönderdik. Biz devletin parasını harcayan federasyonlarız. Ekonomik olarak otobüs daha uygundu ve bu yolu seçtik. Bu devlet hepimizin devleti. Para, bu milletin parası. Uçak parası ortada, otobüs parası ortada. Tasarruf olsun diye bu yolu seçtik. 28 bin ile 6 bin Euro arasındaki fark ortadadır" diye konuştu.

Şampiyonaya da değinen Gözgeç, "Bu sporcularımız, bayan boksumuzun geleceği. Orada 2 final maçımızı da şanssızlıkla kaybettiler. Bu gençlerimize güveniyorum" ifadesini kullandı.
Öte yandan sporcuların otobüsle gönderilmesine boks camiasından tepkiler geldi. "Bu sporcular, 3 bin kilometreyi otobüsle giderek bu başarıyı elde etti", "30 yıl önce Avrupa’ya otobüsle giderdik, artık dünyanın her yerine uçak var", "Bu yol yorgunluğuna rağmen çocuklarımız başarılı oldu", "Bu çocuklarımız oraya otobüsle değil de uçakla gitselerdi başarı daha fazla olurdu" şeklinde ifadeler kullanıldı.

Polonya’da derece yapan sporcular şöyle:

Genç Milli Takım:
51 kiloda Elif Nur Coşkun ve artı 81 kiloda Burcu Kılıç gümüş madalya kazandılar.
51 kiloda Ülkü Demir, 60 kiloda Reyhan Çakır ve 69 kiloda Betül Nur Göçmez bronz madalya kazandılar.

Yıldız Milli Takım:
46 kiloda Ümmühan Bulut, 57 kiloda Esra Yılmaz, 66 kiloda Zeynep Gönç, 80 kiloda Gizem Nur Yıldız ve artı 80 kiloda Büşra Çakar bronz madalya kazandılar. 

MİLLİ SPORCULARIMIZA UÇAK AYIBI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 11 yıl önce
Ulan yazıklar olsun! 2 gümüş 8 bronz alan çocuklara bumu reva görüldü?? Çuvalla beleş bilet dağıtan havayolumuz finanse edemezmiydi bu yolculuğu??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
utanç ~ 11 yıl önce
kaymakamların bile 200.000 tl lik makam arabalarına bindiği, devleti yönetenlerin yüz milyonlarca dolarlık özel uçakları düşüncesizce, sırf prestij!!! diye aldığı bir ülkenin, kendisine gerçek prestiji kazandıranlara tasarruf !!! diye böyle bir uygulamaya gitmesi utançtan başka bir şey değildir ama anlayana!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1ol ~ 11 yıl önce
10 tane sporcuya karşılık 30 tane yönetici gönderiliyor, otobüsle gidince de ekonomik oluyor? 38 saatlik yolculukta kaç kere yemek yenildi, kaç kere mola verildi, kaç kere alışveriş yapıldı... Kızlara helal olsun, bu kadar eziyete rağmen bizi başarıyla temsil etmişler. Ancak federasyon başkanı, malesef "milli olmanın" ve millilerin "temsil özelliğinden" bilhaber. Dolayısı ile bizi temsil edememiş. Bu sporcuların harcirah ve yollukları devlet tarafından tahsis edilmiştir. Başbakanlığın yurtdışı delegasyon ve temsilcilerinin öncelikle THY ile ( Genelge eski, belki Türk Bayraklı Havayolları olarak düzeltilmesi gerekir) yapılmasına dair genelgesi de var. 400 km. limiti de talimatlarda belirtiliyor. Federasyon başkanı görevini yanlış yapmıştır, şimdi kızların arkasına geçip öğünmesin. Bu kızlar uçakla gitselerdi, yollarda perişan olmaz, daha da başarılı olurlardı. Sonuç sporculara bravo, başkana "....." Not: federasyon başkanını özellikle küçük yazdım, saygıyı hakkedenler görür, küçük akıll

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 11 yıl önce
Bundan tasaruf edilmez. Bazı kendini bilmezler "milletin parası çar çur edilmemiş" gibi şuursuz yorumlar u-yazmış. Kardeşim; benim ödediğim vergi bu kızlara son kuruşuna kadar helal olsun. Gerek sporcu, gerek sanatçı, gerekse de diplomat; ülkemizi yurt dışında temsil edecek insanlar için kesinlikle masraftan kaçınılmaması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haber ~ 11 yıl önce
havacılıkla alakası yok ama güzel haber olmuş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 11 yıl önce
Fetoş Hoca abidik gubidik bir ülkede türk okulu açacak olsa THY sponsor olur hemen ama böyle şeyler işine gelmiyo THYnin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
uçak parasından kısacaklarına kafiledeki luzumsuz insanlar gödermeselermiş. 40 kişilik takımın çoğu eminim sırf gezi olsun diye takılan luzumsuz antronorlerden oluşuyordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaç para dediniz?.. ~ 11 yıl önce
28 bin euro mu? Polonya kaç saat çekiyor İstanbul'dan? Bu hesapla tek yön bileti 350 euro. Erken rezervasyon ve grup indirimiyle (Tarifeli bir 737'nin ilk 40 koltuğu satın alınarak) gayet makul fiyata bu iş hallolurdu... Tur şirketlerine, charter'lara danışılabilirdi... Ama bu işi iyi yapması için özel firmalar satın alma diye bir departman açmışlar. Federasyon anlar mı ki böyle şeylerden?...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 11 yıl önce
thy ancak ejnebilere sponsor olur,ancak elin sporcularını taşır ama iş, kendi öz evlatlarına gelince sınıfta kalır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
HARCAMA YAPACAKSINIZ ELBETTE SPORA YATIRIM BAŞARIYI GETİRİR UZUN VADEDE YOKSA GÜNÜ BİLE KURTARAMAZSINIZ NE DEMEK TASARRUF YAPACAĞINIZ YERDE YAPIN DA ANLAYALIM DEVLET KADEMESİNDEN Bİ BAŞLAYIN GÖRELİM TASARRUF YAPMAYI MİLLETVEKİLLERİNİN BENZİN TELEFON PARALARININ YANINDA BU UÇAK PARASININ ADI BİLE OLMAZ OLİMPİYATLARDA NE KADAR HARCADINIZ NE BAŞARI YAKALADINIZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000