17 Haziran 2019, Pazartesi 14:18:15

Milli Savaş Uçağı Paris Airshow'a damga vurdu

Paris'teki Airshow'da ilk kez tanıtılan Milli Muharip uçağı görücüye çıktı.
  • İran’ın Şafak’ı gibi olmuş...
  • temel’in kendisi ‘henüz uçak,helikopter,motor gibi şeyleri tamamıyle yerli olarak yapabilecek düzeyde değiliz o yüzden yabancı tedarikçilerle ortak çalışmalar yapacağız’ diye itiraf etti hala milli muharip uçak deniyor. helikopter dediler sikorsky’den lisans aldıkları ortaya çıktı,atak dediler gövde italyan,motor,elektronik sistemler amerikan,tank dediler gövde kore motoru alman ama almanya motor vermediği için o proje durdu. uçak motoru için ingilizlerle anlaşıldı. kendisi tusaş bütçesinin 150 milyon tl olduğunu söyledi. f 22 raptor proje bütçesi 200 milyar dolar bu arada ! bu parayla bunlar yapılabilir mi? biz hangi teknolojik aleti patentle icat etmişiz ki bunları üreteceğiz? bunların yapılmasına tabii ki kimse karşı değil ama eğitim kalitemiz,ekonomimiz ortada göz göre göre milli,yerli bilmem ne denilerek yalan söylenmesi doğru mu? ondan bundan makine,ekipman,alet,edevat,teknoloji,parça,ham madde,ekran,radar alıp birleştirip yapmak yerli ve milli oluyorsa durmak yok yola devam !
  • İşte biz hep böyle damga vururuz iz bırakırız Parizyen revülerinde!
  • Kotil , Avrupa’nın en iyi savaş uçağı olacak demiş. Akepe partisi için de öyle söylüyorlardı. Kuranların tamamı multi trilyoner oldu. Halk sürünmelerde.
  • Ooff bu maketle nereleri vururuz varya !! Harika !! Bizim yerli araba ve yerli traktorun yanina koyun. Heryeri ele gecirelim bee.. helaaaal !
  • Bulut / Bizim ülkemizin genç ve mühendislerine güvenimiz sonsuz. Ülke ATATÜRK ün dediği genç nesillerin elinde ilelebet kalacaktır. Ülkemizi yönetenlere inanamıyoruz güvenemiyoruz.
  • Savaş uçağı konusunda hiçbir uzmanlığım yok (Teknik veya pilotaj). Ancak IHA/SIHA ve Atak helikopterlerinde olduğu gibi bir sonuç alınacaksa eyvallah. Allah ömür verir de o günleri görürsem alkışlamaktan rahatsız olmam. Ama proje yıllar içinde 17 yılda ülkenin geldiği duruma gelirse.....
  • Her şeyden önce finansmanı konuşmak gerek. F22 maliyeti 60 milyar dolar. Bunu çözersen gerisi gelir, çözemezsen ne kadar knowhow olduğunun bir önemi yok.
  • olmayan ucak tabi yersen
  • Bir kontraplak model için, bütün TAI Paris’te. Konuşmalar da süperdi ha....

Paris'teki Airshow'da ilk kez tanıtılan Milli Muharip uçağı görücüye çıktı.

Paris'te birebir modelinin ilk kez sergilendiği Milli savaş uçağı, tüm ilgiyi üzerinde topladı. Türkiye'den de canlı yayınlanan tanıtım anları sosyal medyaya da damgasını vurdu.

 

Milli Savaş Uçağı Paris Airshow'a damga vurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

İran ~ 5 yıl önce
İran’ın Şafak’ı gibi olmuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
palavra ~ 5 yıl önce
temel’in kendisi ‘henüz uçak,helikopter,motor gibi şeyleri tamamıyle yerli olarak yapabilecek düzeyde değiliz o yüzden yabancı tedarikçilerle ortak çalışmalar yapacağız’ diye itiraf etti hala milli muharip uçak deniyor. helikopter dediler sikorsky’den lisans aldıkları ortaya çıktı,atak dediler gövde italyan,motor,elektronik sistemler amerikan,tank dediler gövde kore motoru alman ama almanya motor vermediği için o proje durdu. uçak motoru için ingilizlerle anlaşıldı. kendisi tusaş bütçesinin 150 milyon tl olduğunu söyledi. f 22 raptor proje bütçesi 200 milyar dolar bu arada ! bu parayla bunlar yapılabilir mi? biz hangi teknolojik aleti patentle icat etmişiz ki bunları üreteceğiz? bunların yapılmasına tabii ki kimse karşı değil ama eğitim kalitemiz,ekonomimiz ortada göz göre göre milli,yerli bilmem ne denilerek yalan söylenmesi doğru mu? ondan bundan makine,ekipman,alet,edevat,teknoloji,parça,ham madde,ekran,radar alıp birleştirip yapmak yerli ve milli oluyorsa durmak yok yola devam !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehteran ~ 5 yıl önce
İşte biz hep böyle damga vururuz iz bırakırız Parizyen revülerinde!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalaza ~ 5 yıl önce
Kotil , Avrupa’nın en iyi savaş uçağı olacak demiş. Akepe partisi için de öyle söylüyorlardı. Kuranların tamamı multi trilyoner oldu. Halk sürünmelerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 5 yıl önce
Ooff bu maketle nereleri vururuz varya !! Harika !! Bizim yerli araba ve yerli traktorun yanina koyun. Heryeri ele gecirelim bee.. helaaaal !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatan ~ 5 yıl önce
Bulut / Bizim ülkemizin genç ve mühendislerine güvenimiz sonsuz. Ülke ATATÜRK ün dediği genç nesillerin elinde ilelebet kalacaktır. Ülkemizi yönetenlere inanamıyoruz güvenemiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 5 yıl önce
Savaş uçağı konusunda hiçbir uzmanlığım yok (Teknik veya pilotaj). Ancak IHA/SIHA ve Atak helikopterlerinde olduğu gibi bir sonuç alınacaksa eyvallah. Allah ömür verir de o günleri görürsem alkışlamaktan rahatsız olmam. Ama proje yıllar içinde 17 yılda ülkenin geldiği duruma gelirse.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meka ~ 5 yıl önce
Her şeyden önce finansmanı konuşmak gerek. F22 maliyeti 60 milyar dolar. Bunu çözersen gerisi gelir, çözemezsen ne kadar knowhow olduğunun bir önemi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F35 ~ 5 yıl önce
F35 600 MİLYAR USD!
meka'ya ~ 5 yıl önce
F 22'nin başlangıç bütçesi 60 milyar dolar ilerleyen safhalarda bu rakam 200 milyar dolara çıkacak biz de 150 milyon tl bütçeyle hem uçak hem de helikopter yapacağız öyle mi? Yersen tabii...
motoru ~ 5 yıl önce
olmayan ucak tabi yersen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekibe bak be! ~ 5 yıl önce
Bir kontraplak model için, bütün TAI Paris’te. Konuşmalar da süperdi ha....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000