09 Nisan 2017, Pazar 14:13:04

Milli savaş uçağı için mühendis yetiştirilecek

Milli muharip uçağın tasarımına yönelik çalışmalarını sürdüren TUSAŞ, bu proje kapsamında ihtiyaç duyulacak insan kaynağının yetiştirilmesine yönelik de çalışmalar yapıyor.
  • Bu adamlar beyin ishali olmuslar. Bunca sene akillari nerdeydi.
  • #EVET
  • Yerli yolcu uçağından haberi olan varmı?
  • Sesli güldüm hahaha
  • Habere bak sanki 1917 de yaşıyoruz. Mühendis yetiştirecekler. Oldu. Yetişmeyen mühendis de var yani. Madem öyle neden diploma veriyor devlet?
  • Türkiye T19A ile Ultralight üretti. Bursa'da üretile Aquila ve Samsun'da üretilen Doğan'da Very Light Aircraft (VLA). İhtiyaç analizi yapıldı mı ki VLA üretiliyor? Üzerinde iyi çalışmak lazım.
  • ODTU,ITU de ne arkadas.Yok mu kefen giyen osmanli torunu muhendislerimiz, yapsinlar bize milli ucagimizi da dis gucler basarimiz karsisinda apisip kalsin.
  • Sakarya Üniversitesi ve ODTÜ. Aynı müfredat, benzer kalite. İlginç yaklaşım. 1988 ÖSYS sınavında 2071.oldum ve ODTÜ İnşaat Müh. girebildim. 4 tane yabancı şirkete danışmanlık yapıyorum şu anda mükemmel İngilizcemle. Aynı kaliteymiş.
  • Samsun Konya gibi şehirlere uçak mühendisliği açılacağına Antalya, İzmir gibi şehirlere açılsa mantıklı olur. Ve İstanbulda daha çok olsa
  • Hani 2023'de havalanacaktı? Daha mühendisini yetiştireceklermiş. Vere light. Okadar light olacak ki koy cöbe götür yani. 2023 değil 2223 olsa birşey çıkmaz.

Milli muharip uçağın tasarımına yönelik çalışmalarını sürdüren Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ), bu proje kapsamında ihtiyaç duyulacak insan kaynağının yetiştirilmesine yönelik de çalışmalar yapıyor.

İTÜ ve ODTÜ'yü pilot üniversite seçen TUSAŞ, öğrencileri uzman mühendislerle buluşturup, sertifiye edilmiş uçak üretmelerini ve ileride alacakları görevler için deneyim kazanmalarını sağlayacak.

Üniversitelerle kurulan iş birliği ile öğrencilerin tasarım faaliyetlerine eğitimleri sırasında başlaması, tasarımlarının sadece kağıt üzerinde kalmayıp ürüne dönüştürülmesi, öğrencilerin uçak tasarımı ile havacılık sektörüne özendirilmesi sağlanacak.

Bağımsız Araştırma Geliştirme Projesi hayata geçirilecek
TUSAŞ ve İTÜ, söz konusu amaçlar doğrultusunda "Very Light Uçak (VLA) Geliştirilmesine Yönelik Bağımsız Araştırma Geliştirme (B-ARGE) Projesi"ni hayata geçirecek.

Projede görev alacak öğrenciler, uçak tasarımı, uçak üretimi, uçak montajı, yer ve uçuş testi, sözleşme yönetimi, program yönetimi alanlarında sektör deneyimi kazanacak. Öğrencilerin mezuniyetleri ile savunma sanayisi ve havacılık sektöründe istihdam edilmesi bekleniyor.

Özellikle yerli ve milli savaş uçağının tasarlanması, üretilmesi, test ve entegrasyonunun tamamlanması ve Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine en kısa zamanda kazandırılması amacıyla havacılık sektöründe deneyimli mühendislere ihtiyaç bulunuyor. Bu tür projelerle, mühendis ihtiyaçlarının en kısa zamanda karşılanması amacıyla gerekli yetkin mühendislerin yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Milli savaş uçağı için mühendis yetiştirilecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

USAMisafir ~ 7 yıl önce
Bu adamlar beyin ishali olmuslar. Bunca sene akillari nerdeydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canıtın ~ 7 yıl önce
#EVET

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 7 yıl önce
Yerli yolcu uçağından haberi olan varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hahaha ~ 7 yıl önce
Sesli güldüm hahaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanki 1917 ~ 7 yıl önce
Habere bak sanki 1917 de yaşıyoruz. Mühendis yetiştirecekler. Oldu. Yetişmeyen mühendis de var yani. Madem öyle neden diploma veriyor devlet?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T19A ~ 7 yıl önce
Türkiye T19A ile Ultralight üretti. Bursa'da üretile Aquila ve Samsun'da üretilen Doğan'da Very Light Aircraft (VLA). İhtiyaç analizi yapıldı mı ki VLA üretiliyor? Üzerinde iyi çalışmak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Moby ~ 7 yıl önce
ODTU,ITU de ne arkadas.Yok mu kefen giyen osmanli torunu muhendislerimiz, yapsinlar bize milli ucagimizi da dis gucler basarimiz karsisinda apisip kalsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ezik ~ 7 yıl önce
İnsan seni.....
ESB ~ 7 yıl önce
Sakarya Üniversitesi ve ODTÜ. Aynı müfredat, benzer kalite. İlginç yaklaşım. 1988 ÖSYS sınavında 2071.oldum ve ODTÜ İnşaat Müh. girebildim. 4 tane yabancı şirkete danışmanlık yapıyorum şu anda mükemmel İngilizcemle. Aynı kaliteymiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben ~ 7 yıl önce
Söylediklerinin kalite ile alakası yok beyefendi ne yazık ki. Yetkinliği ölçmeyen, yalnızca ezbere dayalı bir sınavla dereceye girmiş kazanmışsın. Ama neye yeteneğin var bildiğini sanmıyorum. Geçen hacettepe dişe gittim dereceye girmiş pırıl pırıl gençler fakat dişçilikle alakaları yok mahvettiler dolgum düştü. Belki onlar mühendis sen dişçi olmalıydın. Demek istediğim bu; Doğuştan gelen yetkinlik. Mühendislik mi ebelik mi önemli desek ikisi de önemli dersin, o zaman yetkinliğe göre insanlar dağıtılsın ve aynı maaşı alsın.
Avia ~ 7 yıl önce
Samsun Konya gibi şehirlere uçak mühendisliği açılacağına Antalya, İzmir gibi şehirlere açılsa mantıklı olur. Ve İstanbulda daha çok olsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aa ~ 7 yıl önce
Hani 2023'de havalanacaktı? Daha mühendisini yetiştireceklermiş. Vere light. Okadar light olacak ki koy cöbe götür yani. 2023 değil 2223 olsa birşey çıkmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000